Stirile din ziua: 3 aprilie 2014

PDL vine cu o superoferta: „campioni europeni” la alegerile din 25 mai

PDL vine cu o superoferta: „campioni europeni” la alegerile din 25 mai

PDL și-a început, la Timișoara, campania pentru alegerile europarlamentare. Șefii partidului spun partidul e la el „acasă” în orașul de pe Bega, asta deși organizația județeană a „portocaliilor” nu are un candidat eligibil pe lista depusă la BEC. Democrat-liberalii speră să obțină 20% din voturi.

Bojin ameninta primarii PSD inainte de europarlamentare

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, nu s-a ferit să le traseze un target destul de îndrăzneţ primarilor social-democraţi la alegerile europarlamentare din 25 mai. Cine nu face 50% ar putea avea de suferit, pentru că nu a sprijinit suficient alianţa USD. Afirmația a fost făcută la Moravița, la inaugurarea cabinetului parlamentar de la Moraviţa al deputatului Ghiţă Ciobanu.

Dascalii spagari de la USAB fac Pastele acasa

Tribunalul Timiș a decis ca cei trei dascăli ridicați miercuri de procurori de la Universitatea de Științe Agricole a Banatului să fie judecați în stare de libertate. Este vorba de Adrian Băneș, șeful Departamentului de Științe Exacte, respectiv Flavius Berbentea și Lucian Georgescu, de la Facultatea Tehnologia Produselor Agroindustriale.

Inca un stres pentru soferi: un nou santier incepe in cateva zile spre Dumbravita

Cu troleibuzul sau cu mașina personală, dar pe patru benzi. Așa se va ajunge, până la sfârșitul anului, la Dumbrăvița. Condiția este ca lucrările care vor începe în câteva zile să fie executate în ritm alert. Șoferii vor avea însă noi bătăi de cap până la închiderea șantierului.

Dialog ireal Robu-Obarsanu, intre un „criminal” si un „circar”

Primarul Nicolae Robu a avut parte, joi, de o întâlnire de gradul III cu una dintre cele mai aprige contestatare ale sale, încă de la preluarea mandatului. Edilul a avut ghinionul să dea într-una din incursiunile sale prin oraș de avocatul Carmen Obârșanu. Schimbul de replici care a urmat a fost halucinant, cu apelative de genul „circar” și „nesimțit”.

Timp de noua luni, restrictii de circulatie pe strada Stefan cel Mare

Șoferii vor avea, de luni, încă un hop de trecut: traficul va fi restricționat parțial pe strada Ștefan cel Mare. Primăria a predat, joi amplasamentul pentru șantierul care va începe pe tronsonul dintre străzile St. O. Iosif si 1 Decembrie. Teoretic, lucrarea, care costă circa șase milioane de euro, va fi gata până la Crăciun.

Zilele Filmului Polonez la Timisoara

„Zilele Filmului Polonez”, caravană pornită la la finele lunii martie într-un turneu prin țară, ajunge acum și la Timișoara. Până duminică, veți putea vedea, la Biblioteca „Eugen Todoran”, patru filme noi, produse în 2011 și 2012, care, prin tematica lor diferită, prezintă noile direcții în cinematografia poloneză actuală.

Ioan Timofte: „Cu putin noroc, peste un an putem prinde cupele europene”

Ioan Timofte, una din marile glorii ale Timișoarei fotbalistice, este de aproape două săptămâni președintele lui ACS Poli. Împreună cu Dan Alexa, „Tim” are ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare. Apoi, din vară, la club se va putea trece la o reconstrucție serioasă, la care sunt așteptați să pună umărul și câțiva sponsori. Timofte crede că, dacă are un pic de noroc, Poli ar putea juca peste un an în cupele europene. La fel, cum cu ghinion, ar putea retrograda la finalul campionatului.

Primarul PDL din Sacalaz a stabilit tinta pentru PSD la alegerile din 25 mai!

Caz hilar în localitatea timişeană Săcălaz, unde pe 25 mai vor fi organizate alegeri pentru consiliul local. Primarul PDL, Ilie Todaşcă a făcut deja target-ul pentru PSD! Todaşcă va fi trup şi suflet alături de social-democraţi şi are în plan ca PSD să obţină cel puţin opt consilieri locali şi să facă majoritatea.

Robu a aflat ce vor studentii in campus: parcari, spatii verzi si arteziene / FOTO

Cu zeci de fotografii și o prezentare pe calculator – așa au venit studenții la întâlnirea cu primarul Nicolae Robu. Tinerii au reclamat lipsa parcărilor și mizeria din jurul șaormeriilor și au cerut spații verzi și fântâni arteziene, pentru a se simți ca-n campusurile din Occident. Robu le-a promis „descinderi” ale autorităților locale și a spus că nu vrea un campus cu „iz monastiresc”.

Duminica, timisorenii sunt chemati sa pedaleze… cu dragoste

Pentru că timișorenii iubesc mersul pe bicicletă, prima acțiune organizată, în acest an, de Verde pentru Biciclete stă sub semnul… dragostei. Iubitorii vehiculelor pe două roți sunt invitați să agațe lacăte de o bicicletă creată special și să păstreze cheia, adaptând modelul podurilor dragostei din marile orașe ale lumii. VpB a pregătit pentru duminică o mulțime de surprize.

Programul curateniei de primavara

Primăria Timișoara și RETIM Ecologic Service SA organizează, în perioada 24 martie – 8 aprilie, campania de curățenie generală de primăvară. Joi, echipele RETIM vor acționa în perimetrul Spl. Sofocle (până în bd. Dâmbovița) – str. Ardealul (din bd. Dâmbovița în str. Muncii) – str. Muncii (din str. Ardealul în str. Andreescu) – str. Andreescu

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. E. Baader nr. 1,Calea Circumvalațiunii nr. 30, str. Mircea cel Bătrân (p), P. Domășneanu, Bd. Cetății (p), Bucovinei (p), M. Basarab (p), orele 9 – 18; Dumbrăvița – str. N. Bălcescu (p), T. Vladimirescu (p), P. Șandor (p), K. Karoly (p), orele 9

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe joi, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde și a încălzirii la PT 81. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe Calea Șagului și străzile Hebe, Iris, L. Rebreanu, Lidia, Luceafărul, Mătăsii, Munților, Ranetti și Săgeții.

Top