Campionii naționali la rugby au tăiat porcul, miercuri, chiar pe terenul de joc. Neo-zeelandezii și sud-africanii lui RCM Timișoara au făcut cunoștință astfel cu tradițiile românești de Crăciun.
Miercuri dimineață, rugbiștii au strâns grămada în jurul unui porc de 100 de kilograme, care a fost prăjit tradițional în paie și curățat. Sud-africanul Chester Williams, antrenorul echipei, a fost unul dintre cei mai interesați de felul în care se pregătește porcul.
Străinii din echipă au savurat șorici calzi și jumări proaspete, preparate chiar de doi dintre jucători, care au veleități de bucătari. „Ne dorim să arătăm și colegilor noștri din emisfera sudică frumusețea tradițiilor și culturii noastre, să le oferim cadrul necesar pentru a face schimb de experiențe și de a-i face să se simtă parte din această sărbătoare”, spun reprezentanții RCM Timișoara.
Paula Fakavainga Kinikinilau, Johnny Sola, Viliamu Moala, Ben Tuiatua, Mateaki Kafatolou și Jody Gavin Rose sunt jucătorii lui RCM Universitatea de Vest Timișoara, proveniți din emisfera sudică.
Comentarii prin facebook