Stirile din ziua: 21 aprilie 2014

Coada de sute de masini, la podul de la Albina

Coada de sute de masini, la podul de la Albina

Cum să parcurgi câțiva kilometri în jumătate de oră, cu mașina? Au aflat răspunsul la această întrebare sute de șoferi care au avut proasta inspirație să aleagă DJ 592 pentru a se întoarce la Timișoara. Luni seară s-a stat la coadă zeci de minute pentru a trece deja celebrul pod de la Albina, aflat în reparații de vreo cinci ani.

Alexa&co au mai facut un pas spre Liga a II-a

ACS Poli Timișoara a pierdut, luni seara, partida de pe teren propriu cu „U” Cluj. Meciul a avut două reprize total diferite. Bănățenii au dominat cu autoritate prima parte, dar au fost de nerecunoscut după ce au ieșit de la vestiare. Partida era extrem de importantă pentru ambele echipe aflate în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Praga – „Orasul de aur”, o feerie de culori / FOTO

Este de ajuns să ştii că este situat în Boemia centrală şi deja gândul la o localitate aflată într-o regiune cu un asemenea nume primeşte brusc un aer melancolic, pitoresc, blând. Aici se află una dintre cele mai cochete şi mai atractive capitale europene, un vechi oraş regal care atrage anual peste patru milioane de turişti, dar reuşeşte să-şi păstreze totuşi aerul de măreţie de demult, ce nu apune niciodată.

Urare de Paste: „Ia-l de pe mine, ca-l omor!”

Politica nu ia pauză. Cine se gândea că Ponta nu se va mai certa cu Băsescu din simplul motiv că era Săptămâna Mare se înșală. Sau că președintele CJ Timiș și primarul Timișoarei vor merge împreună la Înviere, plini de evlavie, după ce pesedistul Titu Bojin i-a spălat picioarele liberalului Ionuț Naslău, iar liberalul Nicolae Robu i-a igienizat membrele inferioare pesedistului Radu Țoancă, ca simbol al atitudinii servile a lui Isus față de discipoli.

Ponta vine la aniversarea UVT, dar bani pentru caminul de 700 de locuri nu da

La nouă luni de la punerea pietrei de temelie, supercăminul Universității de Vest a rămas în stadiul de… groapă. Firma care a câștigat licitația pentru lucrare este în insolvență, guvernul a „uitat” să aloce bani pentru construcție, deși rectorul Marilen Pirtea spunea altceva la finele anului trecut, iar universitatea are bani, dar nu-i poate folosi. Căminul cu 700 de locuri ar trebui finalizat anul viitor și costă nu mai puțin de 16 milioane de euro.

Robu e optimist, dar bate totusi in lemn pentru subpasajul Michelangelo

Cam într-o lună, toată structura de rezistență a subpasajului Michelangelo va fi gata. Cel puțin așa susține primarul Nicolae Robu, mulțumit de ritmul susținut în care se lucrează pe șantier. Conform acestuia, nu există niciun motiv pentru ca lucrarea să nu fie gata pe 29 septembrie. Evident, dacă nu apar situații neprevăzute.

Adio pasarele din sticla prin Complexul Studentesc, Robu nu e de acord cu ele

Proiectul Michelangelo 2, despre care se vorbește încă din 2012, nu a fost aprobat încă pentru finanțare și urmează să fie modificat. Schimbarea cea mai importantă este renunțarea la cele două pasarele pietonale din sticlă, care nu-i mai plac primarului Nicolae Robu. Anul trecut, edilul spunea că acestea sunt foarte importante.

Top