Furtuna violentă de duminică nu putea să-i lase indiferenți pe parlamentarii de Timiș. Dacă unul ca Pavel Popescu (PNL) și-a cumpărat din banii săi o drujbă și s-a pus pe treabă, pentru a îndepărta crengile și alte resturi lăsate de vijelie, alții s-au apucat să comenteze pe Facebook. Printre ei, și deputatul PSD Alfred Simonis. Care, încercând să lovească în primarul Nicolae Robu, a dat un frumos autogol sie însuși, dar și unor apropiați.
„Nu este momentul să aducem acuze cuiva pentru faptul că Timişoara şi timişorenii trec prin momente grele. Nu pentru că nu am putea acuza, motive sunt, dar nu e treaba noastră să o facem. Trebuie să vorbim, însă, despre un mod de lucru, despre cum se petrec anumite lucruri în Primăria Timişoara”, își începe Alfred Simonis postarea. Apoi, considerând că este totuși momentul să lanseze acuze, trece la atac. Și, vorba românului, ajunge în faza de gura bate curul. „De ani buni, politicienii, ziariştii, societatea civilă, vorbesc despre corupție în Primărie, una generalizată. O spunem răspicat de ani mulți, vorbim despre modul în care se atribuie lucrări şi despre anumite firme abonate la conturile municipalității”, a continuat Simonis. Ei bine, înainte de-a ajunge parlamentar, Simonis a fost patru ani și jumătate consilier local, adică trebuia sau chiar era obligat să știe cam tot ce se întâmplă în primărie. E adevărat, a fost unul dintre consilierii foarte vocali, dar fără să dezvăluie niciodată cu subiect și predicat fapte de corupție și atribuiri ilegale de lucrări.
Dar hai să spunem că Simonis era doar consilier, la fel ca și fostul său coleg de partid Radu Țoancă, de exemplu. Or, nefăcând parte din Executiv nu era părtaș la tot felul de fapte de corupție. Însă bunul său prieten și mentor politic Sorin Grindeanu a fost timp de patru ani și jumătate (iunie 2008 – decembrie 2012) viceprimar, adică în miezul problemei. Mai mult, răspundea exact de partea edilitară, adică acolo unde sunt cei mai mulți bani și cele mai multe contracte. De la Grindeanu să fi aflat Simonis despre „corupția generalizată” și „firme abonate”? Fiindcă deputatul spune că acest lucru se întâmplă de „ani mulți”, deci și în timpul lui Grindeanu. Și apropo de „firme abonate”, printre ele să se numere oare și Saiftim, al cărui administrator și acționar este Ovidiu Brânzan, trezorier al PSD Timiș? Nu de alta, dar la un moment dat avea vreo 12 contracte cu Primăria Timișoara. Mai mult, aceeași firmă a construit clădirea Incuboxx, pentru care a primit 4,5 milioane de euro, iar recepția s-a făcut cu toate că erau multe probleme. Și – ce să vezi? – furtuna a lăsat clădirea destul de nouă (recepția în 2014) fără fațadă. Sau, dacă tot vorbim de „firme abonate”, să punem tot aici Pro Samac Construct sau Cipalser? Ca de exemplu…
Comentarii prin facebook