Un alt fel de socios

De câte ori ați auzit, stimați navigatori și navigatoare, după ce Nicolae Robu a ajuns în fruntea Primăriei Timișoara, că în spatele noului edil stă rapacele om de afaceri „Frații Cristescu”? Dar de câte ori fanii rebeli ai echipei Poli n-au suspectat că în umbra primarului ales stă nemilosul Marian Iancu? De foarte multe ori. Habar n-am câți cetățeni ai urbei n-au rezistat cu aceste îndoieli și s-au sinucis de pe urma acestor traume sufletești. Ori câți încă iau antidepresive să nu ajungă la acest ultim gest. Dar știu că multe lucruri ar merge cel puțin la fel de prost și fără ca aceste personaje să jongleze în spatele edilului liberal și-a proiectelor sale, nu numai fotbalistice.

Cel mai bun exemplu în acest sens este funcționarea ACS Poli ca divizie sportivă a USL. Ce poate merge mai prost la Poli decât o administrație încropită pe simpatii de partid? Iar când strategiile sunt făcute de aceste personaje rupte ani buni de fenomen, proiectul ACS riscă să aibă același deznodământ ca referendumul din 29 iulie. De abia acum îmi dau seama ce ușor și inutil ne era să-i înjurăm pe Gheorghe Chivorchian sau pe Daniel Stanciu, oamenii lui Marian Iancu la Poli. Și ce caraghios e să privim acum politici de transferuri pe câteva zeci de mii de euro, buget total, sau salarii medii anuale de 10.000 euro, când sub acest barem mai există doar soluția plății în lăzi de bere, la marginea terenului, după meci.

De ce aș fi oripilat de ideea ca Marian Iancu să ajute noul proiect fotbalistic? Dar hai să nu vorbim numai de Marian Iancu, ci în general de „oameni de afaceri lipsiți de scupule, care vor doar să câștige ban public” de pe urma apropierii de Poli Timișoara, idee săpată adânc în mentalul public. Cu ce m-ar deranja ca „Frații Cristescu” să plătească transferul și, într-o anumită cotă, salariul unui jucător de o valoare pe care bugetul public nu și-o poate permite? La urma urmelor, efectele unor hotărâri de consiliu local în favoarea unui cutare sau cutare om de afaceri își fac efectul și dacă acesta întoarce ori ba banul în folosul fotbalului timișorean.

N-aș avea nicio remușcare ca, de exemplu, la anul, Marian Iancu să ne împrumute o linie de atac de primă ligă, în timp ce Călin Rosemblum negociază un „transfer de senzație” de la Flacăra Făget, pe 1.000 de euro salariu lunar, un abonament cu bărcuța pe Bega și, bonus, un tratament de înălbire a dinților. Cu ce m-ar deranja ca „Frații Cristescu” să achiziționeze o linie mediană de vis, iar Georgică Cornu o defensivă beton pe noile firme înregistrate în Mehedinți? Evident, n-aș avea nimic împotrivă ca firma Drufec să aducă măcar un portar de valoarea celorlalte compartimente, iar alți investitori să stea la coadă pentru a le veni rândul la achiziții la fel cum se înghesuie să mânănce o pâine albă din contractele cu primăria.

Din păcate, n-avem noi norocul ăsta. Ca Iancu, Cristeștii și alții să fie oamenii din spatele primarului la noua Poli. Dar obligatoriu e să ne temem de ei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Stasu a spus: (august 12th, 2012 at 09:56 )

Desigur ca domnul Robu nu are in spate pe Iancu, Cristescu, Cornu sau alte asemenea personaje. Este la fel de adevarat ca si faptul ca tu nu esti cumparat de nimeni, iar articolele tale de lustruit funduri nu sunt la comanda 🙂

Rasu a spus: (august 12th, 2012 at 10:09 )

Nu dom’le,in Timisoara NICIODATA contractele de la Primarie si CJT nu vor mai fi votate politic,acum si in vecii vecilor, de jos cu capu-n sus, sau de jos cu fundu-n sus, sau cu capu-n jos si cu fundu-n sus, sau cam asa ceva!

timisorean a spus: (august 12th, 2012 at 10:12 )

hai, las-o balta ! de ce sa pui in staful tehnic oameni care cunosc fotbal ? Ca sa iasa bine echipa ? Sa fim seriosi, e vorba de invirtit bani, nu de performanta ! Stiti cati oameni ralmente priceputi la fotbal sint in Timisoara ? Oameni cu rezultate pe teren, de-a lungul timpului, rezultate si in oras, si in tara, si peste hotare ! Intereseaza pe cineva ? NU !!! Daca pe autorul articolului il intereseaza o parere avizata, sa-mi dea de stire !

banat bun a spus: (august 12th, 2012 at 10:17 )

scartaie echipa asta din toate incheieturile, se vede ca ceva nu merge cum trebuie. poate ar trebui totusi sa mai avem rabdare si sa vedem cum decurg lucrurile. vad ca in ultima vreme au inceput sa vina si jucatori interesanti la echipa.

EU-GENIU a spus: (august 12th, 2012 at 10:20 )

Sasu are dereptate. Robu joacă un rol dublu, Mușat un rol dublu, iar oamenii lui Iancu lurează pe ambele fronturi.

GENIU timisorean a spus: (august 12th, 2012 at 10:52 )

avem mii (milioane chiar…) de oameni priceputi la fotbal in Timisoara, care au facut campioane din echipe de nimic ca Real Madrid,FC Barcelona,Inter Milano,Juventus Torino,Manchester United! Toate astea au fost ZERO, pana nu s-a dus acolo cate un timisorean, sa scoata din ele ceva…. Astia de la POLI habar nu au de NIMIC ! Iar echipa se vede ca nu merge, desi nu am fost la nici un meci de pregatire si nici un antrenament! Daca MA PRICEP LA FOTBAL, nici nu tre sa vad echipa ca DEJA STIU TOTUL DESPRE EA……

un timisorean a spus: (august 12th, 2012 at 11:40 )

fratiii Cristesti , groparii economiei timisene. ce-au facut bun ptr. urbe acesti frati ?da , au facut disparitia a peste 20000 de locuri de munca ; tehnometal, electrometal, electromotor, electrotimis , extraceram , 5 martie , dermatina si cate si mai cate… si ce-au adus in schimb ? spatii comerciale goale ,, ricse indiene si dracu mai stie ce matrapazlicuri. nu au investit un leu intr-un spital, cresa , gradinita sau sport. dar au lasat zecii de mii de oameni fara locuri de munca. consider ca odata terminata treaba cu basescu , parchetul ar trebui sa-si indrepte privirea spre fratii cristesti, stiut fiind legatura lor cu basescu si mafia portocalie. asta bineinteles daca nu se va pune batista pe tambal !

@un timisorean a spus: (august 12th, 2012 at 11:52 )

si ce legatura are asta cu ACS POLI? Sper ca nu incepeti sa ziceti ca toate astea au „disparut’ pt. ca a aparut ACS POLI?

Intotdeauna POLI a spus: (august 12th, 2012 at 12:10 )

Ce tot o „frecati” cu politica? Ei au plecat de jos cu capul sus(ca de, vezi Doamne, ei de la oras printre echipele alea de la sat….), iar noi am plecat de ceva mai sus, dar cu capul in jos, modesti, desi am promovat si anul trecut, dar in fotbal(si nu numai….) urmeaza tot timpul alt meci, alt campionat ! Vad ca deja multi stiu ca e echipa e slaba, scartiie din toate balamalele, probabil astia toti se pricep. Noi , care nu ne pricepem la fotbal, doar credem in echipa noastra asa cum e ea si fi-ti siguri ca , in nici un caz nu ne sinucidem, ca multi altii au alte pareri, alte simpatii, alte idei, alte carnete de partid, etc, etc….

john ziaristul a spus: (august 13th, 2012 at 11:56 )

Sasule, esti cel mai mare dobitoc din Timisoara. N-am vazut o data ceva corect scris de tine. Si eu sunt ziarist sau mai bine zis eu sunt ziarist si particip la conferinte de presa si la toate evenimentele importante din oras dar pe tine nu te-am vazut niciodata (poate nici nu existi ci doar iti foloseste cineva numele). N-as te-as baga in seama daca n-ar exista pericolul sa creda lumea ca e corect ce scrii tu si nu ce scriu eu. Dezinformatorule mercenar, fost informator cu acte!

IANCU HELP US a spus: (august 13th, 2012 at 13:13 )

……DOMNULE PRESEDINTE IANCU….VA RUGAM PUBLIC…SA NU BAGATI IN SEAMA PE CEI 20,30 …DE ORZISTI CARE VA INJURA…SUNT MICI SI INOFENSIVI…..AM AJUNS INTRO SITUATIE JENANTA CU JUCATORI FARA EXPERIENTA ,VA RUGAM SA NE AJUTATI IN NUMELE CELOR 15000-20000 CARE VA RESPECTAM SI VA SUSTINEM…

@john ziaristul a spus: (august 13th, 2012 at 13:52 )

fai de tine, ziarist de conferinte de presa. sa inteleg ca ai asigurat micul dejun, pranzul si cina, dupa felul incare sunt programate conferintele? bravo tie, foarte bine ca te duci sa lingi farfuri moca, dar abtine-te de la comentarii. ai grija ca ti-a putrezit marul ala ciordit de pe masa la o actiune de saptamana trecuta. mai nasol e ca ti-e in gentuta cu agenda aia noua, primita si aia gratis. halal ziarist.

Efem a spus: (august 13th, 2012 at 21:01 )

Ce, se mai servesc mese in presa locala ? Credeam ca sunt cu un picior in groapa toate si nu se mai da decat apa plata…

Dar subiectul nu e asta… Jos Iancu!

Tomi a spus: (august 15th, 2012 at 02:29 )

dl. Cornu ar face bine sa-si plateasca mai intai angajatii si apoi…alte proiecte pe care le imagineaza dl. gazetar…ii stau oamenii neplatiti de luni intregi…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top