Stirile din ziua: 8 aprilie 2012

Atmosfera dezolanta la Poli: inca doua puncte pierdute in fata catorva sute de suporteri

Fotbaliştii de la Poli s-au lovit de „autobaza” Unirii Alba Iulia şi au pierdut, în al doilea joc consecutiv, două puncte pe teren propriu. Într-o atmosferă dezolantă dată de prezenţa extrem de scăzută a spectatorilor în tribunele stadionului „Dan Păltinişanu”, timişorenii s-au chinuit serios să-şi creeze ocazii de gol.

Expertii Vinvest au decis: aur pentru vinurile de Recas si Jidvei / FOTO

Medaliile de aur ale Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice au plecat, în acest an, către Cramele Recaş şi Jidvei. Un Cabernet Sauvignon „Castel Huniade”, produs în 2011, și un vin spumant „Romantine” au cucerit juriul. Timp de trei zile, timișorenii au putut degusta zeci de vinuri și au descoperit sortimente de a căror existență nici nu auziseră.

Floriile, sarbatoarea care vesteste Pastele

Creştinii ortodocşi prăznuiesc, duminică, Floriile, cea mai importantă sărbătoare ce vesteşte Paştele. Aceasta rememorează intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier. Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica cu ocazia Floriilor.

Mesajul Excelentei Sale Martin Roos, episcop de Timisoara, cu ocazia Sfintelor Pasti

Iubiţi fraţi şi surori în Cristos,
Paştele este marea sărbătoare a credinţei, care, conform Scrisorii către Evrei, ne învaţă să fim statornici în ceea ce sperăm şi să fim convinşi de lucrurile pe care nu le vedem (Evr 11, 1). De aceea a crede, şi mai ales a crede în învierea lui Isus Cristos, nu este tocmai un lucru simplu.

Top