În fiecare an, de Sărbători, sute de timișoreni ajung la spital: fie din cauza alcoolului, fie că s-au bătut din cauza alcoolului, fie din cauza exceselor alimentare. Medicii ne reamintesc pe această cale să nu exagerăm cu mâncarea și cu băutura.
Drobul, ouăle roșii și friptura de miel nu lipsesc de pe mesele românilor la Paște. Acestora li se adaugă, în multe cazuri, salate cu maioneze și, desigur, deserturi de casă, cu multe creme. „Rețeta” se lasă, de multe ori, cu stări de rău generalizate. Acest lucru este valabil mai ales în cazul celor care au ţinut post o lungă perioadă de timp înaintea sărbătorilor. „Indigestia este, în această perioadă, cea mai des întâlnită afecţiune, dar se poate vorbi şi despre afecţiuni mai grave, cum ar fi colica biliară, gastrita, pancreatita. Indigestia este cea mai frecventă totuși, din cauza consumului excesiv de alimente. Este mai bine să o prevenim, de aceea trebuie să ţinem cont că echilibrul ar trebui să primeze şi la masă”, spune dr. Anca Păunescu. Specialiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm la mesele de Paște și să nu facem combinații de alimente care să ne trimită direct la spital. Revenirea la o alimentaţie grea şi consumul de alcool, duc la dereglări ale organismului sau intoxicaţii alimentare. De aceea, multe persoane se confruntă cu anumite probleme de sănătate, lucru care s-a observat şi din numărul mare de solicitări la 112 pe perioada sărbătorilor.
Comentarii prin facebook