Stirile din ziua: 4 aprilie 2014

In doi ani, Timisoara va avea cel putin un cimitir nou

In doi ani, Timisoara va avea cel putin un cimitir nou

Cimitirele Timișoarei sunt pline și nici nu corespund normelor europene. În aceste condiții, primăria a ajuns la concluzia că e momentul să înființeze două noi cimitire. Asta nu se va întâmpla însă mai devreme de doi ani, pentru că formalitățile cer timp și, în plus, nici n-a fost identificat decât un singur teren, undeva la ieșirea spre Jimbolia.

maria grapini

Grapini are trei candidati pentru Primaria Timisoara

Preşedintele PC Timiş se dă mare şi a anunţat că filiala pe care o conduce va propune nu unul, ci… trei candidaţi pentru Primăria Timişoara. Maria Grapini este sigură că Partidul Conservator va avea candidat propriu la alegerile din 2016 pentru această funcţie. Ciudat este că, dincolo de aceste vorbe mari, Maria Grapini nu a

Primaria vaneaza rau-platnicii: in cateva saptamani iar ii executa silit

În acest an, la Timișoara vor fi executați silit, în premieră, rău-platnicii. Anunțul a fost făcut vineri de primarul Nicolae Robu, care susține că nu va mai dura mult până la prima executare. Cu toate acestea, Serviciul de Colectare şi Executări Silite se chinuie de trei luni să-și intre în atribuții.

Opera Romana, iluminata artistic, dar tot nerenovata

Clădirea Operei Române va fi iluminată artistic din această vară. Asta, după ce s-au „dezghețat” relațiile dintre primărie și firma care va sponsoriza lucrarea, deteriorate în cursul anului trecut. Primarul Nicolae Robu admite, pe de altă parte, că nu știe când va primi un răspuns de la Ministerul Culturii în ceea ce privește renovarea clădirii.

alegeri

Candidatul PNL pe Colegiul III nu e stabilit, dar Robu e sigur ca va castiga alegerile!

PNL Timiș nu face publice, deocamdată, rezultatele sondajului de pe Colegiul III Deputați. Motivația: încă n-au fost anunțată oficial data alegerilor, și Nicolae Robu nu vrea să creeze valuri în partid. Actualul primar spune totuși că n-are emoții și, în plus, sondajul nu este singurul care contează.

fratii cristescu

„Controlorii” lui Ponta, cazati si ospatati de fratii Cristescu

În prima zi a acestei săptămâni o echipă a Corpului de Control al primului ministru a descins în Primăria Timișoara. Despre ce au căutat pe aici a mai dat pe gură viceprimarul Traian Stoia. Cică niște potlogării imobiliare. Ce au găsit vom afla cică mai încolo, după ce își oamenii își vor face o părere, urmând să tragă unele concluzii.

„Verificatorii” lui Victor Ponta la Primaria Timisoara pleaca multumiti

Corpul de control al premierului Victor Ponta a periat, în ultima săptămână, actele legate de retrocedări ale Primăriei Timișoara. Inițial, perioada de verificare se întindea până la anul 2008, dar ulterior a fost extinsă până la anul 2000. Viceprimarul Traian Stoia spune acum urmează „aprofundări” la București, dar nu vrea să vorbească despre eventualele nereguli descoperite.

Fertilizarea in vitro de la Timisoara depinde de o semnatura de la Bucuresti

Primul copil născut prin fertilizare in vitro în România, la Timișoara, a împlinit deja 18 ani, însă laboratorul FIV de la Maternitatea „Bega” a fost închis în 2009. Reluarea activităţii lui este cea mai mare dorinţă a medicilor, care așteaptă o decizie favorabilă de la București. Totul ține de bunăvoința Agenției Naționale de Transplant, care însă nu se grăbește să dea un răspuns.

„Sustineti echipa locala, nu pe cele din Capitala!”

Weekendul ăsta vine circul în Banat. Din păcate, chiar și fără clovnii principali, reținuți cu probleme în sistemul penitenciar, Steaua provoacă interes în Timișoara mai ceva ca musca atrasă de rahatul aburind. Cu riscul să fac pe un Nostradamus mai nepriceput, aș spune că meciul cu Steaua trebuie văzut astăzi de cât mai mulți poliști, căci cine știe când vom mai avea ocazia să cântăm pentru Poli sau să ne bucurăm pentru un rezultat prost înregistrat de echipa cazon-zootehnică!

Directorul acuzat de hartuire sexuala contraataca: avea o relatie de mai multi ani cu „victima”!

Răsturnare de situație în cazul hărţuirii sexuale de la Agenţia pentru Plăţi Timiş. Gheorghe Manolache, fostul şef al instituției, şi-a angajat avocat şi o dă în judecată pe angajata care l-a acuzat de hărţuire. El susține că avea cu femeia respectivă o relație care dura de mai bine de trei ani, cunoscută chiar și de nevasta lui. Partea adversă e însă liniștită și așteaptă prima confruntare în instanță.

Programul curateniei de primavara

Primăria Timișoara și RETIM Ecologic Service SA organizează, în perioada 24 martie – 8 aprilie, campania de curățenie generală de primăvară. Vineri, echipele RETIM vor acționa în perimetrul str. Bujorilor (din Calea Șagului în Al. Nicorești) – Al. Nicorești – str. Ceferiștilor – Calea Șagului (din str. Ceferiștilor în str. Bujorilor). Se interzice scoaterea şi

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Circumvalațiunii nr. 34, orele 9 – 16; Herneacova, orele 9 – 16; Lugoj – str. Bocșei (p), Liliacului, Nuferilor, Crinilor, Cernabora 1 și 2, I. Vidu, Filaret Barbu, I. C. Popovici, Împăratul Traian, orele 9 – 16; Giroc – str. Crișului nr. 6/A,

Top