Jichici vs DNA si Curtea de Conturi: Ce mai caut eu in Consiliul Local Timisoara?

Consilierul local liberal Ciprian Jichici a avut, în ultimul plen, o ieșire vehementă la adresa DNA și a Curții de Conturi. El și-a detaliat poziția pe Facebook, susținând, în continuare, că acțiunile celor două instituții „calcă în picioare autonomia și prerogativele consiliului local”, dar și că lucrurile ar putea să devină mult mai grave.

cipi jichici2

Liberalul Ciprian Jichici a anunțat, în ultimul plen al CL, că va întocmi un proiect de hotărâre prin care consiliul local să ia atitudine împotriva DNA și ale Curții de Conturi, care, susține el, acționează în pur stil politic, fără nicio legătură cu actele administrației publice. Consilierul local și-a explicat ieșirea într-o postare pe Facebook. „Să fie clar de la bun început: poziția mea extrem de vehementă la adresa DNA Timișoara și Curții de Conturi Timiș nu are nicio legătură cu legalitatea acțiunilor administrației publice. O spun clar și răspicat, toți nenorociții care fură din banul public merită să primească cea mai aspră pedeapsă prevăzută de lege (…) Problema mea cu cele două instituții se referă la oportunitate și interes cetățenesc”, a scris Jichici pe rețeaua de socializare.

Niciuna din cele două instituții nu are atribuții în evaluarea oportunității și/sau gradului de servire al interesului cetățenesc. Principiile fundamentale ale democrației, precum și prevederile legale spun că singurul organism abilitat în acest sens (în cazul unui municipiu reședință de județ) este Consiliul Local (…) Din nefericire, în Timișoara, cele două instituții calcă în picioare fără nicio sfială autonomia și prerogativele CL. S-a ajuns până acolo încât referatele DNA si rapoartele CC fac analize (și trag concluzii) legate de cât de oportune sau nu sunt anumite decizii și în ce măsură sau nu servesc ele intereselor cetățenilor din Timișoara”, mai notează liberalul. Acesta face referire și la cazul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, ajuns la DNA pentru finanțarea acordată echipei de fotbal Poli Timișoara, în perioada lui Marian Iancu. „Cei care mă știu cunosc faptul că am fost cel mai vehement (și de foarte multe ori singurul) contestatar al fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu. Nu mă interesează dacă și în ce mod domnia sa a încălcat legea, pentru asta avem instituții abilitate și justiție. Dar mă interesează în cel mai înalt grad că un primar de oraș din România este trimis în judecată și pentru că nu a fost oportun ceea ce a facut”, consideră Ciprian Jichici.

Liberalul spune că, dacă lucrurile continua în aceeași notă, s-ar putea ajunge la situații cu adevărat absurde. „Mâine poate nu va fi vorba despre sport și despre cultură (…) Poate nu va fi oportun să asfaltăm o stradă sau poate nu va fi oportun să plantăm un copac. (…) Cine își imaginează că abuzurile instituțiilor de forțăa pot fi oprite odată ce toți cei care merită ajung după gratii se înșală amarnic. Urmează toți ceilalți. (…) Ceea ce încerc eu să fac cu această vehemență și chiar agresivitate este să trag un semnal de alarmă legat de ceva ce nu este în regulă (…) Eu voi mai fi o vreme unul dintre proștii care țipă și nu înghit derapaje. Nu știu cât, pentru că, sincer, sunt pe undeva pe la capătul puterilor și sunt cam singur. Vă rog doar să nu uitați un lucru: democrația moare în aplauzele mulțimii”, a conchis consilierul local.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Ion a spus: (septembrie 24th, 2015 at 10:29 )

Corecta atitudinea. Respect!

Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:17 )

Corect! Bravo! Curtea de conturi si DNA trebuie sa se asigure ca legea este respectata nu sa faca legea! E o diferenta uriasa intre cele 2!

blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:56 )

@Noni draga, te cam contrazici. Chihandu e anchetat pentru ca a incalcat legea.

Iar Juchici asta probabil se simte cu musca pe caciula.

INO a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:27 )

BEY!CU TOT RESPECTUL PENTRU DNA!ACEST OM ARE DREPTATE!DAR PENTRU CĂ SERVICIILE AU PRIMIT O DIRECTIVĂ DUPĂ VIZITA DIN SUA SĂ FIE ÎN CONTINUARE SPRIJINITĂ JUSTIȚIA,CODRUȚA PE CARE TOATĂ LUMEA O RESPECTĂ ȘI VEDE CA ȘI PE UN LEGIUITOR DREPT DNA-UL ȘI TOATE INSTITUȚIILE ABILITATE RISCĂ SĂ SE TRANSFORME ÎN CĂI ABUZIVE ȘI FOLOSITE ABUZIV DE SERVICII ÎMPOTRIVA ORICĂRUI FACTOR NU AR FI PE PLACUL LOR! NU ESTE O GLUMĂ ÎN MAI TOATE ȚĂRILE LUMI AȘA ZISE CIVILIZATE TOT SERVICIILE CONDUC.VEZI -CIA -FBI-MOSAD -MI5 -SCOTLAND YARD-SIE -SRI ASTEA TOATE COLABOREAZĂ ÎMPREUNĂ ÎN PLUS CELE RUSEȘTI ȘI GERMANE PE DE ALTĂ PARTE! DECI ÎNCHIPUIȚIVĂ CINE SE POATE BĂGA ÎNTRE DECI FIECARE INTERES NATIONAL ESTE SPRIJINIT DE ACEST COMPLEX DE UNDE INFORMAȚIILE CURG ÎN ȘI DINSPRE ACESTE SERVICII!DE AICI ȘI DECIZIA ȘI GRIJA DE A PROTEJA O INSTITUȚIE DE CĂTRE SERVICII POATE FI PERICULOASĂ ȘI ADUCE MARE DEZAVANTAJ UNUI STAT SLAB ȘI FĂRĂ PUTERE DE DECIZIE,UNEI INSTITUȚI SLABE ȘI FĂRĂ PUTERE!VEDEȚI VOI AMERICANI NE AU LUAT SUB ARIPA LOR SĂ NE FOLOSEASCĂ DAR PE PLAN INTERN ȘI INTERNAȚIONAL NU AU FĂCUT NIMIC PENTRU ROMÂNIA ESTE DOAR O UTILIZARE DE NEVOIE ROMÂNIA FIIND UN STAT DE INFLUENȚĂ ÎN PARTEA DE EST A EUROPEI ȘI DECI ESTE NEVOIE ȘI DE SPIONI AMERICANI ȘI NUMAI RUȘI PRIN ROMÂNIA!ÎNSĂ TOATE ACESTE LUCRURI NU ADUC NIMIC NOU ÎN ROMÂNIA VIAȚA NU SE VA SCHIMBA VREODATĂ IAR ROMÂNIA VA FI O ȚARĂ CONDUSĂ DE ACESTE SERVICII OPORTUNISTE CARE VOR FOLOSI ORICE INTERES ÎN SCOPURI RARISIMO DE CULEGERE ȘI MANEVRARE DE INFORMAȚII SPRE UNELE STATE VECINE SAU PESTE OCEAN! DE AICI ȘI SIGURANȚA DNA ȘI CODRUȚA CU PIEPTUL UMFLAT PARCĂ IAR FI SPUS O MIE DE BĂRBAȚI CĂ-I FRUMOASĂ ÎNSĂ SĂ NU UITE CĂ ASEMENEA COMPLIMENTE O POT ATRAGE ȘI SPRE CĂDERE! DECI MARE GRIJĂ NU ARE CE CĂUTA DNA -UL, CC -UL, ÎN TREBURI ALE CJ SAU PMT! LĂSAȚI ACEȘTI OAMENII SĂ ÎȘI FACĂ SERVICIUL CINSTIT IAR VOI ȘI SERVICIILE VEGHEAȚI LA LINIȘTEA CETĂȚEANULUI CĂ AȘA VOR AMERICANII!?CĂ DACĂ NU VIN RUȘI PESTE VOI! AȘA CĂ MAI BINE VĂ PĂCĂLESC ȘI MINT AMERICANI! BĂ FRAIERII MAI SÎNTEȚI ROMÂNI !NIMENI NU AJUTĂ ROMÂNIA CU NIMIC O DOAR. ÎNTREBUINȚEAZÂ FIECARE DUPĂ NEVOI PENTRU CĂ ROMÂNIA ARE O POLITICĂ DE KKT ȘI OAMENII CARE POT FI CUMPĂRAȚI UȘOR! CE SĂ FACI ASTA ESTE POLITICA SE DAU ȘI ROMÂNI CU CINE SE POATE ASTA ESTE!BEY! ĂIA DIN PRIMĂRIE FACEȚI CE TREBUIE ȘI NU VĂ SPERIAȚI DE DNA SAU CC DACĂ VREODATĂ VIN EU INO LA PUTERE LE DESFIINȚEZ PE AMÂNDOUĂ VĂ JUR!!ORICUM ASTA URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÎMPLE DACĂ VOR ABUZA DE PUTERE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

@blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:48 )

blue draga, te cam contrazici. Ciuhandru nu e anchetat pentru ca a incalcat legea ci doar e suspectat ca a facut asta, mare diferenta.
dealtfel totul pleaca de la „calitatea” legilor rominesti, 150 de corecturi are legea impozitului, dupa estimari prezidentiale. o cifra impresionanta, care te face sa cam banuiesti ce personal priceput face astfel de legi. probabil ca mai intervine si „ambitia” locala si atunci situatia e cea de acum. interesant ca astfel de probleme nu sint semnalate si la Tg. Mures, Iasi, Voluntari, Craiova, Chiajna si Tg. Jiu ci doar la Timisoara.
dealtfel cred ca Jichici are perfecta dreptate.

@noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:55 )

Noni, esti cam pe langa. Ciuhandu si Johny al sau sunt urmaruti penal. Ancheta e in desfasurare, iar cand ancheta va fi finalizata, instanta va decide daca sunt vinovati sau nu. Pana atunci beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Juchici a inceput sa dea din gura pentru ca simte ca va fi nevoit sa scota o gramada de bani din buzunar pentru a acoperi gaura.

@Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:57 )

DNA si Curtea de Conturi NU fac Legea! EI doar constata incalcarea ei si trimit constatarile mai departe! Daca acestea sunt fabulatii se vor „face de rusine” in instante!
Stimabilul Jichici ar trebui sa gandeasca (poate, de prostie nu il suspectez!) de ce unele hotarari de CL au fost date fara respectarea legii (dar cu respectarea „Legii tata Jean”)!!! Sa nu o dai pe partea cu prefectura care nu a contestat HCL-urile ca nu tine… au fost interese comune! Oare de ce???

Daniel Duduman a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:01 )

Ce jegos acest Jichici! Cum adica ma bouleana, legea poate fi incalcata de voi imputitii de politicieni! Adica daca esti consilier local poti face ce vrei cu banii orasului! Ce mentalitate. La parnaie ma nemernicilor. Zeci de ani sa stati la parnaie. Puteati – foarte bine – sa renovati tot centrul de banii bagati in burdihanul imens a lui Iancu! Auzi la el, sa arunce bani pe o echipa de fotbal profesionista este in interesul cetatenilor. Care cetateni ma sfecla! Da bani de la tine daca esti asa de darnic! Zece de scoli puteau fi termoizolate sau dotate cu buzi! Voi v-ati cacat in capul nostru si acum vreti respect. La puscarie nemernicilor! Vivat DNA! sa va blocheze toate conturile si sa va confiste tot ce aveti. Vai de noi ce animale proaste am votat!

PS Poli e Poli si oricat v-ati muncit sa o manjiti tragand-o in o multime de scandaluri nu ati reusit sa o aruncati din inima noastra. Politicieni jegosi, pe orice puneti mana stricati si murdariti! JOS MANA DE PE POLI!

gura pacatosului a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:08 )

Gura pacatosului adevar graieste!!! chiulaul chiulailor, jichici, uita un lucru: DNA si Curtea de conturi NU are nimic impotriva lucrurilor cinstite finantate de primarie, dar domnia sa si altii din CL sunt acolo doar pentru afacerilor lor si acolitilor lor, bugetul local fiind capusat de ei si afacerile de partid(e)! NU PENTRU ASTA ATI FOST TRIMIS IN CL DE TIMISORENII DE BUNA CREDINTA tov.utecist guraliv si chiulau jichici! readuti-va aminte tov.utecist jichici: ,,Un consilier local risca sa-si piarda mandatul din cauza absentelor la Timisoara” / Absenteismul lui Ciprian Jichici din Consiliul Local încurcă! Va lua sau nu primarul Robu măsuri împotriva liberalului?”

Joker a spus: (septembrie 25th, 2015 at 10:41 )

Observ ca sunt tot mai multi cei care, poate din neputinta si frustrare, considera ca in tara asta, daca ai facut bani, obligatoriu ai furat. Este atitudinea omului frustrat, incapabil sa isi depaseasca mizera conditie. Jichici are dreptate. Nici mie nu mi-a fost simpatic Ciuhi, ba chiar il consider cel mai slab primar ever. Insa legea sportului a generat cadrul legal pentru finantarea activitatilor sportive. Cat de oportun a fost sa fie sprijinita Poli, ramane sa judece alegatorii. E drept ca sunt multi care tipa pe media „hotii”, insa fiecare dintre noi putem discerne fara sa ne indobitocim.

dani a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:14 )

mare e gradina ta doamne…toti au inceput sa se autodenunte…acum cand vrem sa construim canalul Dunare-Bucuresti!!…ptiu,..pica exact la..tanc ! mai JI..CHICI…mai…banul public NU este buzunarul vostru !…iar echipa NU era a Timisorenilor!…era o entitate privata,iar cum s-au decontat banii publici,ar trebui sa stii sau sa te intereseze chiar pe tine ,care ai aprobat finantarea …ori daca nu ,du-te langa Iancu si refaceti echipa de vis….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top