Primăria Timișoara va amenaja, în perioada următoare, spații în trei grădinițe, care să fie folosite drept creșe. Va fi aproape dublat astfel numărul de locuri disponibile, care va ajunge la aproape 400. Cererile depuse de părinți sunt de peste 600.
170 de locuri suplimentare la crese, la Timisoara
Timișorenii au depus, în acest an, peste 600 de solicitări pentru înscriere la creșe, dar în cele 13 astfel de unități existente sunt doar ceva mai mult de 200 de locuri disponibile. Primarul Nicolae Robu anunță acum că, prin transformarea unei săli din alte instituții de învățământ, vor apărea 170 de locuri suplimentare. „Unitățile realizate prin reamenajare cu fonduri de la bugetul local în anul școlar 2017/2018, cu destinația creșe, sunt spațiile nefolosite de la Grădinița PP37 din Calea Aradului nr. 38, valoarea estimată a lucrărilor fiind 175.000 de lei fără TVA, spațiile nefolosite de la Grădinița PN7 din zona Pieței Nicolae Bălcescu, strada Independenței nr. 18, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 110.000 de lei fără TVA, și spațiile nefolosite din incinta Grădiniței PP27 de pe str. Brândușei nr. 15, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 140.000 de lei fără TVA. În total, vor fi 170 de noi locuri în creșe realizate în acest an cu fonduri de la bugetul local”, a declarat edilul.
Primăria vrea să construiască și două creșe noi, cu bani europeni. Suma de care va putea dispune Timișoara este 3,5 milioane de euro. „Primăria a analizat necesitatea înființării a două creșe, una în zona de nord a orașului și una în zona de sud, ambele fiind construcții noi. Biroul Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse a identificat trei terenuri: Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, strada Prahova nr. 12 și un teren de 8.000 mp pe strada Bogdăneștilor. Au fost identificate, de asemenea, două grădinițe care pot fi transformate în creșe: cea de pe str. Țebea nr. 12 și fosta unitate de învățământ din zona Freidorf. Biroul Proiecte Diverse va demara realizarea documentației pentru achiziția serviciului de proiectare a noii construcţii în Calea Lipovei, urmând să fie decisă locaţia celei de-a doua construcţii. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 4, prin care se pot finanţa lucrări legate de infrastructura educaţională pentru educaţia timpurie antepreşcolară (creşe) şi preşcolară (grădiniţe). Costul construcţiei unei creşe noi este de aproximativ 2 milioane de euro”, mai spun oficialii instituției de pe C.D. Loga.
Comentarii prin facebook