PNL Timiș își alege sâmbătă, 22 aprilie, primul președinte după fuziunea dintre „vechii” liberali și foștii PDL-iști. Aproximativ 440 de liberali, delegați de drept și stabiliți prin norma de reprezentare, își vor putea exprima opțiunea în ceea ce privește viitoarea conducere. Pentru președinte sunt trei candidați, din care unul cu adevărat surprinzător.
„Peste 75% din organizațiile PNL din Timiș și-au ales conducerile în urma alegerilor care au avut loc în ultima perioadă în județ. În acest sens, s-au îndeplinit condițiile statutare pentru convocarea Comitetului de Coordonare Județean al PNL Timiș. Ședința CCJ PNL Timiș va avea loc în 22 aprilie 2017, de la ora 10, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara”, au anunțat reprezentanții PNL Timiș. La mijlocul săptămânii trecute a fost aleasă și conducerea PNL Timișoara, unde Dan Diaconu nu a avut contracandidat pentru președinție. La scrutinul pentru șefia filialei județene vor fi însă trei candidați! Luni, 17 aprilie, a fost ultimul termen până la care s-au putut depune candidaturi.
Primul care și-a anunțat intenția este președintele interimar Nicolae Robu, care a trecut peste supărările post-alegeri parlamentare din decembrie 2016, când spunea că nu mai vrea să se implice în viața filialei. „Sunt un om care mereu am coagulat în jurul meu, am făcut parte din nenumărate echipe de toate felurile, eu mereu am lucrat în echipă (…) la partid de asemenea, am făcut dovada că pot să asigur armonie în jurul meu și că sunt un om tolerant”, a declarat Robu. A urmat Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, care a decis să intre în această competiție din postura asumată de outsider, la îndemnul mai multor edili șefi din județ. „Cred că a venit momentul unui schimb al modului de a face politică și al unui schimb de generații. A fi îndrăzneț și creativ nu înseamnă a fi tupeist și obraznic. Avem cazuri și la noi. Nu mă voi baza niciodată pe tupeu și obrăznicie”, a afirmat acesta. Ultimul venit pe listă este Alain Rus, provenit din „aripa” PD-L a partidului, fost consilier județean până în vara lui 2016, a cărui vizibilitate publică, în ultimele luni, a fost egală cu 0. S-au înscris, de asemenea, pentru funcțiile de prim-vicepreședinți, deputatul Marilen Pirtea, dar și consilierul județean, fost lider de filială, Viorel Coifan.
Vor alege noua conducere a PNL Timiș în jur de 440 de delegați. Pe lângă cei aproximativ 180 de delegați de drept – primari, viceprimari, consilieri județeni, parlamentari etc. – vor fi 257 delegați stabiliți prin norma de reprezentare. Felul în care a fost stabilit numărul acestora a stârnit unele nemulțumiri în filială, pentru că s-a ajuns, de exemplu, ca Recașul, o localitate unde PNL abia a trecut de 19 procente la voturile pentru Senat, iar la locale, pentru CJ, a făcut puțin peste 9%, să trimită 3 delegați, din care unul bonus. Ciacova, unde PNL a avut 32,18% din voturi la Camera Deputaților, respectiv 32,15% la Senat, iar pentru CJ a făcut 32,86%, are tot 3 delegați prin reprezentare. Timișoara va trimite 102 delegați prin norma de reprezentare, Buziaș, Făget, Gătaia și Jimbolia – câte 4, Sânnicolau Mare va avea 8, Deta – 3 și Ciacova – 2. Municipiul Lugoj, unde primarul este PSD, va avea 12 delegați, din care unul bonus. Mai trebuie spus că oricare candidat se poate retrage de pe listă până sâmbătă, 22 aprilie.
Comentarii prin facebook