Cine sunt delegatii care aleg presedintele PNL Timis. Localitati cu primari PSD, bonus peste cele cu edili liberali

Cine împarte parte-și face. În filiala Timiș a PNL se fac pregătiri pentru alegerile de președinte, programate pe 22 aprilie. S-au stabilit criteriile pe baza cărora vor fi nominalizați delegații, iar localități cu primar PSD ajung să trimită la alegeri mai mulți delegați, conform normei de reprezentare, decât orașe cu primar PNL!

Scrutinul pentru președinte al PNL Timiș, precedat de alegeri în toate structurile filialei, va avea loc pe 22 aprilie. Se fac pregătiri, pentru această funcție fiind înscriși, până acum, liderul interimar Nicolae Robu și Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi. În ultimul BPJ s-au votat criteriile pe baza cărora vor fi trimiși la alegeri delegații. „Vom lua în seamă, cu pondere de câte 50%, numărul de voturi obținut de fiecare organizație raportat la totalul voturilor filialei noastre pentru CJ, respectiv numărul de voturi obținut pentru parlament”, a explicat Robu. Filiala Timiș a decis să calculeze așa în ciuda unei decizii votate, pe 20 martie, de BPN, care propune un alt algoritm. „Se recomandă ca norma de reprezentare stabilită de BPJ, pentru desfășurarea alegerilor la nivel județean, să fie calculată având în vedere 50% numărul de voturi obținut la ultimele două scrutinuri (locale și parlamentare) în circumscripția electorală a fiecărei organizații și 50% rezultate electorale exprimate procentual la ultimele două scrutinuri (locale și parlamentare) în circumscripția electorală a fiecărei organizații”, scrie în decizia cu numărul 14 a BPN al PNL.

Conform unui centralizator ajuns în posesia deBanat.ro, ar fi în total 257 delegați, din care 102 vor fi de la Timișoara. Orașele Buziaș, Făget, Gătaia și Jimbolia ar urma să trimită câte 4, Sânnicolau Mare va avea 8, Deta – 3 și Ciacova – 2. Recașul, singurul oraș din Timiș cu primar PSD, o localitate unde PNL abia a trecut de 19 procente la voturile pentru Senat, iar la locale, pentru CJ, a făcut puțin peste 9%, va trimite tot 3 delegați, din care… unul bonus! Comparativ, la Ciacova, PNL a avut 32,18% din voturi la Camera Deputaților, respectiv 32,15% la Senat, iar pentru CJ a făcut 32,86%. Deta a avut 28,92 procente la camera inferioară și 33,28% la Senat, respectiv 49,84% la CJ. Municipiul Lugoj, unde primarul este PSD, va avea 12 delegați, din care unul bonus. În iunie 2016, la votul pentru CJ, PNL a făcut aici doar 18.93%.

Un alt exemplu este cel al Gottlobului, unde PNL a făcut, anul trecut, 53,47% la Camera Deputaților, 55,38% la Senat și 77% la CJ, dar va avea un singur delegat din norma de reprezentare. La locale, liberalul Gheorghe Nastor a fost singurul candidat la primărie. De cealaltă parte, Girocul, unde primar este eternul Ionel Toma (PSD), va avea, la alegerile din PNL, 5 delegați, din care unul bonus! La parlamentare, liberalii au făcut aici 28,66% la deputați și 29,92% la senat! La CJ, procentajul a fost de puțin peste 23%. Evident că, la niște criterii care se referă strict la numărul de voturi, Girocul este mult în fața Gottlobului. Câte 3 delegați, toți bonus, au primit și localitățile Pietroasa și Valcani, ambele cu primari PSD. Câte voturi au adus acestea pentru PNL? Pietroasa a avut 67 la locale și 137 la parlamentare, iar Valcaniul a avut 33 la locale și 81 la parlamentare! În procente, Pietroasa a reușit, la Senat, să adune 27% pentru liberali, iar la locale, pentru CJ, abia a trecut de 10%! Altfel spus, localități unde PNL nu a avut nicio șansă ajung să fie mai bine reprezentate la alegerile interne decât comune cu primari liberali în funcție. Ca un exemplu, Dudeștii Vechi are 2. În iunie 2016, liberalul Bono Cucalan a reușit să câștige primăria, în fața lui Gheorghe Nacov (UBB), care avusese trei mandate anterioare.

Cum s-a stabilit numărul de delegați prin norma de reprezentare explică Nicolae Robu. „Hai să spunem că avem 100 membri de drept. Statutul ne obligă să avem cel puțin 130, pe lângă ei, care vor fi aleși”, a spus acesta. Președintele interimar are acum, conform propriilor declarații, o altă problemă. „Sunt foarte mulțumit de echipa împreună cu care ne propunem să conducem filiala Timiș a PNL. O s-o fac cunoscută, dar trebuie să fac o mică selecție. Din păcate, sunt prea mulți”, a declarat acesta. Robu continuă să susțină că este, fără doar și poate, un om de echipă. „Unii s-au străduit și se tot străduiesc să-mi creeze o imagine așa, de persoană tentată spre autocrație, chiar spre dictatură. Este o prostie fără seamăn, nu are nicio legătură cu persoana mea. Lumea mă cunoaște foarte bine și se va vedea și la aceste alegeri ce-o să se întâmple. Se va vedea după rezultatul care se va obține. Eu sunt om de echipă, am cam condus echipe de pe când eram copil”, a conchis președintele interimar al PNL Timiș. Mai trebuie spus că acestor delegați din norma de reprezentare li se adaugă delegații de drept – primari, viceprimari, consilieri județeni, parlamentari etc. – al căror număr este de aproximativ 180.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

tmx a spus: (martie 25th, 2017 at 20:57 )

la popa sapca au nevoie de sef la cor ! ce zici catranitule , te bagi ….

anteconbega a spus: (martie 26th, 2017 at 09:06 )

„În ultimul BPJ s-au votat criteriile pe baza cărora vor fi trimiși la alegeri delegații. „Vom lua în seamă, cu pondere de câte 50%, numărul de voturi obținut de fiecare organizație raportat la totalul voturilor filialei noastre pentru CJ, respectiv numărul de voturi obținut pentru parlament”, a explicat Robu. Filiala Timiș a decis să calculeze așa în ciuda unei decizii votate, pe 20 martie, de BPN, care propune un alt algoritm.”
Asta înseamnă că Robu a făcut din PNL Timiş un fel de stat în stat, pe care-l conduce ca un autocrat furibund. Realegerea şmecherească a lui Robu în 22 aprilie va însemna îngroparea definitivă a PNL Timiş. Ar fi două soluţii. Prima. Mai e timp ca liberalii cu scaun la cap din Timiş să apeleze la conducerea centrală (de la Bucureşti) şi să ceară restabilirea normalităţii, punându-i la punct pe pupincuriştii, ţucălarii, lingăii şi yesmanii lui Robu (mulţi dintre ei de emanaţie jenanată). A doua. Dacă mizeria se va produce, prin realegerea tăntălăului, abia atunci ar fi posibilă înfiinţarea unui Partid Liberal din Banat, coagulat în jurul lui Alin Nica şi Dănuţ Groza, formaţiune eliberată de somnul raţiunii şi în care politica să se desfăşoare corect, principial şi cu adevărat liberal!

Paul PNL a spus: (martie 26th, 2017 at 09:29 )

Este evident castigatorul alegerilor dupa ce am citit textul de mai sus, ceea ce face regretabil ca astfel de matrapazlacuri sunt orchestrate de un individ extrem de periculos: Nicolae Robu. Cu astfel de mizerii PNL va ajunge in mare viteza langa PNTCD.

ion a spus: (martie 26th, 2017 at 09:49 )

„Eu sunt om de echipă, am cam condus echipe de pe când eram copil”,
…emblematic pentru robu :))
chiar daca nulitatea asta castiga, nica va fi un nou pol de putere in pnl timis. e o buna sansa de reorganizare.

daniel a spus: (martie 26th, 2017 at 11:49 )

PNL-isti timiseni vreau SCHIMBAREA!Rusine dle.Robu pt. rezultatele dezastruoase din ultimul an!

gogu a spus: (martie 26th, 2017 at 13:15 )

daniele, pune mana pe carte baiatule.

anteconbega a spus: (martie 26th, 2017 at 15:16 )

Nea Gogu Pintenogu, că lipseşte un i din PNL-şti, că e dezarcord între subiect şi predicat, aşa e! Daniel nu o fo membru PCR multilateral dezvoltat şi nici rector post mortem Ceaşcă. Omul s-ar putea corecta în timp, vezi cazul fotbalistului Ilie Dumitrescu. Mai bine ca Daniel, cu parfumul lui de agramat, decât un infatuat bolnav de orgolii, vopsit ca o cioară din Parcul Catedralei, un ins care s-ar face frate şi cu Satana, numai să rămână arendaş la PNL Timiş, unde membrii-iobagi tac ca nişte mameluci călare. Uite aşa a ajuns un pedist ca Popoviciu şi un PRM-ist ca Nasleu să pune la punct liberalii timişeni din ce poziţie vor cei doi. Hai, că Bitea provine din zeama lui Băsescu, dar Coifan, un Quitus ceva mai tinerel? Nu se poate Viorele…

Dacul a spus: (martie 27th, 2017 at 07:58 )

Le dă prosteala Robul de îi ucide! 🙂 Politician adevărat, scula de politician. Bravo, domn Primar.

anteconbega a spus: (martie 28th, 2017 at 15:33 )

Scula de politician înseamnă ce ar putea însemna? Pur şi simplu.. sculă? Asta e jignitor pentru un fost rector. E o situaţie politică în PNL Timiş apropiată de… sculament.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Ripi rămâne în liga secundă! Era și păcat să fie altfel

Pe scurt, din ultima etapă a ligii secunde, secțiunea play-out: Ripensia a scăpat de barajul pentru menținere, după ce a învins în minutul 92. În celălalt meci al seriei A, Recea a învins mai mult decât surprinzător la Cluj, 3-2, dar degeaba… Reşiţa a retrogradat! Unirea Slobozia – Comuna Recea vor juca la baraj. Ripensia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripi rămâne în liga secundă! Era și păcat să fie altfel
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

În 209 şcoli din Timiş toţi elevii vor merge fizic la cursuri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 10.05.2021 – 14.05.2021. În Timiş sunt 209 şcoli în Scenariul I (prezenţa fizică la şcoală a tuturor elevilor) şi 382 de şcoli în Scenariul II (prezenţă parţială a elevilor). Scenariile au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În 209 şcoli din Timiş toţi elevii vor merge fizic la cursuri
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

MCP Services SRL

Anunț începere proiect finanțat prin Masura 2 “Granturi pentru capital de lucru” acordate IMM-urilor pentru societatea MCP Services SRL

Anunt incepere proiect finantat prin Masura 2 “Granturi pentru capital de lucru” acordate IMM-urilor pentru societatea MCP Services SRL MCP Services SRL  anunta inceperea proiectului cu titlul “Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 2, proiect  Nr. M2-5298  înscris în cadrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anunț începere proiect finanțat prin Masura 2 “Granturi pentru capital de lucru” acordate IMM-urilor pentru societatea MCP Services SRL

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În judeţul Timiş există cinci focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Față de ziua de ieri, nu au apărut focare noi de covid. Focare active sunt la: CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul „Dimitrie Leonida” TIMIȘOARA– 26 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere FIRMĂ PRIVATĂ LUGOJ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut nici azi focare noi de coronavirus în Timiș
Municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rata de infectare COVID-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ca atare, de mâine vor fi ridicate mai multe restricţii, în general din zona operatorilor economici din Horeca, dar şi din industria spectacolelor sau a jocurilor de noroc. Prefectul Zoltan Nemeth a prezentat pe pagina sa de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce restricţii se ridică în Timişoara, după intrarea în scenariul verde. Prefectul Zoltan Nemeth a făcut lista
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 1.305 persoane, fiind efectuate 12.821 de teste RT-PCR şi  de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.026 pacienţi. Până astăzi, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.065.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 1.305 de noi cazuri şi 104 decese, în ultimele 24 de ore
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 10.05.2021 – 14.05.2021. În Timiş sunt 209 şcoli în Scenariul I (prezenţa fizică la şcoală a tuturor elevilor) şi 382 de şcoli în Scenariul II (prezenţă parţială a elevilor). Scenariile au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În 209 şcoli din Timiş toţi elevii vor merge fizic la cursuri
Autoritățile au avut nevoie de aproape o lună ca să descopere că reparațiile importante pe DN 68A, pe porțiunea Margina – Holdea, nu se pot realiza sub actualul trafic rutier, așa că au decis să interzică, timp de două luni, accesul autovehiculelor cu tonaj mai mare de 7,5 tone pe această porțiune de drum. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traficul pe drumul național dintre Margina și Holdea se oprește pentru camioane timp de două luni, pentru lucrări de reparații
Top