Cei peste 1.000 de copii care învață la Colegiul Național „CD Loga” vor merge la școală într-o unitate de învățământ fără acreditare sanitară. Clădirea liceului este în stare avansată de degradare și sunt mari probleme cu acoperișul. Bani pentru reabilitare ar fi, dar licitația pentru lucrare nici măcar n-a avut loc.
Primăria Timişoara este parte a unui proiect derulat cu Banca de Dezvoltare şi Reconstrucţie a Germaniei, de la care a împrumutat cinci milioane de euro, din care trei milioane nerambursabili. Primăria va înapoia restul banilor în termen de 30 de ani, cu o perioadă de graţie de zece ani şi cu o dobândă de numai 2%. Grație acestui proiect ar trebui să fie reabilitate clădirile în care funcționează liceele Lenau, Calderon şi Loga. Lucrările au început doar la Liceul „Nikolaus Lenau”.
Colegiul „CD Loga” va începe noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare. Mai mult decât atât, reprezentanții DSP spun că elevii și profesorii sunt într-un real pericol din cauza problemelor cu acoperișul și tavanele. „Sunt foarte multe probleme. Vrem să aflăm care este stadiul lucrărilor efectuate. Ştim că face parte dintr-un proiect internaţional, finanţat de o parte germană, dar cerem să vedem care sunt lucrările care vor avea loc, când şi cum. Acoperişul trebuie refăcut în totalitate. În iunie a fost necesară intervenţia ISU, pentru că s-a desprins o bucată de tablă de pe acoperiş. În sala festivă s-a umflat parchetul, nu există burlane, spaţii sanitare şi am înţeles că în sala profesorală a căzut un candelabru de 20 de kilograme”, a spus, în ultima ședință a CL, consilierul PSD Romaniţa Jumanca.
Momentan însă nu poate fi vorba de niciun fel de lucrări, din moment ce licitaţia nici măcar nu a început. Mai mult decât atât, primăria ar fi vrut chiar să renunțe la proiectul cu banca germană! „Din păcate, proiectul merge foarte anevoios. Am intenţionat să renunţăm la el, deşi termenii sunt foarte favorabili, numai că la implementare lucrurile nu merg bine. Pentru «Loga» s-a făcut un proiect, agreat inițial, dar apoi au apărut nişte observaţii. Nu s-a putut organiza licitaţia din cauza diferenţelor de optică între specialiştii germani şi români. În cursul acestei săptămâni am putea porni licitaţia. S-au făcut totuși intervenţii în regim de avarie, pentru a asigura securitatea copiilor și a profesorilor”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook