Primarul Nicolae Robu continuă să susțină că împărțirea terenurilor de case pentru tineri s-a făcut în cel mai democratic și transparent mod cu putință. Edilul admite că situația consilierului PNL Grigore Grigoroiu, care a votat criteriile și apoi a primit teren, ar putea fi interpretabilă. Mai este un caz de posibil conflict de interese: cel al lui Ilare Bordeașu.
La finele lunii martie 2017, Primăria Timișoara a făcut publică lista cu numele tinerilor care vor primi gratuit cele 128 de parcele de teren pentru casă. Printre beneficiari, în afară de Sanda Greblă și Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului, se numără consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, dar și fiul consilierul local ALDE Ilare Bordeașu. Atât Grigoroiu, cât și Bordeașu au votat, în noiembrie 2016, criteriile pe baza cărora s-a făcut departajarea doritorilor de terenuri de casă. Lista a stârnit deja un imens scandal, însă primarul Nicolae Robu continuă să susțină că legea a fost respectată. Ba mai mult, edilul spune că n-a văzut nici până acum numele câștigătorilor. Întrebat dacă i se pare normal ca un consilier local să voteze criteriile cărora trebuie să se supună cei care vor teren, iar apoi să fie el însuși beneficiarul unei astfel de parcele, Robu admite că ar putea fi unele probleme, însă nicidecum de natură… morală. „Este un subiect de discutat, dar nu mă pot pronunța. Este posibil să fie o coliziune cu legea. Nu știu, se poate interpreta și ca fiind conflict de interese, se poate interpreta și că nu ar fi. Atunci când s-a votat, consilierul local Grigore Grigoroiu a votat fără să aibă nicio contribuție, din câte știu eu, la acele criterii. Pur și simplu le-a votat și el alături de ceilalți (…) Ar fi fost mai bine să se abțină. El trebuie să decidă dacă merge mai departe, riscând să aibă reclamații. Sunt convins că vor fi. Nu-mi permit să dau sfaturi, este un om matur, trebuie să-și analizeze situația și să decidă ce face”, afirmă primarul. Acesta mai spune că despre o situație similară se poate vorbi și în ceea ce-l privește pe Ilare Bordeașu (ALDE). „Am înțeles că este și fiul lui pe listă. Nici Bordeașu nu a avut contribuții la elaborarea criteriilor, dar este o situație în care poți să acuzi de conflict de interese”, a mai declarat Nicolae Robu. Fiul acestuia, în vârstă de 27 de ani, este și el unul dintre beneficiarii terenurilor. Contactat de deBanat.ro, Grigore Grigoroiu a spus inițial că nu poate vorbi, fiind într-o ședință. Ulterior, el n-a mai răspuns la telefon.
Scrie un comentariu
11 comentarii pentru acest articol
il doare pe robu in phula de grigori. esential ca sugacia e rezolvata si prinde un lot de teren. apropos, de unde are sugacia 10 mii euro depozit? din salar de bugetara? Hmmmmmm….
pulache, faci pe prostu crezand ca suntem toti oligofreni de latrina3 etc.
legea ii vizeaza pe toti cetatenii, chestiunea in cauza ii cuprinde doar pe cei aprox 120 de cetateni. ce plm vorbesti acolo, fraiere?
Sorinache, tot prin extrapolare esti membru de partid sau prieten cu beneficiarii (nu ma refer la cetatenii onesti care au primit aceste parcele ci la politruci). Argumentele tale tin de o gandire infantila, o gandire corupta, datorita careia a ajuns tara la nivelul asta, dar e mai usor sa ascundem mizeria sub pres, nu?
pese 50 de persoane din lista aia sunt din aparatul primariei
Interesant, deci o reglementare care se adreseaza unei comunitati de 300.000 de locuitori, din care avizati ar putea fi doar citeva sute de cetateni, trebuie abordata altfel in privinta conflictului de interese, decit o lege cu valabilitate asupra intregii natiuni ?
Dar daca reglementarea ar fi data de Parlament, sa presupunem ca nu CL are asemenea competente, ci Parlamentul, si ca de ea ar beneficia sa zicem d-nii dep. Ben-Oni Ardelean (PNL), dep. Alfred Simonis (PSD), dep. Marian Cucsa (ALDE) si dep. Cornel Samartinean (PMP) ? (respectele mele tuturor celor 4 parlamentari de Timis enumerati doar ca exemplu). Sa presupunem ca toti 4 sint eligibili ptr respectiva atribuire de terenuri. Tot conflict de interese s-ar numi ? Faceti-ma sa inteleg, ca sa nu mai par nici infantil, nici corupt.
Oricum, faptul ca nu vad juristi care cu nume si prenume real sa-si impartaseasca public opinia, ptr mine e un semn ca acuza de conflict de interese nu prea sta in picioare…
nici nu ai cum sa vezi atata timp cat esti unu din lacheii lu robu
Sorine,probabil te tragi din familie de infractori(DEPUTATI,SENATORI =GUNOAIE),asa ca du-te tare ma nobule,toti boschetarii de primarie care au vandut orasul tiganilor,boratilor!!!cat crezi ca mai merge treaba?mai cativa ani,dupa la puscarie cu toti,pana mor toti pensionarii astia incuiati la minte,care pentru 100 de lei la pensie vand tot tineretul din tara,sclavilor!
Vad ca toti va racoriti sa va spuneti nemultumirile legitime, dar nimeni nu raspunde la intrebarile de principiu pe care le-am pus.
Si pe mine ma revolta cele 144 de case de patrimoniu pe care familia Carpaci le-a dobindit in decursul timpului, si pe mine m-a determinat sa merg in strada cazul Casei Muhle, si eu am marsaluit in ianuarie pe bulevardele Timisoarei impotriva Ordonantei 13, dar acum va rog sa-mi argumentati cu legea in mina de ce cazul de fata e un conflict de interese. Eu nu sint jurist, dar am pus intrebari de bun simt, ptr ca am dubii, dubii pe care cu siguranta si legiuitorul le are in momentul croirii unui proiect de lege.
Sorine, sa reformulam:
1. Faci referire la comunitate. Ai calculat cati dintre 300.000 locuitori sunt beneficiarii acestei hot. de CL? Hai ca iti fac eu calculul sa nu fie prea greu: 0.05%. Dintre astia ilustrii 0.05% cati sunt membrii de partid, acoliti sau progenituri de nomenclaturisti? Cred ca nu are rost sa mai dezvolt fraza…
2. De ce ne lagam de Bucuresti cand subiectul este LOCAL? De ce impingi discutia spre o zona care nu are nici o legatura cu atribuirea privilegiata a terenurilor. Aici vorbim despre magariile facute pe plan local de oamenii care-s de-ai locului, cel putin teoretic… nu vin din zona „Zero lei Bucuresti”.
Iar ca o completare aproape orice lege/hotarare din Romania poate sa devina fara valoare in momentul in care ai o echipa buna de avocati. Chichitele legale sunt legiferate de politicieni tocmai pentru a permite diverse manavre.
3. Despre etica / moralitate / normalitate nu spui nimic?
4. Atata timp cat aceasta atribuire s-a facut cu dedicatie (in mare masura) pentru a recompensa slugarnicia si curvasaria de partid… despre ce vorbim?
Odrasla lu holteheanu de la gogosu, hilarie bordeheiasu, este beizadeaua care este angajat la stat (la ape) si s-a batut in complexul studentesc, iar tasu, mare mahar de sidikakat, a acuzat politia locala ca nu gaseste batausii care i-a aplicat o corectie (bine meritata)???
Dna Grebla e normal sa primeasca doar va fi viitorul secretar la primaria Timisoara , sursa N Robu ex primar .
Articole asemănătoare
Știri de ultimă oră
Cele mai citite articole
- Nu ruşii, ci PNL din bani publici a finanţat campania electorală a lui “Mesia”. Implicată, firma care l-a consultat pe Nicolae Robu la alegerile locale
- Primăria Timișoara scanează din aer, cu inteligența artificială, cimitirele din Timișoara
- Carla’s Dreams va fi vedeta principală a spectacolului de Revelion la Timișoara în acest an
- Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
- Cât ne-au costat sclifoselile şi onoarea nereperată ale lui Marcel Ciolacu
- Accident fără victime, dar cu pagube şi multe surprize… neplăcute
- Campioana din Cluj a tremurat până în ultima secundă pentru victorie, în faţa unei Timişoare renăscută în ultimul sfert
- Spațiu redus în baie? Uite cum să alegi chiuveta și cabina de duș
Administratie
CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale
Citeşte tot articolul
Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
Politica
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a finanţat campania electorală a lui “Mesia”. Implicată, firma care l-a consultat pe Nicolae Robu la alegerile locale
Citeşte tot articolul
Sport
Încă un meci de pus în ramă! Lugojul bate Brașovul în decisiv
Citeşte tot articolul
SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024
Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
Social
Accident fără victime, dar cu pagube şi multe surprize… neplăcute
Citeşte tot articolul
20 decembrie 1989. Ziua în care Timişoara s-a declarat liberă de comunism
Sănatate
CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale
MedLife a inaugurat Spitalul Medici’s la Timișoara cu o investiție de peste 25 milioane de euro/Foto
Centrul Medical Cristian Șerban ”luptă” pentru un milion de kWh de energie. Vedeți cum puteți ajuta
O parte din tavanul Maternității Odobescu s-a prăbușit. Se pregătește mutarea mamelor și copiilor/UPDATE
Colegiul Fizioterapeuților din România: Protestul medicilor cu specialitatea medicină fizică și reabilitare din fața Ministerului Sănătății, o deturnare electorală
Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO
Ascultă-ți corpul și mergi la control. Policlinicile Regina Maria oferă consultații și analize medicale decontate de CAS
CNI caută dirigenție de șantier pentru construcția viitorului Institut Oncologic ce se va ridica la Timișoara
Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” a pus în funcțiune un aparat RMN achiziționat cu fonduri europene, prin ADR Vest
Zeci de firme, grupate în trei asocieri, vor contractul de peste 200 de milioane de euro pentru ridicarea Institutului Oncologic Timișoara
Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie
Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara
Timp liber și cultură
Concert de colinde, sâmbătă, la Jebel
Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
„Colindăm Domnului Bun”. Concert de colinde, duminică, la Şag
Contribuția lui Albert Kristóf-Krausz la modelarea spațiul urban și artei locale într-o nouă expoziție temporară la MNArT
Program special de Crăciun și Revelion în Iulius Town: patinoarul şi Cinema City, deschise în fiecare zi
E vremea sărbătorilor și a reîntoarcerii la tradiții! Alaiul colindătorilor are loc zilele viitoare
Magia Sărbătorilor prinde viață! Copiii din Şag organizează un târg de Crăciun
Sigur nu știai că există atâtea tipuri de LEGO!
Alaiul Colindătorilor aduce la Timișoara cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun!
Filme definitorii ale cinematografiei româneşti, în programul „35 de ani de libertate”
Experienţă inedită la Iulius Town: spectacolul imersiv pentru copii „Magia sărbătorilor de iarnă” și show-ul „Gustav Klimt” vor rula la MINA Pop-Up
Pe 11 decembrie începe, la Timișoara, a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran
Economic
Prețurile la serviciile de apă și canal rămân neschimbate anul viitor la Timișoara
Citeşte tot articolul
Comentarii prin facebook