Restaurantul Belvedere, un reper la inaltime pe harta gastronomica a Timisoarei / FOTO

Un maestru al esteticii din farfurie este, fără doar și poate, Asen Asenov, maestrul bucătar al singurului restaurant de cinci stele din Timișoara. Restaurantul Belvedere, de la Hotel Timișoara, a fost inaugurat, oficial, vineri seară.

Un loc rafinat al delicateselor culinare meridionale cu un twist contemporan, spun amfitrionii Restaurantului Belvedere. Maestrul bucătar Asen Asenov propune un pelerinaj al savorii pe harta artei culinare mediteraneene, o bucătărie deopotrivă a intuiţiei, a naturii şi a sofisticatului echilibru contemporan. Din meniu nu lipsesc bucatele cu specific armean sau bulgar, deși, așa cum spune Asenov, cel mai mult e vorba de intuiție. De un rafinament intuitiv au avut parte cei care s-au bucurat primii de deliciile pregătite de bucătarul bulgar: ruccola cu gorgonzola și pară coaptă, reducție de vin de Porto peste carne de rață, mousse din morcov cu portocală, iar la desert, arome cu caramel și ciocolată. „Este un moment de referinţă, în contextul amplu al reconceptualizării şi reamenajării întregului complex hotelier, printr-o investiţie majoră, de 10 milioane de euro”, declară Emil Cristescu, vicepreşedinte Bega Grup. Cu o arhitectură prietenoasă și elegantă, Restaurantul Belvedere are 130 de locuri, care fi configurate cu o mare maleabilitate. Cea mai spectaculoasă perspectivă asupra promenadei istorice a Timişoarei, dar şi o provocatoare colecţie de artă contemporană alcătuiesc spectacolul vizual care îl însoţeşte pe cel gastronomic.
Foto © sen

Autor
Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Heraeus
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Lucrarile la Centura de Sud incep in iulie 2018. Guvernul da 12 milioane de lei anul viitor

Centura de Sud a Timișoarei are filă de buget în proiectul întocmit de executiv. Pentru anul viitor este alocată suma de 11,9 milioane de lei, iar șantierul este prevăzut să înceapă abia în luna iulie. Până una-alta, peste două zile ar trebui anunțat câștigătorul licitației de execuție.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrarile la Centura de Sud incep in iulie 2018. Guvernul da 12 milioane de lei anul viitor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unii comercianți din Timișoara nu au nici cea mai mică urmă de bun simț. O tonetă din plin centrul orașului, în loc cu vad mare, vinde mâncare cu bonus de... mucegai! Se întâmplă în Piața 700, iar firma funcționează bine mersi și în continuare. Ba mai mult, își sfătuiește clienții să meargă în altă parte, dacă nu le convine.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atentie pe unde va ia foamea! O toneta din Piata 700 vinde cu tupeu sandvisuri cu mucegai
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top