Stirile din ziua: 8 martie 2017

Accident groaznic pe autostrada dinspre Arad: un mort si doi raniti

Accident groaznic pe autostrada dinspre Arad: un mort si doi raniti

Un bărbat și-a pierdut viața, miercuri seară, pe autostrada A1, sensul dintre Arad. El a fost spulberat de un tir, după ar fi ieșit de pe banda de urgență. Alte două persoane au fost rănite. Traficul pe autostradă a fost oprit.

Petru Andea, numit, la 67 de ani, secretar de stat la Educatie

La sfârșitul lunii februarie, premierul Sorin Grindeanu declara, pentru deBanat.ro, că a făcut șase propuneri unor timișeni pe care îi voia secretari de stat. Unii au refuzat, alții ar fi trebuit să se decidă. Miercuri, 8 martie, unul a fost, în sfârșit, numit: Petru Andea a devenit, la 67 de ani, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale.

Retim

Pregatiri pentru curatenia de primavara: ce avem voie sa aruncam, pentru ce luam amenda

Primăria Timişoara organizează, și în această primăvară, curăţenia generală. Acțiunea începe pe 20 martie, în partea de nord a orașului, și se va încheia pe 4 aprilie, în Calea Moșniței. Nu vor fi colectate, nici de această dată, deșeuri din construcții, iar timișorenii sunt invitați să respecte programarea. În caz contrar, sunt pasibili de amenzi.

Ce face Radu Toanca pentru a tine in viata sportul timisorean? Se duce la culcare

Înfrângerea de marți seara a baschetbaliștilor timișoreni în fața CSM Oradea (73-92) le-a amintit unora din club de o întâmplare destul de recentă, legată de un joc între aceleași echipe. Astfel, pe 15 februarie, la Sibiu, BC Timișoara pierdea în primul meci din „Final eight” al Cupei României cu Oradea cu un scor aproape identic cu cel de marți: 72-92.

Timisoara va avea doi noi cetateni de onoare: un militar ranit in Irak si un carturar

În următorul plen al CL Timișoara, consilierii locali sunt invitați să aprobe acordarea a două noi titluri de cetățean de onoare al orașului. Ele ar urma să fie decernate omului de litere Maria Pongracz Popescu și căpitanului în rezervă Ilie-Adrian Barbu.

PMP insista: il vrea pe Marius Dugulescu administrator public la CJ Timis. Functia se ocupa prin concurs

„Popularii” lui Traian Băsescu nu renunță la funcția de county manager, despre care spun că le-ar reveni prin protocolul semnat cu PSD și ALDE în vara lui 2016. Ei au totuși răbdare, pentru că spun că nici PSD-iștii n-au intrat încă pe posturile vizate după alegeri! Funcția de administrator public al județului ar trebui ocupată prin concurs.

Superconcert la Timisoara: Al di Meola canta in iunie la filarmonica

Timișorenii se pot considera norocoși, pentru că, la vară, îl vor putea vedea, din nou, la ei acasă pe unul dintre cei mai buni chitariști de jazz din istorie. Al di Meola va concerta pe 11 iunie, pe scena Filarmonicii Banatului, unde vor putea fi asculta piese Piazzolla, Lennon, McCartney, dar şi compoziţii noi.

colterm

Programari online la inmatriculari auto

Prefectura Timiș anunță că, pentru a veni în sprijinul celor care solicită înmatricularea definitivă în circulație a autovehiculelor, este disponibilă și opțiunea de programare online. Astfel, programarea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se poate face aici. „Precizăm faptul ca programarea online se acceptă doar pentru persoanele fizice”, au

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat miercuri, 8 martie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Mircea Neamțu (p), Bd. Sudului (p), Muzicescu (p), Mureș (p), E. Zola (p), Eternității (p), P. Marat, Arh. Ion Mincu Bl. B94, sc. C, Contantin cel Mare (p), Brazilor, Cooperației, A. Volta, orele 9 – 17; Remetea Mare – Sabiko,

Top