Ce păcat că s-a terminat, ce bine că avem ce să așteptăm în 2016! E concluzia celor două zile pline de Revolution Festival, de la Muzeul Satului Bănățean, unde a avut loc prima ediție a „micului Exit”. Dincolo de micile supărări ale unor participanți, la anul va fi, probabil, și mai bine.
Timișorenii au venit în număr mare și duminică seară, în cea de-a doua zi a Revolution Festival. Capetele de afiș de la Music Guru – Partibrejkers, Sabaton, DJ Fresh, Modestep și DJ Marky feat. Stamina MC – au atras un public colorat și eterogen, care a știut exact pentru ce vine. O mare bulină albă pentru respectarea, aproape la minut, a orelor de începere a concertelor, astfel încât să nu fie timpi morți. Distracția a început la ora 18, când pe scena mare a fost concert Methadone Skies. Au urmat cei de la Partibrejkers, care au o mulțime de fani la Timișoara, iar oamenii au trăit la intensitate maximă fiecare notă. Sabaton și-a trimis apoi în delir publicul, care s-a dezlănțuit de îndată ce au auzit riff-urile de chitară și vocea inconfundabilă a lui Joakim Broden. Concertul de la Timișoara a deschis sezonul de festivaluri din 2015 pentru trupa suedeză, care s-a declarat absolut încântată de primirea de care a avut parte.
Pe măsură ce s-a intrat în noapte s-a schimbat și beat-ul pe scena mare. DJ Fresh a avut un set cu adevărat electrizant, care n-a lăsat spectatorii să stea locului o secundă. Cât de mult le-a plăcut și cum s-a simțit asta de pe scena s-a văzut la finalul concertului, când timișorenii au fost desemnați „cel mai bun public pe care l-am avut în acest an”. Vibe-ul pozitiv a continuat cu Modestep, care a venit la Revolution Festival la doar câteva zile de la lansarea celui mai recent album. S-a dansat non-stop și cele 60 de minute au trecut foarte repede. După ora 1 pe scenă au urcat DJ Marky, alături de Stamina MC, care au pregătit un show de o oră și jumătate în care nimeni n-a ținut cont de răcoarea care se lăsase peste Pădurea Verde.
Fără discuție, Revolution Festival a fost un succes. Asta, cu atât mai mult cu cât evenimentul a fost organizat într-un timp extrem de scurt. Că e loc pentru mai bine este evident. Oamenii au reclamat imposibilitatea de a mai ieși din spațiul festivalului, odată ce ai intrat – lucru care, la ediția viitoare, s-ar putea rezolva prin emiterea unor brățări, așa cum se întâmplă și la case mai mari. Alții s-au declarat nemulțumiți de controlul la care au fost supuși la intrare și de faptul că au fost nevoiți să lase la intrare până și senvișurile sau ciocolata pe care le aveau în genți. Poate supărări vor fi mai mici la acest capitol dacă, la ediția viitoare, vor fi selectați mai atent cei care vând mâncare, fiindcă nu e normal să te înghesui la rând zeci de minute pentru o porție de cartofi prăjiți. Asta, în timp ce șase oameni stau de povești, iar un al șaptelea prepară de zor pleșcavițe pentru o comandă de șase bucăți…
Dincolo de micile neajunsuri, rămân certe niște lucruri: festivalul a avut o sonorizare extraordinară, artiștii invitați și-au respectat publicul, iar atmosfera a fost extrem de degajată, asta și pentru că fiecare spectator și-a putut alege scena la care s-a simțit cel mai bine. Și mai e ceva: în cele două nopți nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut! E semn că Timișoara e pe drumul care trebuie. Și nu ne rămâne decât să așteptăm ediția a doua. Mai mare și mai bună.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook