Consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi a plenului de miercuri un proiect de hotărâre privind regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare cu plată din strada Sfântul Ioan nr. 3. Acesta prevedea reducerea unui anumit abonament, dar a fost retras de pe ordinea de zi, la solicitarea liberalilor.
În parcarea de la fostul comisariat militar județean, o oră de parcare costă, în prezent, 4 lei, un abonament lunar costă 300 de lei, iar consilierii județeni au gratuitate. Conform proiectului care ar fi trebuit votat miercuri, abonamentul lunar ar fi urmat să coste, de acum încolo, 250 de lei, dar numai dacă este încheiat pe minimum trei luni. Gratuitățile pentru consilierii județeni ar fi trebuit eliminate, cu excepția „autovehiculelor de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie, jandarmerie, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Justiţiei, M.Ap.N.) aflate în misiune; autovehiculelor de serviciu aparţinând președintelui CJ Timiș; prefectului judeţului Timiș; vicepreședinților CJ Timiș; subprefectului județului Timiș; secretarului judeţului Timiș; delegaţiilor străine, nominalizate, la invitaţia CJ Timiș, cu notificare scrisă”.
Liberalii, prin vocea liderului de grup Marian-Constantin Vasile, au solicitat însă amânarea proiectului, invocând lipsa unei justificări pentru un astfel de proiect. Propunerea a trecut la vot, astfel că regulamentul de funcționare a parcării va apărea, probabil, pe următoarea ordine de zi. „Este un proiect nejustificat temeinic. Totdeauna, înainte de a aplica anumite tarife sau de a modifica tarife, trebuie să existe un studiu de piață. În Timișoara există mai multe parcări private și publice și trebuie să ne gândim la ce este mai bine pentru CJ. Având în vedere că acea parcare este ultracentrală și totdeauna plină, noi, consilierii liberali, nu vedem de ce ar trebui să diminuăm tarifele, din moment ce funcționează foarte bine așa cum este. De aceea, am propus amânare acestui proiect, pentru a se face un studiu de piață și să luăm o decizie în cunoștință de cauză, cu toate datele comparative pe masă (…) La momentul actual, parcarea este plină, iar CJ percepe niște bani care sunt în beneficiul lui. Acesta este principiul de bază în administrația publică (…) nu spunem că este neoportun sau nenecesar, spunem că trebuie să existe un studiu de piață. Proiectul de hotărâre trebuia să aibă o justificare. Justificarea nu există”, a explicat Vasile. Din viitorul proiect vor dispărea, conform șefului CJ, Titu Bojin, și gratuitățile. „Vom avea doar cinci locuri pentru consilierii județeni, pe principiul «primul venit, primul servit». Dacă eu ajung primul acolo, asta e, nu se poate urca nimeni pe mașina mea”, a spus Bojin.
Comentarii prin facebook