„Bobocii” de la Politehnică, mai ales cei de la Facultatea de Mecanică, vor face practică în așa fel încât partea teoretică, învățată în timpul cursurilor, să se îmbine perfect cu realitatea din teren.
De asta se ocupă proiectul „Practicor – Reţea transnaţională educaţională privind orientarea, consilierea şi practica pentru carieră, corelate cu piaţa muncii, în societatea cunoaşterii”. Acesta este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, și se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Piteşti, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice ISPE Bucureşti şi Fraunhofer – Gesellschaft zur Forderung der angewandten Forschung.
România este unul dintre statele membre ale UE cu o rată ridicată de șomaj în rândul tinerilor. Acest lucru nu este o consecinţă a slabei pregătiri a studenţilor, ci este cauzat, mai degrabă, de neglijarea componentei practice în activitatea academică. Proiectul propune un model inovator de desfăşurare a practicii adresat studenţilor din universităţile tehnice, pentru a creşte în performanţă şi calitate, revigorând noţiunea de practică aplicativă, direct legată de unităţile economice.
„Grupul ţintă vizat de proiect este alcătuit din liceeni, consiliaţi asupra oportunităţii îmbrăţişării unei cariere inginereşti, student, îndrumaţi să se perfecţioneze pe teme atractive, oferite de angajatori, şi tutori desemnaţi de unităţile cu care se semnează convenţii-cadru de practică”, spune prof. dr. Ioana Ionel, managerul de proiect. Pentru informaţii suplimentare puteți vizita site-ul proiectului.
Comentarii prin facebook