Stirile din ziua: 15 aprilie 2014

Primaria cumpara fara licitatie minibuze electrice, ca sa faca tururi pentru turisti

Primaria cumpara fara licitatie minibuze electrice, ca sa faca tururi pentru turisti

Consilierii locali au aprobat marți cumpărarea a două minibuze electrice, fără să știe cât costă acestea și nici la ce vor fi folosite foarte exact. Vehiculele trebuie să fie producție 2014 și vor putea fi încărcate la orice priză, în vreo opt ore.

șoferi

Razboiul Robu-PSD, faza RATT: gratuitatile pentru paznicii din invatamant au fost respinse

Consilierii locali au respins marți un proiect care prevedea acordarea de gratuități pe RATT pentru 350 de femei de serviciu, îngrijitoare și portari din învățământul preuniversitar. Primarul Nicolae Robu le-a cerut aleșilor să nu adopte propunerea, ceea ce s-a și întâmplat. PSD îl acuză acum de „răutate” și anunță că nu renunță la idee.

UDMR, decisa sa strice jocurile pe Colegiul III Timisoara

UDMR Timiş va avea candidat la alegerile de pe 25 mai organizate pe Colegiul III Deputaţi Timişoara. Halasz Francisc, preşedintele UDMR Timiş, susţine că minoritatea pe care o reprezintă vrea să mai trimită încă un membru în Parlamentul României. În 2012, UDMR Timiş l-a trimis pe Molnar Zolt direct în Parlament. Acesta a pierdut clar

Generala 9 va gazdui gratuit scoala pe bani a Arhiepiscopiei Timisoara

Arhiepiscopia Timișoarei a primit clădirea Școlii Generale 9, după ce aleșilor locali li s-a explicat că nu se percep taxe de școlarizare pentru copiii care urmează cursurile patronate de această instituție, ci doar bani de mâncare. Cu un simplu telefon, orice poate afla însă că un an de studiu la școală costa 6.000 de lei, iar unul la grădiniță, 7.000 de lei.

Un PUD neaprobat acum opt ani costa primaria 2,5 milioane de euro

Consiliul Local și Primăria Timișoara sunt obligate să plătească nu mai puțin de 11 milioane de lei omului de afaceri Eugen Seracin! Povestea datează de pe vremea administrației Ciuhandu, când s-a refuzat aprobarea unui plan urbanistic de detaliu pentru construirea unei clădiri de birouri, iar sentința poate fi contestată.

„Robu TV” a cazut la vot, social-democratii n-au vrut sa se vada in direct

Proiectul privind difuzarea în direct a şedinţelor CL Timișoara, a întâlnirilor executivului PMT cu consiliile consultative de cartier, dar şi a dezbaterilor publice n-a trecut. Acesta n-a adunat decât 13 voturi „pentru”. Social-democrații au votat împotrivă sau s-au abținut.

Din cauza de Big Brother, Robu l-a refuzat pe multimilionarul Swarovski

Sistemul care va supraveghea traficul din Timișoara e încă foarte departe de realizare. Totul, din cauza contestării licitațiilor, practică pe care primarul Nicolae Robu o denunță din nou. El susține chiar că, pentru a nu fi acuzat de nimic, a refuzat să aibă o discuție cu multimilionarul Manfred Swarovski, a cărui companie ar participa la licitație.

Biciclete electrice si prize pentru incarcare, o noua promisiune de la primarie

Timișoara va avea, la un moment dat, rețea de prize și stații de încărcare a vehiculelor electrice și biciclete electrice de închiriat, puse la dispoziție de municipalitate. Acestea sunt, conform primarului Nicolae Robu, beneficiile unui proiect despre care nu știe prea multe detalii, dar despre care spune că ar putea aduce orașului un milion de euro.

Macaraua mai inalta decat catedrala pleaca spre Tulcea

Macaraua gigant, realizată la Timișoara, părăsește șantierul pe care a fost construită și se îndreaptă spre portul Tulcea. Călătoria se va încheia în prima zi de Paște. Pentru transport a fost nevoie de obținerea unei autorizații speciale de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru că, pe anumite sectoare, traficul va fi blocat complet.

Prefectul de Timis sustine ca sunt probleme cu hotararea „anti-Ingerii Galbeni”

Poliția Locală a trecut la aplicarea hotărârii care interzice ridicarea maşinilor din centrele comerciale de către firmele de tractări neautorizate, dar lucrurile nu sunt deloc clare. Specialiştii de la Prefectura Timiş susțin că există unele probleme și urmează să se pronunțe în această săptămână. Până una-alta, centrele comerciale au fost somate să se conformeze.

apă caldă

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe marți, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde și a încălzirii la PT 85. Vor fi afectați timișorenii care locuiesc în imobilele de pe străzile A. Ipătescu, Cutezătorilor, Filateliei, Fraternității, Fructelor, Frunzei, Lacului, Talăngii, Teatrului și Vegetației.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat marți întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Ghiroda – str.Ceahlău, nr.14, orele 9 – 14; Bucovăţ (p), orele 9 – 12; Jena, Zgribeşti, orele 9 – 18; Iecea Mare (p), Cenad (p), orele 10 – 15; Stamora Română (p), orele 9 – 16.

Top