Sorin Cristian, frate de deputat: „In viata doua lucruri sunt sigure, moartea si impozitele”

Pare un individ venit de nicăieri, iar informaţii despre el aproape că nu există. Fratele deputatului PNL Horia Cristian a fost numit în secret director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, dar nu-l mai prinde vara aici. Va avea alte sarcini de la partid. Sorin Cristian susține că este unul dintre primii 100 de liberali din ţară şi are cunoştinţe la cel mai înalt nivel. Este singurul şef de deconcentrate din Timiş pe a cărui numire nu şi-au pus „parafa” nici Titu Bojin şi nici Nicolae Robu.

Cât a contribuit fratele dumneavoastră, deputatul Horia Cristian la numirea dumneavoastră în funcţia de director adjunct la ARR?
(Râde) Când a aflat fratele meu ce funcţie am a fost şi el mirat.

Serios?
Pe bune. Nu are nicio treabă dânsul. Puterea lui în partid sau în altă parte e mult prea mică ca să poată face mişcări de genul acesta.

Ce aţi lucrat înainte de a fi director adjunct la ARR?
Am 23 de ani de management privat. Am avut mai multe firme. Am făcut cu acestea management pentru alte firme. Şi consultanță, şi management, contract de management pentru companii multinaţionale.

Aţi fost pus cumva, pe furiş, director? Nimeni nu a ştiut de numirea dumneavoastră…
Nici nu ne interesa să anunţăm. Ceea ce mi s-a solicitat să fac acolo nu avea nicio conotaţie politică.

Ce v-au cerut să faceţi?
Mi s-a solicitat să fac ordine într-un sistem foarte, foarte complicat, în care mă zbat acum să fac ordine.

Vă descurcaţi?
Să vă spun un singur lucru… După opt luni, ministrul îmi cere să preiau o altă funcţie mult mai înaltă şi asta numai pe comepetenţă.

Ce aţi urma să fiţi numit?
O să aflaţi la momentul potrivit, nu vă pot spune acum.

Deci plecaţi din funcţia de director adjunct al ARR?
E posibil acest lucru.

Lumea nu ştie nimic despre dumneavoastră. Sunteţi căsătorit, aveţi copii, ce vârstă aveţi?
Aoleu! (râde) Sigur că sunt căsătorit, am copii, am 54 de ani… am acareturile mele. Nu m-am dus pentru bani la ARR, din contră pierd vremea la capitolul bani.

Când aţi intrat în ARR?
Sunt director siguranţă infrastructură rutieră din iunie 2012, iar din septembrie sunt director general adjunct. Am stat low profile. Nu am nevoie de publicitate, nu candidez la niciun post public.

Sunteţi membru de partid?
Da, din 16 februarie 1990 sunt membru PNL. Cu cotizaţie la zi şi contribuţie de 23 de ani.

Ce afaceri aţi făcut şi unde?
Am avut afaceri în toată ţara şi în toată Europa

Ne puteţi spune numele firmei pe care aţi condus-o?
Nu cred că e relevant. Nu are însă nicio treabă cu transporturile. Producerea de material de construcţii şi comerţul internaţional cu diverse articole nu au nicio treabă cu transporturile.

Înseamnă totuşi că aveţi prieteni sus-puşi dacă şi fratele a rămas mirat de numire dumneavoastră…
Să zicem că oameni din partid, cunoscând CV-ul meu, m-au solicitat să mă ocup de chestia asta, dar la modul foarte discret. Nu am de gând să candideze la o funcţie publică, nu vreau să fac carieră în domeniu guvernamental. De niciun fel. Doresc să îmi închei mandatul care mi s-a dat şi să mă întorc la treburile mele. Încercăm să refacem instituţiile rutiere. Care în momentul de faţă sunt într-un faliment total din punct de vedere bugetar. Nu vreau să zic mai multe.

Pe dumneavoastră vă ştiu foarte puţini oameni şi din cadrul PNL Timiş. Unde s-au găsit cei care să vă propună pentru această funcţie?
Cei care mă ştiu pe mine, precum Horia Rusu sau alţii, Dinu Patriciu, nu mai contează în PNL din ziua de azi. Încă o dată, din 16 februarie 1990 am carnetul meu de partid care are un număr pe ţară format din două cifre. Am pornit liberalismul cu Ovidiu, cu Horia, cu Dinu Patriciu, cu Călin Popescu Tăriceanu, ce vreţi să vă mai spun…

Ce vi s-a cerut conceret la ARR?
Mi-au zis „avem o problemă aici, poţi să ne ajuţi?”. „Cu mare plăcere”, le-am răspuns, dar maximum un an-doi, nu vreau să fac mai mult.

De ce nu vă puneți o declaraţie de avere şi un CV pe site-ul ARR?
Nu înţeleg de ce nu sunt. Ele sunt depuse la resurse umane. Ca orice funcţionar public, am un cv şi o declraţie de avere. Este o deficienţă că ele nu au fost publicate pe site. O să mă interesez să văd ce s-a întâmplat. Deocamdată sunt în concediu. Când o să ajung la Bucureşti, o să-l trag de urechi pe directorul de resurse umane, să văd de ce nu sunt pe site. Nu sunt secrete.

Sunteţi bogat, domnule Cristian?
Ce înţelegeţi prin bogat?

Aveţi un milion de euro?
Eu sunt bogat sufleteşte, milionul de euro poate că îl am. Nu ştiu însă cu ce mă ajută. La viaţa mea am ţinut cursuri de marketing, de vânzări, de economie. Am făcut multe la viaţa mea. Un singur lucru vă spun, în viaţă doar două lucruri sunt sigure: moartea şi impozitele. De aceea nu ştiu ce înseamnă să fii bogat.

Ce facultate aţi terminat?
Prima a fost electronică şi telecomunicaţii la Politehnică. Am intrat primul pe ţară şi am terminat al patrulea pe ţară.

Felicitări. Şi aţi mai făcut şi o altă facultate ulterior?
Am mai făcut, dar nu are importanţă. Am luat locul I la două olimpiade naţionale de fizică. Nu sunt un loser pe care să-l fi împins fratele mai mic undeva.

Nimeni nu a zis asta, totuşi sunteţi într-un con de umbră faţă de fratele dumneavoastră…
Nici nu m-a interesat să fiu într-un con de lumină. Şi nici acum nu mă interesează. Nu vreau să ies în faţă. Factorii de decizie din partid îmi solicită însă anumite servicii şi mă împing să fac nişte lucruri pe care nu pot să le refuz. Nu au nicio legătură cu fratele meu. Horia este medic, umblă pe altă cale în viaţă, eu sunt inginer, am terminat şi comerţ exterior. Am alte competenţe.

E ciudat totuşi… Nu există date despre dumneavoastră pe Internet, nici măcar o fotografie…
Acelaşi lucru s-a întâmplat când am ajuns în ARR. Lumea a zis „ăsta e securest, nu există pe niciunde”. Nu sunt interesat de viaţa publică, nu vreau să ies în faţă.

Sunteţi mai retras?
Oamenii care mă cunosc în viaţă pentru ceea ce sunt ştiu că nu sunt deloc retras. Aceştia sunt o mână de oameni. Să zicem până într-o mie. La nivel naţional, intrenaţional, nu vorbesc. Nu îmi plac paparazii, nu îmi plac paparudele. Nu îmi place viaţa de can-can, iar viaţa mea privată nu priveşte pe nimeni.

Cât veţi mai rămâne în instituţiile statului?
Nu mult, am şi altceva de făcut decât să stau în instutuţiile statului, dar deocamdată rămân aici. Pritenii mei m-au rugat să fac ceva şi nu îi dezamăgesc.

Solicitarea a venit de la vârf? De la ministru?
Nu doresc să fac aceste precizări. Puteţi solicita informaţii despre mine în multe părţi, nu neapărat la tot felul de ziarişti rataţi şi trişti care scriu lucruri doar pentru a vinde ceva. Eu am scris cursuri de vânzări… Când ai minimum două facultăţi la bază şi ai realizări în viaţă, nu cred că trebuie să spună cineva că fratele meu m-a băgat la ARR. Fratele meu habar nu avea.

Aşa pare la prima vedere… S-au făcut multe numiri pe cumetrii…
Sunt de acord, alea sunt vizibile şi sunt acolo unde sunt bani. Unde sunt eu nu sunt bani. Sunt doar reglementări, legislaţie şi gata. Sunt într-un loc unde nu se împart bani. Alea pe cumetrii se fac unde e caşcaval, aici nu e caşcaval.

Cum vă împărţiţi între Bucureşti şi Timişoara?
Din 7 ianuarie am ajuns trei zile în Timişoara. Şi mai vin de Paşti. Soţia vine din când în când la mine, dar atât. Am uitat cum îmi arată casa. Acum sunt la cabana mea din munte. Nu am nevoie să fac bani să-mi fac o cabană sau să îmi cumpăr jeep. Am deja două. Dacă aveţi curiozitatea vă pot spune de unde să luaţi relaţii despre mine. Şi la nivel internaţional dacă vreţi…

Aş fi interesat, spuneţi-mi vă rog pe cine aş putea contacta în acest sens…
Nu acum… Deja am vorbit prea mult după gustul meu. Reţineţi însă vă rog, la ARR maximum o lună mai rămân. Primesc alte sarcini de partid.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

tristian a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:36 )

poate ca domnul cristian junior nu stie, dar horia rusu a murit. si sa tot fie vreo 10 ani de atunci.

 
pavel h. a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:38 )

Cine i-o fi invatat pe fratii Cristian sa fie atat de aroganti ? si de modesti…?

 
dan radosav a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:56 )

Domnul Sorin Cristian pare a fi un om interesant. Si priceput, fara indoiala. In acelasi timp, am impresia ca este si usor persiflant si chiar extrem de misterios. Prima dintre „obligatiile legale” ale domnului Cristian, aflat pe a doua pozitie la ARR, tine de publicarea „CV-ului” si a „Declaratiei de avere” pe site-ul institutiei. Or, ele nu exista. Deci, superioritatea pe care am simtit-o in raspunsurile sale ar trebui sa mai fie inmuiata putin. In momentul in care ajungi intr-o asemenea functie publica, in lumea buna (cea la care se raporteaza mai mereu domnul Cristian) exista cel putin cutuma conform careia „te deschizi” pentru opinia publica si nu iti mai permiti sa faci pe misteriosul. In rest, desi-l cunosc pe domnul Cristian exclusiv din acest interviu, tind sa cred ca este unul dintre cei care chiar merita sa ocupe o inalta demnitate, daca ceea ce ne-a povestit despre domnia sa este real.

 
fratelo a spus: (aprilie 4th, 2013 at 13:39 )

Vai, dar dece sunteti asa de mirat?? si fratelo a turnat la secu ca si sferto-deputatelul care pe zona lui de domisil nu a fost votat!! dar de salutat stie fratelo sau e ca frasu?? arogant!!!

 
boia a spus: (aprilie 4th, 2013 at 16:24 )

Asta nu+i normal. mai-mai ca imi vine sa cred ca este un interviu inventat….

 
Raul a spus: (aprilie 5th, 2013 at 02:58 )

asta cu moartea si impozitele a spus-o Benjamin Franklin! ceva original nu poate sa scoata baiatul asta?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Teilor Fine Jewellery, Iulius Mall Timișoara

Un nou magazin a fost deschis la Iulius Mall Timişoara / FOTO

Principalul centru comercial din Timişoara, Iulius Mall, le oferă timişorenilor un nou magazin. Este vorba despre Teilor Fine Jewellery, un brand autohton de bijuterii sofisticate. Iubitorii de podoabe realizate din metale și pietre prețioase vor găsi aici, bijuterii care se disting atât prin designul inovativ și finisajul excepțional, cât și prin jocul de culori oferit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un nou magazin a fost deschis la Iulius Mall Timişoara / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Imagini superbe surprinse de camerele de luat vederi montate într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. O vulpe singuratică și foarte curioasă, ieșită la vânătoare, s-a lăsat admirată câteva zeci de secunde de camera cu snezori de mișcare instalată de specialiștii Romsilva. Padurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului oferă un habitat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imagini superbe cu o vulpe curioasă, ieșită la vânătoare, în pădurile din Banat / VIDEO
Visul tinerilor timişoreni de a avea un skatepark poate deveni în sfârşit realitate. Primăria Timişoara a anunţat că au fost stabilite firmele care se vor ocupa de amenajarea acestuia, locaţia fiind Parcul Central. Vom avea, în sfârşit, skatepark la Timişoara. Nicolae Robu a anunţat că au fost stabilite, în urma licitaţiei, firmele care se vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două firme obişnuite să lucreze cu primăria vor realiza parcul de skate al Timişoarei
Viitorul pod renovat Eroilor va avea „ataşată” şi o nouă stradă care îl va lega de strada Gării, indiferent de ce se va întâmpla. Traseul străzii se află pe terenul unei societăţi comerciale, care şi-a mutat fabrica în Parcul Industrial Timişoara, iar în locaţia centrală doreşte conversia zonei în una comercială sau rezidenţială. Nu ne...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Robu ne asigură că vom avea stradă nouă la podul Eroilor: Dacă ELBA nu e de acord se blochează proiectul
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com