La Școala de Meserii Eurotraining, cele mai căutate cursuri sunt cele din domeniul HoReCa. Nu e de mirare: e un domeniu care asigură profit bun, chiar dacă e criză, localurile se deschid, funcționează și au clienți, de unde și nevoiea firească de personal calificat.
„Cele mai solicitate cursuri în această vară sunt cele de barman, ospătar și bucătar. Se insistă foarte mult pe partea practică a meseriilor, cursanţii merg în practică la restaurante şi baruri şi aplică pas cu pas toată tehnologia culinară şi de servire a clienţilor”, spune Daniela Chesaru, directorul Direcției de Formare al Școlii de Meserii Eurotraining din Timișoara.
Şcoala de Meserii Eurotraining primeşte nenumărate solicitari din partea angajatorilor care speră să preia dintre cursanții instituției personal deja calificat. „Luna aceasta am avut solicitări de la restaurant Cafe de Paris, Rustique, cofetăria Goldis etc. Cursanţii noştri fac practică în timpul cursului şi cei mai buni sunt angajaţi chiar acolo. Este normal, angajatorul îi observă mai ușor la practică şi pe cei mai buni îi angajează”, a mai precizat Chesaru.
Oricine consultă piața muncii din Timișoara observă locuri vacante pe meseria de ospătar și bucătar. Din păcate, foarte puţini cursanţi tineri şi calificaţi rămân să lucreze in Timişoara. Cei mai mulţi lucreaza câteva luni vara, de cele mai multe ori pe litoralul altor ţări. Cu banii câştigaţi în sezonul de vară îşi permit să işi plătească studiile şi să se întreţină la facultate în restul anului. Mai mult decât atât, persoanele care optează pentru aceste cursuri în domeniul HoReCa urmează să lucreze sezonier pe litoralul românesc sau pe vase de croazieră.
Comentarii prin facebook