Robu, despre scandalul din PNL: N-am vrut ca 75% din locurile eligibile sa revina fostului PDL!

După ședința cu scântei de joi seară a BPJ, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, explică de ce s-a ajuns aici. El susține că a propus o împărțire paritară a locurilor eligibile între foștii PDL-iști și vechii liberali. Pentru asta, spune Robu, l-a și „retras” pe Marian-Constantin Vasile de pe mult dorita poziție 3 de la Camera Deputaților, propunând un vot cu care primarii n-au fost de acord.

Nicolae Robu copresedinte PNL Timis 03

În ședința de joi, 22 septembrie, a BPJ al PNL Timiș ar fi trebuit stabilită ordinea de pe listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Primarii liberali au anunțat, săptămâna trecută, că doresc neapărat ca poziția a treia pe lista pentru Camera Deputaților să-i revină lui Petru Roman, edilul din Deta. Joi dimineață însă, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a transmis membrilor BPJ că ordinea primelor trei locuri pentru Camera Deputaților este Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean și Marian-Constantin Vasile. Pentru locurile 4, 5 și 6 ar fi trebuit să se lupte cei doi aleși ai primarilor, Petru Roman și Ioan Sas, cele două reprezentante ale Organizației de Femei, Liliana Oneț și Mariana Nagy, respectiv Liviu Cocean, din partea Organizației de Tineret. Situația, și așa încinsă, a degenerat după un discurs jignitor la adresa primarilor susținut de revoluționarul Lucian Căldăraru, așa că edilii au plecat din ședință și au anunțat că-și dau demisia din BPJ. Deși avea cvorum, Robu a decis totuși să amâne votul pentru marți, 27 septembrie.

Vineri, președintele PNL Timiș a explicat, pe Facebook, ce s-a întâmplat. Totul pare să se reducă la… prea multe locuri eligibile pentru foștii PDL-iști, în dauna „vechilor liberali”. Asta, deși, oficial, la PNL Timiș nu se mai vorbește demult despre cele două tabere. „Eu, ca președinte PNL Timiș, am propus împărțirea paritară a celor 4 locuri 100% eligibile: locul 1 Senat și locurile 1, 2 și 3 Camera Deputaților, două unor candidați proveniți din fostul PDL (locul 1 Senat și locul 1 Camera Deputaților) și două unor candidați proveniți din fostul PNL (locurile 2 și 3 Camera Deputaților). Un grup de primari (18) a insistat ca locul 3 Camera Deputaților să revină unuia din cei doi candidați din rândurile lor. Nu am acceptat, pentru că, acceptând, s-ar fi ajuns la situația ca 75% din locurile 100% eligibile să revină unor candidați din fostul PDL și doar 25% unor candidați din fostul PNL”, a scris Robu.

Șeful PNL Timiș încearcă să facă lumină și în ceea ce-l privește pe Marian-Constantin Vasile, a cărui poziționare pe locul 3 la Camera Deputaților ar fi enervat multă lume din partid. Robu spune că ar fi vrut un vot secret care să stabilească numele candidatului, dar acesta ar fi trebuit să provină obligatoriu din vechiul PNL. „Am propus, însă, pentru spulberarea speculațiilor că, de fapt, mărul discordiei ar fi Marian Vasile – un tânăr serios, șef de promoție la Calculatoare și care a muncit mult și competent în PNL, cunoscut ca apropiat al meu-, ca acest loc să nu-i revină «de-a gata» lui, ci să fie ocupat de cel mai bine situat la vot secret în BPJ dintre toți candidații proveniți din fostul PNL: Arădean Sorin, Cocean Liviu, Colhon Adrian, Dinulescu Dumitru, Drăgănescu Ovidiu, Mariș Daniela, Oneț Liliana, Pavlovici Cosmin, Popescu Longin, Vasile Marian. Ei, discursul unora dintre colegii primari a rămas același, cel pregătit de acasă, regăsit și în declarațiile date de ei presei. În situația creată, deși exista cvorum pentru continuarea ședinței, am decis să întrerup lucrările și să convoc BPJ pentru continuare marți, 27 septembrie, de la ora 17”, a mai scris Nicolae Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Minciuni 100% a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 11:36 )

Pina acum nu a contat procentul PNL – PDL. Nu a contat cand s-a facut lista pentru consiliul judetean (mare majoritate din fostul PNL), nu a contat cand s-au ales consilierii in Timisoara (majoritari PNL), nu a contat cand s-a facut lista in Lugoj (tot PNL), cand s-a pus viceprimar TM (PNL), cand s-au ales consilierii personali (doar PNL), cand se fac angajarile in primaria TM si numirile in tot felul de functii (numai PNL). Urmeaza city manager Timisoara, bineinteles tot din fostul PNL! Vorbim de egalitate, procente?

Serban a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 11:55 )

Robu are o logica stricata. De exemplu uita faptul ca el este presedinte UNIC al organizatiei judetene a NOULUI PNL. Chiar dansul spunea ca fuziunea A REUSIT. Perfect, atunci dati drumul meritocratiei. Pai nu, stati asa, hai sa facem paritate acum, intre vechiul PNL si fostul PDL. Pai suntem fuzionati sau nu, d-nule presedinte?!?! Ne lamuriti si pe noi sau PDL e bun doar ca trofeu de vanatoare? Iar pe Vasile nu-l mai tineti atat pe langa d-voastra ca o sa devina geloasa sotia.

sa fie clar a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 12:39 )

Robu incepe sa aiba probleme mari de credibilitate in PNL Timis!

Robu mai bine sa analizeze din zecile si poate sutele de persoane din PNL isteric cara le- a dat functii de conducere in Primarie si in Institutii…care din ei s-au implicat in alegerile locale?

de exemplu, e corect ca agramatul de Liviu Cocean sa fie si consilier judetean si director adjunct la Piete Timisoara? si multi altii?

hai sa il vedem acum…cum va lucra in judet fara primari!

Isteric a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 12:48 )

PNL isteric, dupa modelul meritocratic Caldararu @ co.

Obiectiva! a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 13:04 )

Regret enorm ca autoarea articolului a avut o perceptie, pe alocuri, eronata cu privire la discutiile purtate in cadrul sedintei BPJ. Intentia revolutionarului Caldararu Lucian, membru si el in BPJ( si in consecinta cu drept la opinie!) nu a fost aceea de a jigni primarii „opozanti” (18 la nr.)! Dimpotriva se facea apel la unitatea partidului, la renuntarea la discriminari intre tinerii, seniorii, doamnele, primarii, care n-ar trebui sa se manifeste ca „niste secte”…E drept, tonul raspicat, putea fi interpretat, dar daca la Revolutie, in mitinguri pentru drepturile tuturor categoriilor sociale, in protestele stradale contra abuzurilor savarsite de unii guvernati si in multe alte ocazii acest ton a fost nu numai acceptat, apreciat, laudat( chiar de Domnul secretar general, primarul Sacalazului,Petrica Groza), cum Dumnezeu de astazi acest ton, unora, le suna „discordant” ?! Ca „opozantii” abia au asteptat sa-si puna planul de acasa in aplicare, acela de a santaja si a se ridica sa plece din sala, crezand ca sedinta ramane fara cvorum( lucru ce nu s-a intamplat! Restul membrilor B.P.J. au ramas in sala!) a fost EVIDENTA! Dar ca un jurnalist profesionist sa se lase influentat de „aparente”, chiar mi se pare ciudat. Pacat!…

iulia a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 13:05 )

afara din PNL cu familia Caldararu, ei stiu numai sa jigneasca toti colegii.

este o rusine sa avem astfel de membri in PNL!!!

Obiectiva! a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 13:39 )

Iulia?! Sa-ti spun eu numele adrevarat?! Nu o fac, pentru ca este dreptul fiecaruia sa-si pastreze anonimatul. Dar daca tu ai ceva personal cu familia Caldararu si daca cumva esti si membra PNL frumos si corect ar fi sa te exprimi personal, sau in sedinte, cu argumente, ca atat cat cunosc eu aceasta onorabila familie ridica superior credibilitatea Partidului, nu-l face de rusine. Ca au curajul sa se exprime deschis( e drept uneori poate fi interpretat drept lipsa de diplomatie si tact!)ar putea consttui exemplu pentru „Yes-menii” veritabili, care pozeaza in sustinatori ai principiilor morale si politice ale P.N.L., dar ei sunt cu „Base in suflet” si carcotesc pe la colturi, organizand „blaturi”.Pa iubito si..revino-ti!…:)

Hojda a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 13:42 )

Caldararii ăștia sunt niște papagali „revolutionisti”. O țață și un bivol constipat, făcuți parca special pentru a face echipa cu Sclavu și Cap de Lemn.

blue a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 13:50 )

Ce cauta Obi Wan pe lista? Ce treaba are el cu Timisul? Si ce a facut pentru Timis sau Romania in actualul mandat incat sa fie iarasi pe lista.
Prin faptul ca penelisto-pedeleii locali nu comenteaza nimic de individul ala imi arata ca sunt toti sunt niste vai de ei …

Lavinia a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 15:41 )

Hojdeo, ce e aia drago „revolutionisti”! Nu crezi mantale ca ironizezi o calitate, aceea de revolutionar, care ti-a creat tie posibilitatea sa te exprimi „desantat” pe unde vre muschii tei?! Hai ca esti neserioasa!…

PNL-ist prea vechi a spus: (septembrie 23rd, 2016 at 17:02 )

Definitivarea listelor este ca de obicei o mizerie.
Asteptam de la PNL sa mearga dupa principii. Primul principiu ar fi sa numeasca pe aceste liste competente, care au ce cauta in Parlamentul Romaniei. Al doilea principiu ar fi sa numeasca persoane notorii care pot atrage voturile populatiei, fiindca votantii nu sunt numai activul de partid ci toti cetatenii comunitatii judetului Timis.
COntrar acestor principii observ pe de o parte pe Blaga si pe Ben Oni (sau cum il cheama) care nu sunt reprezentativi pentru judetul Timis. In contrapartida, primarii (care in marea lor majoritate au sau ar trebui sa aiba abonamente la DNA) vor sa propulseze niste corupti ai lor care nu au nici o cadere sau competenta sa fie membrii ai Parlamentului.
Si iata in felul acesta nu mai reusim sa avem un Parlament care sa ne puna la punct un sistem legislativ benefic cetateanului si nu unor grupuri de interese.

iulia a spus: (septembrie 24th, 2016 at 07:19 )

Obiectivo, tare mi-e ca esti chiar ilustra doamna Caldararu, cea care ridica, alaturi de rafinatul ei sot, credibilitatea PNL, Unde io ridica – probabil la genunchiul broastei – e alta discutie. Dar nici macar idolul vostru actual nu e a fost de acord cu tonul ghiolbanesc folosit de sotul matale. Robu spune clar: „Unde sunt de acord cu ei este in privinta interventiei colegului Lucian Caldararu care a folosit un ton rastit si a folosit cuvinte nepotrivite cu referire la primari. Eu i-am cerut dlui Caldararu sa isi ceara scuze si si le-a cerut”.

danutz a spus: (septembrie 24th, 2016 at 09:29 )

Oameni buni, s-a pierdut CJT, din cauza lui Popoviciu, acum iesim in fata tot cu PDL, PNL nu avem oameni competenti, trebuie sa vina de la Bucuresti ? Atunci sa se duca acasa… ca la PNL Timis tot aceeasi oameni candideaza, fie pt. CJT, CL, sau Parlamentare, voi credeti ca asa se, merge inainte, credetei ca alegatorii nu vad, nu stiu ? Luati masuri … si haideti sa gandim cum putem castiga cat mai multe locuri, nu doar grupuri de interese.Sa nu uitam ca PDL a fost in cadere libera inainte de fuziune, iar acum tot ei in fata ? Dezamagireee! 🙁

anteconbega a spus: (septembrie 24th, 2016 at 09:35 )

Oricum o pui, lista e de miru lumii! Marilen Pesedistul si Obi Pocaitul, doi bihoreni. Si la ceilalti, cine-i Ion Sas, un primar de comuna, singuralui calitate fiind aceea ca frate-său e preot greco-catolic la Timişoara. PSD-ul va marşălui en fanfare, fara opoziţie, dacă nu se va organiza USR-ul şi în Timiş. Poate ajunge şi Clotilde la Timişoara, că-i mai bărbată decât mulţi nătăfleţi locali.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto

În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Top