Trei firme sunt interesate de contractul de 144.000 de euro pentru dezinsecție, scos la licitație de Primăria Timișoara. Dacă totul merge bine și nu sunt contestații, s-ar putea stropi contra țânțarilor la finele lunii august. Între timp, municipalitatea continuă procesul cu Romprest Servicii.
În toamna lui 2013, contractul Primăriei Timișoara cu un operator de dezinsecție și deratizare a expirat. S-a făcut o încredințare directă, în valoare de 30.000 euro, către firma al cărei contract expirase, iar ulterior a dat drumul unei licitații. S-a înscris o singură firmă, Romprest Servicii SA, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini și a fost descalificată. Firma a dat primăria în judecată, iar procesul nu e gata. Anul trecut, sub amenințarea virusului Zika, s-a făcut o licitație în regim de forță majoră. În luna iulie 2017, Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de dezinsecție, la un preț de 657.766 lei, cu tot cu TVA. Anunțul a fost publicat pe SEAP, iar pe 27 iulie au fost deschise cele trei oferte depuse. Cel mai probabil săptămâna viitoare ar trebui să fie anunțat câștigătorul.
În cazul cel mai fericit, dezinsecția ar putea începe la finele lunii august, dar, la fel de bine, contractul ar putea fi ratat. De vină, spune primarul Nicolae Robu, sunt procedurile complicate. Edilul e totuși optimist. „Suntem încă în instanță cu licitația veche, nu avem încă un contract larg așa cum este normal să existe într-un oraș de talia Timișoarei pentru a cuprinde tot ce înseamnă deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Actualul contract este gândit pe principiul clauzei suspensive, ceea ce înseamnă că derulăm activitatea în condiții normale, dar dacă în instanță primăria va pierde și instanța va hotărî că nu poate continua contractul pe care îl vom semna în urma actualei licitații, activitatea respectivă se va sista brusc. Ne așteptăm ca măcar la sfârșitul lunii august să putem începe, dar nu avem nicio garanție. Procedurile de achiziție publică sunt foarte complicate și nu știi niciodată când se termină. Dacă nu există contestații, e posibil ca undeva pe la mijlocul lui august să putem să beneficiem de noul contract. Dacă, din nou, vor fi tergiversări și cereri de clarificare, putem rata și acest an. E păcat, pentru că apar șobolani în oraș. Nu e vorba de dezinteres al nostru, ci de faptul că nu putem acționa. Noi nu putem să încălcăm legea, legea este înainte de orice”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul. Conform acestuia, se va face și dezinsecție din aer. Între timp, procesul cu Romprest Servicii merge mai departe.
Comentarii prin facebook