Atenţie de unde cumpăraţi carne pentru masa de Paşte! Este recomandarea făcută de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş. Pentru a se asigura că nu vor exista probleme, în această săptămână, inspectorii fac controale la toate produsele specifice sărbătorii pascale.
„În această perioadă verificăm modul de comercializare a produselor lactate, a ouălor şi în special a cărnii de miel. În Timiş sunt organizate centre temporare de sacrificare a mieilor în perioada 1- 13 aprilie”, a declarat şeful Serviciului Igienă Sanitară Publică din cadrul DSV, Viorel Banda. În acest an, DSV a autorizat în Timişoara un singur spaţiu de sacrificare a mieilor. „În Piaţa Badea Cârţan avem un centru de sacrificare unde consumatorul poate să îşi aleagă mielul pe care să-l ia pentru consum”, a mai spus Banda. De asemenea, până la Paşte, inspectorii vor verifica, în fiecare zi, modul de comercializare a produselor lactate şi a cărnii de miel din toate pieţele din Timişoara şi din judeţ.
Comentarii prin facebook