132.000 de euro: pretul minim pentru ca garajele din Parcul IC Bratianu sa dispara!

Situația garajelor din Parcul IC Brătianu rămâne încă foarte complicată. Acestea sunt construite cu autorizație, pe terenul primăriei, dar proprietarilor lor nu li s-a cerut niciodată taxă de concesiune. Oamenii sunt dispuși acum să renunțe la garaje, dar nu pe gratis. Primarul Nicolae Robu susține că ei cer despăgubiri de 5.500 de euro per garaj. Suma este considerată mult prea mare.

garaje bratianu1

În luna martie, primarul Nicolae Robu spunea că situația din Parcul IC Brătianu trebuie rezolvată cât mai repede. Proprietarilor celor 24 de garaje de acolo, ridicate legal, dar pe terenul primăriei, li se punea în vedere faptul că au de plătit o sumă mare ca urmare a faptului că au ocupat domeniul public în ultimii cinci ani, dar și că, pe viitor, taxele vor fi instituite de CL la un nivel mult mai ridicat. „Cred că trebuie să înțeleagă cu toții că a sosit vremea să renunțe la acele garaje, pentru că orașul are nevoie de acel teren pentru a construi o parcare supraterană. Nu este un moft al nimănui”, declara Robu.

Între timp, primăria le-a transmis proprietarilor de garaje niște adrese prin care li se prezentau câteva alternative. „Am primit răspuns de la câţiva, destul de puţini până acum, prin care respectivii proprietari solicită despăgubiri. Au acele garaje înscrise în Cartea Funciară ca anexă la locuinţă și revendică dreptul de a putea ocupa domeniul public. Este o discuţie mai lungă, dar cred că vom ajunge să ne înţelegem amiabil”, explică Nicolae Robu. Edilul spune că, până una-alta, oamenii au datorii către primărie. „Numai instanţa poate anula acea dispoziţie prin care proprietarii de garaje au la ora actuală o datorie faţă de primărie. Nu o pot anula ei înşişi, refuzând să plătească. Primăria poate să o anuleze nu în mod direct, ci printr-un proces de negociere în care să se ajungă la o compensare de fapt”, a mai declarat Robu.

Acum, edilul pare totuși mai deschis la negocieri decât în urmă cu o lună și jumătate, când susținea că nu poate oferi garaje la schimb. „Noi le-am oferit şi posibilitatea să primească un loc de parcare care să le rămână în uz exclusiv. Un loc de parcare unde doresc. Dânşii nu au casele chiar acolo. Drept urmare, nu prea ar fi firesc să solicite locuri departe de casă. Au ajuns să aibă garaje unii la distanţe destul de mari de casele lor”, a mai spus Robu. Acesta susține, pe de altă parte, că unele dintre acele garaje nu sunt nici măcar folosite de proprietarii lor, care cer însă despăgubiri de nu mai puțin de 5.500 de euro de fiecare construcție demolată. Suma iese însă din discuție. „Chiar dacă, repet, vom ajunge la un anumit nivel de despăgubire, dar nicidecum la 5.500 de euro, cât au cerut unii, pentru că preţul de piaţă nu are cum să fie 5.500 de euro. O fi fost în alte vremuri… Acum, când toată lumea ştie că n-au viitor, cine dă 5.500 de euro pe ele?”, a conchis Robu. În Parcul IC Brătianu sunt 24 de garaje în această situație.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

ciobi a spus: (aprilie 24th, 2014 at 15:39 )

manevre peste manevre sau facut cat a fost ciuhandru primar

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta

Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a declarat un susținător al Alianței Vestului (AVE), fondată de primarii municipiilor Arad, Cluj, Oradea și Timișoara. Fostul premier mai spune că numai idioții pot să creadă că cei patru primari care au fondat AVE vor să rupă România. Prezent la Cluj la o întrunire a Biroului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Datorită succesului de care s-au bucurat cursurile de formare organizate anul trecut în rândul firmelor și la solicitarea acestora, anul 2019 începe la CCIAT cu o serie de șase cursuri acreditate. În 2018, CCIAT a organizat 50 de cursuri, la care au participat 606 cursanți. Cursurile din acest an organizate de Direcția Formare și Perfecționare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră