Plangere penala pentru Episcopia Romano-Catolica, acuzata si ca ameninta muncitorii cu blesteme

Episcopia Romano-Catolică din Timişoara se va alege cu o plângere penală. Aceasta vine din partea firmei care a cumpărat terenul pe care îl reclamă episcopia. Noul proprietar susține că muncitorii săi au fost amenințați cu blesteme de reprezentanții episcopiei, care apelează la „metode emoționalo-mistice” pentru a sensibiliza opinia publică.

teren aurora

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice s-au plâns, miercuri, că primăria a eliberat o autorizare de construire pe baza unui extras fals de carte funciară, pentru o grădiniță care se ridică pe un teren aflat pe strada Aurora. Episcopia revendică acel teren și se judecă de mai mulți ani pentru el. Parcela a fost cumpărată anul trecut de Constructim Imobiliare, la cea de-a treia licitație organizată de ANAF, care îi executa silit pe cei care ipotecaseră terenul. „Timp de peste 16 luni nu s-a prezentat nimeni la aceste licitații (…) Față de afirmația că nu au fost anuntați (Episcopia) se poate constata cu ușurință faptul că nu trebuia să fie anunțați pentru că nu figurau cu nici un fel de drept, sarcină, mențiune de litigiu sau altă mențiune în cartea funciară (…) În schimb s-a afișat la «locația bunurilor» publicația de licitație – deci dacă ar fi manifestat un minim interes față de acest teren ar fi avut cunoștință de aceste licitații”, susțin avocații noului proprietar.

Conform acestora, la momentul licitației publice organizate de ANAF, extrasul de carte funciară era liber de orice sarcină și, în plus, impozitul nu fusese plătit de mai mulți ani. „Pentru acest teren nu s-a solicitat înscrierea în Cartea Funciară a oricăror sarcini, litigii, drepturi sau pretenții astfel încât toată lumea să ia cunoștință despre acestea (…) faptul că nu a solicitat aceste înscrieri fac Episcopia – și mai ales avocații acesteia – singurii și adevărații culpabili pentru tot ce încearcă acum să «mute» în sarcina tuturor celorlalte părți, care în opinia lor trebuia să le apere interesele pe care chiar ei nu au mișcat un deget să le apere” mai spun avocații.

Episcopia Romano-Catolică este acuzată acum că folosește toate mijloacele pentru a hărțui proprietarul actual. Printre acestea se numără reclamații la Poliție și Inspectoratul în Construcții sau o plângere penală pentru violare de domiciliu. Mai mult decât atât, muncitorii și paznicii ar fi fost amenințați „cu blesteme ale preoților”! „Pentru calomnie și acuze mincinoase făcute cu bună știință de către reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara vom formula îndată plângere penală. Considerăm că aceste demersuri calomnioase au ca scop influențarea justiției și a activității autorităților locale fără a avea însă nicio bază legală”, conchid avocații.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 9th, 2014 at 22:29 )

RELIGIILE SÎNT UN BLESTEM! ȘI NICIODATĂ NU DUC LA VIAȚĂ VEȘNICĂ-CI DOAR LA MO AR TE VEȘNICĂ! DECI DESPRE CE VORBIM FRAIERILOR!SÎNTEȚI DOAR RITUALURI MINCINOASE ATÎT!ȘI CÎND TE GÎNDEȘTI CĂ DUMNEZEU ȘTIE ASTA!!??? ADEVĂR ABSOLUT–!!!YESSSSSSSS!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

adrian a spus: (aprilie 9th, 2014 at 23:36 )

Nu imi vine sa cred ca acesti proprietari pe langa ca sunt in ilegalitate mai au si curajul sa defaimeze conducerea Episcopiei Romano-Catolice. Preotii de care vorbesc sunt foarte linistiti si la locul lor, in nici un caz nu ar ameninta pe nimeni….Oricum in instanta vor trebui aduse dovezi in acest caz si atunci sa vedem unde se afla adevarul! Dar asta e Romania unde esti proprietar dar totusi nu esti…..Noroc ca vor avea sprijinul intregii UE…

razvan a spus: (aprilie 10th, 2014 at 01:06 )

Am fost cu un grup de tineri acolo in weekendul 4-6 aprilie, muncitorii au lucrat si sambata si duminica, noi avand activitati in casa Bisericii de acolo, nu am putut sa ne auzim gandurile uneori din cauza utilajelor, s-au oprit cu greu cand a venit ploaia. Duminica am participat la Sfanta Liturghie in aer liber in gradina casei ceea ce am facut de mai multe ori si cu alte ocazii, deci nu a blestemat nimeni e doar o interpretare abuziva a reprezentantilor acesuti constructor. Ii invit pe cei de la constructim sa citeasca Liturghierul Romano-Catolic si daca gasesc acolo un singur blestem eu singur imi fac plangere penala.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Ludovic Orban si Nicolae Robu

Guvernul Orban loveşte în doi importanţi colaboratori ai primarului Nicolae Robu

Premierul Ludovic Orban a declarat că este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat. O astfel de lege a fost anunţată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. În Timişoara, legea guvernului liberal ar lovi în doi dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai primarului Nicolae Robu, respectiv cei doi şefi ai Poliţiei Locale.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul Orban loveşte în doi importanţi colaboratori ai primarului Nicolae Robu
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social