Cinicul primar Robu si sapa lui de lemn

Știți paradoxul electoral cu candidatul care le transmite alegătorilor numai porcării, îi insultă, le cere să nu fie votat, că nu merită o astfel de demnitate, iar după numărarea voturilor constată că a fost ales de poporul entuziast. Anul trecut, Nicolae Robu n-a zis nimic urât de timișoreni, ba i-a încântat cu promisiuni savuroase, pasaje supra și subterane, stadioane și săli polivalente, iar drept răsplată a fost votat de jumătate dintre timișorenii prezenți la urne. Apoi, spre alegerile generale, a început să trăiască politica tot mai nervos, ba chiar a început să certe timișorenii ce îndrăzneau să-l ia la întrebări, ceea ce i-a adus o frumoasă zestre de parlamentari USL de Timiș și un scor de aproape 60% pentru Senatul României. În loc să se erodeze odată cu timpul și timpurile, să piardă încrederea timișorenilor după ce parteneriatul cu parlamentarii locali ai USL s-a dovedit total ineficient, Nicolae Robu a ajuns să fie tot mai bine văzut în diverse sondaje, cu ”scorul” de 80% încredere printre alegătorii orașului. 

 

Și nu oricum, ci după certuri tot mai aspre în întâlniri stradale cu cetățenii, unul dintre turbulenți fiind dat pe mâna poliției locale pentru că a avut curajul să-l deranjeze în Piața Operei pe edilul liberal. A urmat episodul ”Palmierii” și toată bășcălia ce-a însoțit subiectul, tăierea copacilor în Piața Bălcescu și-n Soarelui, ocazie numai bună pentru primar să-i considere „isterici” pe contestatari. „Reduși mintal” au fost unii dintre cei ce se revoltau din cauza închiderii circulației pe Podul Michelangelo, iar ”penibili”, cei care-l critică pentru decizia de a deschide Piața Unirii autovehiculelor. În fine, ăsta e alt subiect pentru care au ridicat piatra și cei ce simt civic, și cei ce simt politic, și dintre aceia care atunci când și-au zugravit în bucătărie au depozitat, provizoriu, mobila în sufragerie și dormitoare.

 

Nu s-au mai făcut sondaje de opinie după această ieșire, nici după scandalul cu moș Stoia, dar sunt toate șansele ca Nicolae Robu să fi trecut deja de 100%. Omul crește și nu se mai oprește, precum realizările sale de 500% în primul semestru de mandat. Poate că dacă i-ar face pe oameni „iresponsabili”, cu siguranță că s-ar găsi mulți să-i dea dreptate, „derbedei” poate că n-o să ne facă, dar dacă se enervează poate că de „mitocani” nu vom scăpa până la anul. O greșeală n-aș fi făcut-o în locul dumnealui. Să vorbești mai în glumă mai în serios că nu te mai descurci cu banii din lefurile de primar al Timișoarei și de dascăl la Universitatea Politehnică, când tu reprezinți conducerea unei puternice filiale a „partidului” de guvernământ ce-a promis o viață mai bună, când ai jde mii de parlamentari cu treabă prin parlament, trebuie să fie un exercițiu tare reușit de cinism.

 

Perfect de acord cu cei ce-o să zică că omul e un spirit liberal și că liberalul tinde la mai mult și la mai bine. Să spui că vrei mai mult e OK, dar să afirmi că nu te descurci cu 200 de milioane de lei media lunară în 2012 (e adevărat, cu câteva luni de rector-senator înainte de slujba la primărie) este miștocăreală curată nu la adresa salariatului de la Podul Michelangelo cu opt milioane pe lună leafă, nici la bugetarul cu spor de xerox sau la polițistul cu primă de murături, ci chiar la ideea de simț al realității. Dacă mai pui la socoteală că primarul Robu și-a dublat depozitele în bancă în acest an cu salariu ”redus”, te duci cu gândul că omul ăsta a ajuns în halul ăla că nu mai poate pune deoparte de-un Audi Q7, de-un concediu în Seychelles, timp în care se comportă ca un  personaj din popor, cazat într-un apartament în zona Soarelui. Bine că n-a pierdut procesul cu ANI și n-a fost pus în situația de a returna salariul de rector incompatibil, că cine știe ce mai făcea, era obligat să facă pace cu frații Cristescu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Noni a spus: (decembrie 16th, 2013 at 09:54 )

Bascalie…bascalie…la asta ne pricepem cel mai bine…din punctul meu de vedere Robu mi-a depasit asteptarile…nu credeam ca o sa reuseasca sa faca atatea in atat de putin timp. Bravo lui !

@noni a spus: (decembrie 16th, 2013 at 10:17 )

asta nu e bascalie la adresa premarului..asta e cruda realitate!! dar na..tu esti reprezentativ/a pt cetatenii timisoarei..eu probabil nu

teo musante a spus: (decembrie 16th, 2013 at 10:28 )

Vai de noi si de „transformarile” celor pe care i-am ales si pe care ai vom mai alege . Au trecut 24 de ani de sperante la un trai mai bun . Acum 24 de ani credeam ca trebuie doar sa scapam de Ceausescu si de o mana de oameni din subordinea lui . Au urmat zeci de alegeri gresite , sute de promisiuni neonorate si mii de „greseli” care i-au saracit pe unii dar i-au imbogatit culmea ,chiar pe cei ce le faceau . Concluzia este ca nu avem CALITATE UMANA .

okidoki a spus: (decembrie 16th, 2013 at 10:48 )

Mi se pare putin rautacios articolul. Haideti sa judecam pragmatic. E clar ca Robu are o problema de comunicare cu presa izvorata din narcisismul sau exacerbat. Dar haideti sa analizam comparativ ce se intampla acum in orasul nostru si ce se intampla in mandatele anterioare. Mie imi pare ca sunt santiere deschise peste tot, pe care culmea, se lucreaza; am vazut cu ochii mei doua strazi complet nou create in oras si am vazut alte artere mari care au fost reabilitate complet in cateva luni (nu in patru ani ca pe timpul lui Ciuhandu si Grindeanu). Dpdv politic nu ma intereseaza si nici nu vreau, dar imi pare ca intre Robu si fratii Cristescu (pe care-i consider o plaga a orasului la fel ca si tiganii imobiliari, pentru simplul motiv ca au distrus tot pe ce au pus mana si au transformat in imobiliare niste ramuri productive, desfiintand locuri de munca si necreeand valoare in contrapartida) nu e dragoste absolut deloc. Poate ca personajul are mai multe defecte, dar haideti sa le punem in balanta. Balanta mea imi spune ca e mai bine.

Victor a spus: (decembrie 16th, 2013 at 17:30 )

@okidoki: Vad si eu ca sunt santiere, dar stiu cui le datoram totusi: banii pt proiectele la care Robu taie acum zeci de panglici sunt castigati de fosta si hulita administratie Ciuhandu, care „n-a facut nimic in oras”.
Robu nu are doar o problema de comunicare cu presa, are probleme de comunicare PUNCT. L-am vazut „live” cand ragea fara rusine la niste cetateni care nu erau nici ziaristi, nici „dujmani” pedelisti, ci timisoreni simpli.
Cat despre relatia cu Cristestii, nu vad nici o dovada ca „n-ar fi dragoste”. Fratii i-au finantat campania. Strada Marasesti pe care se afla hotelul lor a devenit brusc pietonala, desi nici asa nu are parte de prea multi trecatori. Si mai sunt si alte exemple de iubire, crede-ma.
Balanta mea, iata, imi spune ca insul e un shmenar isteric.

Av Obirsanu Carmen a spus: (decembrie 18th, 2013 at 18:22 )

Dle Sasu ia uitati-va pe portalul Tribunalului Timis Figureaza societatea comerciala care a patronat echipa Poli n insolventa insa ciudat Municipalitatea Timisoara nu s-a inscris in masa credala desi avea creante de milioane de euro in conditiile in care BKP, Consiliul Judetean si alte persoane fizice s-au inscris Cine a dat dispozitie ca societatii comerciale a lui Iancu sa nu i se ceara nici un leu din datoria colosala pe care o are fata de PMT? Fapta nu se numeste abuz in serviciu??? Procesul de insolventa are un nou termen in februarie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Top