Stirile din ziua: 14 aprilie 2014

Primaria vrea sa dea 70.000 de lei pentru ca Robu&co sa se vada live la televizor

Primaria vrea sa dea 70.000 de lei pentru ca Robu&co sa se vada live la televizor

Primarului Nicolae Robu nu-i mai ajunge, se pare, Facebook-ul. Pentru ca acțiunile edilului să fie reflectate cu „obiectivitate și promptitudine”, timișorenii ar trebui să-l vadă și la televizor. Municipalitatea e dispusă să scoată 70.000 de lei de la buget, iar ședințele de plen și ședințele de la consiliile de cartier să fie transmise în direct, pe un post local de televiziune, nu doar pe Internet, ca și până acum.

Importanţa culturii în Banatul istoric – româno-sârb

Istorici şi personalităţi culturale din Serbia şi din România au participat la conferinţa “Importanţa culturii în Banatul istoric”, miercuri, 9 aprilie 2014, de la ora 10, la Hotelul Timişoara, în cadrul proiectului “Banatul istoric – Spaţiu intercultural româno-sârb”. Românii şi sârbii – două limbi diferite – uniţi sufleteşte “Eu particip la eveniment în calitate de

Funeriu, aproape candidat pe Colegiul III Deputati Timisoara

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, este tot mai aproape de a fi desemnat candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile de pe Colegiul III Deputaţi. Acum două săptămâni, fostul ministru susținea că ar câștiga categoric scrutinul de pe colegiul lăsat liber după demisia Mariei Grapini.

Dubla masura a lui Stoia: ciuma pentru morti, muma pentru Cristesti

Așadar, Timișoara a ajuns din nou „vedetă” la știri pe posturile naționale de televiziune. Și nu fiindcă edilii orașului ar fi făcut nu știu ce mare bine locuitorilor, nu fiindcă ar fi venit aici un mare investitor sau un cercetor ar fi descoperit un perpetuum mobile. Nu e nimic din toate acestea, Timișoara apărând din nou la capitolul „trăsnăi”, potrivite mai degrabă „știrilor de ora 5”.

A intrat in vigoare hotararea care taie aripile „Ingerilor Galbeni”

Hotărârea de consiliu local 146/2014, privind modalitatea de parcare în centrele comerciale şi reglementarea ridicării, transportului şi depozitării unor vehicule, poate, în sfârșit, aplicată. Cel puțin așa susține Poliția Locală, care a început să facă notificări către centrele comerciale.

Cristian Busoi, cel mai bogat candidat de la europarlamentare

Făcând abstracție de candidatul independent Peter Costea, un avocat-predicator neoprotestant cu dublă cetățenie, româno-americană, timișoreanul adoptat Cristian Bușoi este cel mai bogat candidat la alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit declarației sale de avere, Bușoi are în cele 30 de conturi deschise nu mai puțin de 1,4 milioane de euro.

Primaria da gratis Arhiepiscopiei Timisoarei cladirea de la Generala 9, pentru o scoala privata

La două săptămâni de când a cerut-o, Arhiepiscopia Timișoara ar putea primi gratuit, de la primărie, clădirea fostei școli generale 9, de pe Bd. Rebreanu. Aici urmează să funcționeze Școala „Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”, unități de învățământ private unde părinții plătesc peste 1.500 de euro pe an, pentru a-și duce copiii.

Rectorului Pirtea ii vine de minune costumul populist banatean

Pregătit cu mare meșteșug în laboratoarele politice ale PSD, rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, a intrat în campanie electorală înainte de vreme cu niște propuneri măcar populiste, dacă nu chiar ciudate. În loc să-și mintă alegătorii PSD că va face tot posibilul să convingă guvernul de necesitatea alocării de fonduri pentru centura de sud a Timișoarei, aflată în proximitatea colegiului III unde candidează, dl Marilen Pirtea ce face?

Top