Robu, despre terenurile de casa: Situatiile lui Grigoroiu si Bordeasu ar putea fi ilegale

Primarul Nicolae Robu continuă să susțină că împărțirea terenurilor de case pentru tineri s-a făcut în cel mai democratic și transparent mod cu putință. Edilul admite că situația consilierului PNL Grigore Grigoroiu, care a votat criteriile și apoi a primit teren, ar putea fi interpretabilă. Mai este un caz de posibil conflict de interese: cel al lui Ilare Bordeașu.

La finele lunii martie 2017, Primăria Timișoara a făcut publică lista cu numele tinerilor care vor primi gratuit cele 128 de parcele de teren pentru casă. Printre beneficiari, în afară de Sanda Greblă și Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului, se numără consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, dar și fiul consilierul local ALDE Ilare Bordeașu. Atât Grigoroiu, cât și Bordeașu au votat, în noiembrie 2016, criteriile pe baza cărora s-a făcut departajarea doritorilor de terenuri de casă. Lista a stârnit deja un imens scandal, însă primarul Nicolae Robu continuă să susțină că legea a fost respectată. Ba mai mult, edilul spune că n-a văzut nici până acum numele câștigătorilor. Întrebat dacă i se pare normal ca un consilier local să voteze criteriile cărora trebuie să se supună cei care vor teren, iar apoi să fie el însuși beneficiarul unei astfel de parcele, Robu admite că ar putea fi unele probleme, însă nicidecum de natură… morală. „Este un subiect de discutat, dar nu mă pot pronunța. Este posibil să fie o coliziune cu legea. Nu știu, se poate interpreta și ca fiind conflict de interese, se poate interpreta și că nu ar fi. Atunci când s-a votat, consilierul local Grigore Grigoroiu a votat fără să aibă nicio contribuție, din câte știu eu, la acele criterii. Pur și simplu le-a votat și el alături de ceilalți (…) Ar fi fost mai bine să se abțină. El trebuie să decidă dacă merge mai departe, riscând să aibă reclamații. Sunt convins că vor fi. Nu-mi permit să dau sfaturi, este un om matur, trebuie să-și analizeze situația și să decidă ce face”, afirmă primarul. Acesta mai spune că despre o situație similară se poate vorbi și în ceea ce-l privește pe Ilare Bordeașu (ALDE). „Am înțeles că este și fiul lui pe listă. Nici Bordeașu nu a avut contribuții la elaborarea criteriilor, dar este o situație în care poți să acuzi de conflict de interese”, a mai declarat Nicolae Robu. Fiul acestuia, în vârstă de 27 de ani, este și el unul dintre beneficiarii terenurilor. Contactat de deBanat.ro, Grigore Grigoroiu a spus inițial că nu poate vorbi, fiind într-o ședință. Ulterior, el n-a mai răspuns la telefon.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

koks a spus: (aprilie 5th, 2017 at 18:29 )

il doare pe robu in phula de grigori. esential ca sugacia e rezolvata si prinde un lot de teren. apropos, de unde are sugacia 10 mii euro depozit? din salar de bugetara? Hmmmmmm….

@sorin aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 07:21 )

pulache, faci pe prostu crezand ca suntem toti oligofreni de latrina3 etc.
legea ii vizeaza pe toti cetatenii, chestiunea in cauza ii cuprinde doar pe cei aprox 120 de cetateni. ce plm vorbesti acolo, fraiere?

Cosimo a spus: (aprilie 6th, 2017 at 08:20 )

Sorinache, tot prin extrapolare esti membru de partid sau prieten cu beneficiarii (nu ma refer la cetatenii onesti care au primit aceste parcele ci la politruci). Argumentele tale tin de o gandire infantila, o gandire corupta, datorita careia a ajuns tara la nivelul asta, dar e mai usor sa ascundem mizeria sub pres, nu?

costica a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:36 )

pese 50 de persoane din lista aia sunt din aparatul primariei

Sorin Aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:39 )

Interesant, deci o reglementare care se adreseaza unei comunitati de 300.000 de locuitori, din care avizati ar putea fi doar citeva sute de cetateni, trebuie abordata altfel in privinta conflictului de interese, decit o lege cu valabilitate asupra intregii natiuni ?

Dar daca reglementarea ar fi data de Parlament, sa presupunem ca nu CL are asemenea competente, ci Parlamentul, si ca de ea ar beneficia sa zicem d-nii dep. Ben-Oni Ardelean (PNL), dep. Alfred Simonis (PSD), dep. Marian Cucsa (ALDE) si dep. Cornel Samartinean (PMP) ? (respectele mele tuturor celor 4 parlamentari de Timis enumerati doar ca exemplu). Sa presupunem ca toti 4 sint eligibili ptr respectiva atribuire de terenuri. Tot conflict de interese s-ar numi ? Faceti-ma sa inteleg, ca sa nu mai par nici infantil, nici corupt.

Oricum, faptul ca nu vad juristi care cu nume si prenume real sa-si impartaseasca public opinia, ptr mine e un semn ca acuza de conflict de interese nu prea sta in picioare…

@aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:52 )

nici nu ai cum sa vezi atata timp cat esti unu din lacheii lu robu

CLD14 a spus: (aprilie 6th, 2017 at 12:07 )

Sorine,probabil te tragi din familie de infractori(DEPUTATI,SENATORI =GUNOAIE),asa ca du-te tare ma nobule,toti boschetarii de primarie care au vandut orasul tiganilor,boratilor!!!cat crezi ca mai merge treaba?mai cativa ani,dupa la puscarie cu toti,pana mor toti pensionarii astia incuiati la minte,care pentru 100 de lei la pensie vand tot tineretul din tara,sclavilor!

Sorin Aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 12:41 )

Vad ca toti va racoriti sa va spuneti nemultumirile legitime, dar nimeni nu raspunde la intrebarile de principiu pe care le-am pus.
Si pe mine ma revolta cele 144 de case de patrimoniu pe care familia Carpaci le-a dobindit in decursul timpului, si pe mine m-a determinat sa merg in strada cazul Casei Muhle, si eu am marsaluit in ianuarie pe bulevardele Timisoarei impotriva Ordonantei 13, dar acum va rog sa-mi argumentati cu legea in mina de ce cazul de fata e un conflict de interese. Eu nu sint jurist, dar am pus intrebari de bun simt, ptr ca am dubii, dubii pe care cu siguranta si legiuitorul le are in momentul croirii unui proiect de lege.

Cosimo a spus: (aprilie 6th, 2017 at 16:38 )

Sorine, sa reformulam:
1. Faci referire la comunitate. Ai calculat cati dintre 300.000 locuitori sunt beneficiarii acestei hot. de CL? Hai ca iti fac eu calculul sa nu fie prea greu: 0.05%. Dintre astia ilustrii 0.05% cati sunt membrii de partid, acoliti sau progenituri de nomenclaturisti? Cred ca nu are rost sa mai dezvolt fraza…
2. De ce ne lagam de Bucuresti cand subiectul este LOCAL? De ce impingi discutia spre o zona care nu are nici o legatura cu atribuirea privilegiata a terenurilor. Aici vorbim despre magariile facute pe plan local de oamenii care-s de-ai locului, cel putin teoretic… nu vin din zona „Zero lei Bucuresti”.
Iar ca o completare aproape orice lege/hotarare din Romania poate sa devina fara valoare in momentul in care ai o echipa buna de avocati. Chichitele legale sunt legiferate de politicieni tocmai pentru a permite diverse manavre.
3. Despre etica / moralitate / normalitate nu spui nimic?
4. Atata timp cat aceasta atribuire s-a facut cu dedicatie (in mare masura) pentru a recompensa slugarnicia si curvasaria de partid… despre ce vorbim?

Bodehieasu a spus: (aprilie 6th, 2017 at 22:12 )

Odrasla lu holteheanu de la gogosu, hilarie bordeheiasu, este beizadeaua care este angajat la stat (la ape) si s-a batut in complexul studentesc, iar tasu, mare mahar de sidikakat, a acuzat politia locala ca nu gaseste batausii care i-a aplicat o corectie (bine meritata)???

Pnl a spus: (aprilie 6th, 2017 at 23:43 )

Dna Grebla e normal sa primeasca doar va fi viitorul secretar la primaria Timisoara , sursa N Robu ex primar .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public

Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă a adus la start peste 80 de piloți din întreaga țară, iar pe lista de înscrieri s-au aflat și câteva nume noi. Pilotul timișorean Radu Benea a fost surpriza plăcut din vârful clasamentului, fiind chiar aproape de o victorie la Categoria I, terminând pe locul doi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O primă etapă senzaţională la viteză în coastă. Diferenţa dintre primul loc şi poţizia secundă, sub o secundă!
Scrutinul pentru alegerea celor care vor administra comunele, orașele și municipiile pentru viitorul mandat de patru ani începe de astăzi. Închiderea procedurii are loc pe 30 aprilie. Primul pas din procedura de alegere a primarilor, a președintelui consiliului județean, a consilierilor locali și a celor județeni începe astăzi, 16 aprilie. Așadar, partidele politice, organizațiile cetățenilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Astăzi demarează etapa depunerii candidaturilor pentru alegerile locale
Top