Jichici vs DNA si Curtea de Conturi: Ce mai caut eu in Consiliul Local Timisoara?

Consilierul local liberal Ciprian Jichici a avut, în ultimul plen, o ieșire vehementă la adresa DNA și a Curții de Conturi. El și-a detaliat poziția pe Facebook, susținând, în continuare, că acțiunile celor două instituții „calcă în picioare autonomia și prerogativele consiliului local”, dar și că lucrurile ar putea să devină mult mai grave.

cipi jichici2

Liberalul Ciprian Jichici a anunțat, în ultimul plen al CL, că va întocmi un proiect de hotărâre prin care consiliul local să ia atitudine împotriva DNA și ale Curții de Conturi, care, susține el, acționează în pur stil politic, fără nicio legătură cu actele administrației publice. Consilierul local și-a explicat ieșirea într-o postare pe Facebook. „Să fie clar de la bun început: poziția mea extrem de vehementă la adresa DNA Timișoara și Curții de Conturi Timiș nu are nicio legătură cu legalitatea acțiunilor administrației publice. O spun clar și răspicat, toți nenorociții care fură din banul public merită să primească cea mai aspră pedeapsă prevăzută de lege (…) Problema mea cu cele două instituții se referă la oportunitate și interes cetățenesc”, a scris Jichici pe rețeaua de socializare.

Niciuna din cele două instituții nu are atribuții în evaluarea oportunității și/sau gradului de servire al interesului cetățenesc. Principiile fundamentale ale democrației, precum și prevederile legale spun că singurul organism abilitat în acest sens (în cazul unui municipiu reședință de județ) este Consiliul Local (…) Din nefericire, în Timișoara, cele două instituții calcă în picioare fără nicio sfială autonomia și prerogativele CL. S-a ajuns până acolo încât referatele DNA si rapoartele CC fac analize (și trag concluzii) legate de cât de oportune sau nu sunt anumite decizii și în ce măsură sau nu servesc ele intereselor cetățenilor din Timișoara”, mai notează liberalul. Acesta face referire și la cazul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, ajuns la DNA pentru finanțarea acordată echipei de fotbal Poli Timișoara, în perioada lui Marian Iancu. „Cei care mă știu cunosc faptul că am fost cel mai vehement (și de foarte multe ori singurul) contestatar al fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu. Nu mă interesează dacă și în ce mod domnia sa a încălcat legea, pentru asta avem instituții abilitate și justiție. Dar mă interesează în cel mai înalt grad că un primar de oraș din România este trimis în judecată și pentru că nu a fost oportun ceea ce a facut”, consideră Ciprian Jichici.

Liberalul spune că, dacă lucrurile continua în aceeași notă, s-ar putea ajunge la situații cu adevărat absurde. „Mâine poate nu va fi vorba despre sport și despre cultură (…) Poate nu va fi oportun să asfaltăm o stradă sau poate nu va fi oportun să plantăm un copac. (…) Cine își imaginează că abuzurile instituțiilor de forțăa pot fi oprite odată ce toți cei care merită ajung după gratii se înșală amarnic. Urmează toți ceilalți. (…) Ceea ce încerc eu să fac cu această vehemență și chiar agresivitate este să trag un semnal de alarmă legat de ceva ce nu este în regulă (…) Eu voi mai fi o vreme unul dintre proștii care țipă și nu înghit derapaje. Nu știu cât, pentru că, sincer, sunt pe undeva pe la capătul puterilor și sunt cam singur. Vă rog doar să nu uitați un lucru: democrația moare în aplauzele mulțimii”, a conchis consilierul local.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Ion a spus: (septembrie 24th, 2015 at 10:29 )

Corecta atitudinea. Respect!

 
Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:17 )

Corect! Bravo! Curtea de conturi si DNA trebuie sa se asigure ca legea este respectata nu sa faca legea! E o diferenta uriasa intre cele 2!

 
blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:56 )

@Noni draga, te cam contrazici. Chihandu e anchetat pentru ca a incalcat legea.

Iar Juchici asta probabil se simte cu musca pe caciula.

 
INO a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:27 )

BEY!CU TOT RESPECTUL PENTRU DNA!ACEST OM ARE DREPTATE!DAR PENTRU CĂ SERVICIILE AU PRIMIT O DIRECTIVĂ DUPĂ VIZITA DIN SUA SĂ FIE ÎN CONTINUARE SPRIJINITĂ JUSTIȚIA,CODRUȚA PE CARE TOATĂ LUMEA O RESPECTĂ ȘI VEDE CA ȘI PE UN LEGIUITOR DREPT DNA-UL ȘI TOATE INSTITUȚIILE ABILITATE RISCĂ SĂ SE TRANSFORME ÎN CĂI ABUZIVE ȘI FOLOSITE ABUZIV DE SERVICII ÎMPOTRIVA ORICĂRUI FACTOR NU AR FI PE PLACUL LOR! NU ESTE O GLUMĂ ÎN MAI TOATE ȚĂRILE LUMI AȘA ZISE CIVILIZATE TOT SERVICIILE CONDUC.VEZI -CIA -FBI-MOSAD -MI5 -SCOTLAND YARD-SIE -SRI ASTEA TOATE COLABOREAZĂ ÎMPREUNĂ ÎN PLUS CELE RUSEȘTI ȘI GERMANE PE DE ALTĂ PARTE! DECI ÎNCHIPUIȚIVĂ CINE SE POATE BĂGA ÎNTRE DECI FIECARE INTERES NATIONAL ESTE SPRIJINIT DE ACEST COMPLEX DE UNDE INFORMAȚIILE CURG ÎN ȘI DINSPRE ACESTE SERVICII!DE AICI ȘI DECIZIA ȘI GRIJA DE A PROTEJA O INSTITUȚIE DE CĂTRE SERVICII POATE FI PERICULOASĂ ȘI ADUCE MARE DEZAVANTAJ UNUI STAT SLAB ȘI FĂRĂ PUTERE DE DECIZIE,UNEI INSTITUȚI SLABE ȘI FĂRĂ PUTERE!VEDEȚI VOI AMERICANI NE AU LUAT SUB ARIPA LOR SĂ NE FOLOSEASCĂ DAR PE PLAN INTERN ȘI INTERNAȚIONAL NU AU FĂCUT NIMIC PENTRU ROMÂNIA ESTE DOAR O UTILIZARE DE NEVOIE ROMÂNIA FIIND UN STAT DE INFLUENȚĂ ÎN PARTEA DE EST A EUROPEI ȘI DECI ESTE NEVOIE ȘI DE SPIONI AMERICANI ȘI NUMAI RUȘI PRIN ROMÂNIA!ÎNSĂ TOATE ACESTE LUCRURI NU ADUC NIMIC NOU ÎN ROMÂNIA VIAȚA NU SE VA SCHIMBA VREODATĂ IAR ROMÂNIA VA FI O ȚARĂ CONDUSĂ DE ACESTE SERVICII OPORTUNISTE CARE VOR FOLOSI ORICE INTERES ÎN SCOPURI RARISIMO DE CULEGERE ȘI MANEVRARE DE INFORMAȚII SPRE UNELE STATE VECINE SAU PESTE OCEAN! DE AICI ȘI SIGURANȚA DNA ȘI CODRUȚA CU PIEPTUL UMFLAT PARCĂ IAR FI SPUS O MIE DE BĂRBAȚI CĂ-I FRUMOASĂ ÎNSĂ SĂ NU UITE CĂ ASEMENEA COMPLIMENTE O POT ATRAGE ȘI SPRE CĂDERE! DECI MARE GRIJĂ NU ARE CE CĂUTA DNA -UL, CC -UL, ÎN TREBURI ALE CJ SAU PMT! LĂSAȚI ACEȘTI OAMENII SĂ ÎȘI FACĂ SERVICIUL CINSTIT IAR VOI ȘI SERVICIILE VEGHEAȚI LA LINIȘTEA CETĂȚEANULUI CĂ AȘA VOR AMERICANII!?CĂ DACĂ NU VIN RUȘI PESTE VOI! AȘA CĂ MAI BINE VĂ PĂCĂLESC ȘI MINT AMERICANI! BĂ FRAIERII MAI SÎNTEȚI ROMÂNI !NIMENI NU AJUTĂ ROMÂNIA CU NIMIC O DOAR. ÎNTREBUINȚEAZÂ FIECARE DUPĂ NEVOI PENTRU CĂ ROMÂNIA ARE O POLITICĂ DE KKT ȘI OAMENII CARE POT FI CUMPĂRAȚI UȘOR! CE SĂ FACI ASTA ESTE POLITICA SE DAU ȘI ROMÂNI CU CINE SE POATE ASTA ESTE!BEY! ĂIA DIN PRIMĂRIE FACEȚI CE TREBUIE ȘI NU VĂ SPERIAȚI DE DNA SAU CC DACĂ VREODATĂ VIN EU INO LA PUTERE LE DESFIINȚEZ PE AMÂNDOUĂ VĂ JUR!!ORICUM ASTA URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÎMPLE DACĂ VOR ABUZA DE PUTERE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
@blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:48 )

blue draga, te cam contrazici. Ciuhandru nu e anchetat pentru ca a incalcat legea ci doar e suspectat ca a facut asta, mare diferenta.
dealtfel totul pleaca de la „calitatea” legilor rominesti, 150 de corecturi are legea impozitului, dupa estimari prezidentiale. o cifra impresionanta, care te face sa cam banuiesti ce personal priceput face astfel de legi. probabil ca mai intervine si „ambitia” locala si atunci situatia e cea de acum. interesant ca astfel de probleme nu sint semnalate si la Tg. Mures, Iasi, Voluntari, Craiova, Chiajna si Tg. Jiu ci doar la Timisoara.
dealtfel cred ca Jichici are perfecta dreptate.

 
@noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:55 )

Noni, esti cam pe langa. Ciuhandu si Johny al sau sunt urmaruti penal. Ancheta e in desfasurare, iar cand ancheta va fi finalizata, instanta va decide daca sunt vinovati sau nu. Pana atunci beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Juchici a inceput sa dea din gura pentru ca simte ca va fi nevoit sa scota o gramada de bani din buzunar pentru a acoperi gaura.

 
@Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:57 )

DNA si Curtea de Conturi NU fac Legea! EI doar constata incalcarea ei si trimit constatarile mai departe! Daca acestea sunt fabulatii se vor „face de rusine” in instante!
Stimabilul Jichici ar trebui sa gandeasca (poate, de prostie nu il suspectez!) de ce unele hotarari de CL au fost date fara respectarea legii (dar cu respectarea „Legii tata Jean”)!!! Sa nu o dai pe partea cu prefectura care nu a contestat HCL-urile ca nu tine… au fost interese comune! Oare de ce???

 
Daniel Duduman a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:01 )

Ce jegos acest Jichici! Cum adica ma bouleana, legea poate fi incalcata de voi imputitii de politicieni! Adica daca esti consilier local poti face ce vrei cu banii orasului! Ce mentalitate. La parnaie ma nemernicilor. Zeci de ani sa stati la parnaie. Puteati – foarte bine – sa renovati tot centrul de banii bagati in burdihanul imens a lui Iancu! Auzi la el, sa arunce bani pe o echipa de fotbal profesionista este in interesul cetatenilor. Care cetateni ma sfecla! Da bani de la tine daca esti asa de darnic! Zece de scoli puteau fi termoizolate sau dotate cu buzi! Voi v-ati cacat in capul nostru si acum vreti respect. La puscarie nemernicilor! Vivat DNA! sa va blocheze toate conturile si sa va confiste tot ce aveti. Vai de noi ce animale proaste am votat!

PS Poli e Poli si oricat v-ati muncit sa o manjiti tragand-o in o multime de scandaluri nu ati reusit sa o aruncati din inima noastra. Politicieni jegosi, pe orice puneti mana stricati si murdariti! JOS MANA DE PE POLI!

 
gura pacatosului a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:08 )

Gura pacatosului adevar graieste!!! chiulaul chiulailor, jichici, uita un lucru: DNA si Curtea de conturi NU are nimic impotriva lucrurilor cinstite finantate de primarie, dar domnia sa si altii din CL sunt acolo doar pentru afacerilor lor si acolitilor lor, bugetul local fiind capusat de ei si afacerile de partid(e)! NU PENTRU ASTA ATI FOST TRIMIS IN CL DE TIMISORENII DE BUNA CREDINTA tov.utecist guraliv si chiulau jichici! readuti-va aminte tov.utecist jichici: ,,Un consilier local risca sa-si piarda mandatul din cauza absentelor la Timisoara” / Absenteismul lui Ciprian Jichici din Consiliul Local încurcă! Va lua sau nu primarul Robu măsuri împotriva liberalului?”

 
Joker a spus: (septembrie 25th, 2015 at 10:41 )

Observ ca sunt tot mai multi cei care, poate din neputinta si frustrare, considera ca in tara asta, daca ai facut bani, obligatoriu ai furat. Este atitudinea omului frustrat, incapabil sa isi depaseasca mizera conditie. Jichici are dreptate. Nici mie nu mi-a fost simpatic Ciuhi, ba chiar il consider cel mai slab primar ever. Insa legea sportului a generat cadrul legal pentru finantarea activitatilor sportive. Cat de oportun a fost sa fie sprijinita Poli, ramane sa judece alegatorii. E drept ca sunt multi care tipa pe media „hotii”, insa fiecare dintre noi putem discerne fara sa ne indobitocim.

 
dani a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:14 )

mare e gradina ta doamne…toti au inceput sa se autodenunte…acum cand vrem sa construim canalul Dunare-Bucuresti!!…ptiu,..pica exact la..tanc ! mai JI..CHICI…mai…banul public NU este buzunarul vostru !…iar echipa NU era a Timisorenilor!…era o entitate privata,iar cum s-au decontat banii publici,ar trebui sa stii sau sa te intereseze chiar pe tine ,care ai aprobat finantarea …ori daca nu ,du-te langa Iancu si refaceti echipa de vis….

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

România, victorie în fața Croației la Campionatul European U21

România, debut fulminant la Campionatul European U21! Victorie la scor în fața Croației

Debut excepțional pentru România U21 la Campionatul European de tineret. „Tricolorii” antrenați de Mirel Rădoi, deși outsideri în partida de astăzi disputată în fața reprezentativei similare a Croației, în San Marino, au obținut victoria și au plecat ca din tun în grupa de foc, în care se mai află Anglia și Franța. A fost 4-1,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, debut fulminant la Campionatul European U21! Victorie la scor în fața Croației

Social vezi arhiva Social

Accident mortal în Timiș

Accident mortal în Timiș. O femeie a fost izbită în plin de o autoutilitară

Sfârșit crunt și neașteptat pentru o femeie din Timiș, în această după-amiază. În vârstă de 69 de ani, aceasta a murit într-un accident rutier care a avut loc în apropiere de localitatea Birda. Vârstnica se afla în mașină alături de fiul său. La un moment dat l-a rugat să tragă pe dreapta, pentru că i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal în Timiș. O femeie a fost izbită în plin de o autoutilitară

Economic vezi arhiva Economic

Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord

Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord pentru domeniul auto la Timişoara / FOTO

Americanii de la Visteon au găsit la Timişoara terenul propice pentru dezvoltare. Au închiriat birouri în una dintre cele mai moderne clădiri office din oraş, au selectat echipa cu care să demareze procesul de cercetare şi dezvoltare, pentru ca în acest moment să fie în curs de dezvoltare a activităţii. Dacă veţi conduce un autoturism...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord pentru domeniul auto la Timişoara / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În data de 20 iunie, între orele 18.00 și 21.00, în localitatea Sânmihaiu Român, aflată în apropierea Timișoarei, va avea loc o adunare publică, organizată de către Asociația Mișcarea Sinergistă, ONG înființat conform legii, și de grupul local de inițiativă civică „Adoptăm Sânmihaiu Român”. Adunarea publică, care va avea loc începând cu ora 18.00, la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adunare publică la Sânmihaiu Român. Se discută problemele comunei, de la utilități la instalarea bancomatelor
O nouă ediție a Zilelor Lacului Surduc este pe cale să înceapă. Mai sunt câteva zile până când pe malul și pe suprafața lacului din Timiș se va da startul manifestărilor. Vor fi concerte, concursuri și ridicări cu balonul cu aer cald. Doritorii au transport gratuit la dispoziție! Veți putea să-i vedeți performând pe scenă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Programul complet al Zilelor Lacului Surduc: Subcarpați, ridicări cu balonul cu aer cald, plimbări cu barca, târg cu produse tradiționale
Mai sunt două zile până când pe străzile Martirilor şi Bulevardul Liviu Rebreanu îndrăgostiţii vor putea vedea cerul şi stelele seara fără să vadă cablurile furnizorilor de internet în faţa ochilor. Primăria Timişoara ameninţă şi pregăteşte din nou ghiliotina: daţi jos cablurile sau le tăiem noi! Până pe data de 20 iunie mai au timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara ascute din nou ghilotina!
În cadrul seriei de acţiuni dedicate proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană s-au organizat, pe bani publici, evenimente lipsite de vizibilitate şi cu un impact în comunitate redus, care să justifice aceşti bani, spun cei de la USR Timişoara. Ei solicită să ştie pentru ce s-au cheltuit banii pentru pregătirea acestui proiect, adică zece milioane lei,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timişoara vrea să ştie ce şi cine a făcut ceva pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2019
Un bărbat care încerca să vândă produse false în Piața Flavia din Timișoara a fost luat la întrebări de jandarmii aflați în patrulă, la sfârșitul săptămânii trecute. Acțiunea oamenilor legii a avut loc duminică, 16 iunie, cu scopul de a combate comerțul cu produse contrafăcute sau neaccizate. Asupra bărbatului în vârstă de 39 de ani,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Parfumier”, prins când vindea produse false, în Piața Flavia din Timișoara
Zeci de persoane din Timiș au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecționase Victor Babeș din Timișoara. Aceștia au avut nevoie de tratament, fiind înțepați de căpușe. Conform reprezentanților spitalului, 34 de pacienți s-au prezentat cu înțepături de căpușă, în săptămâna care a trecut, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Acestora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de timișeni au ajuns la spital, după ce au fost înțepați de căpușe
Un singur cetăţean a picat în plasa armatei secrete de agenţi de la Poliţia Locală Timişoara care veghează în civil găsirea cetăţenilor răi care aruncă gunoaie în gropi clandestine pe stradă. Influenţa anunţului că poliţiştii în civil caută asemenea contravenienţi s-a răspândit repede şi oamenii au devenit civilizaţi, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei. El s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali secreţi au descurajat aruncarea gunoaielor pe stradă. Firma de salubritate stradală, lăudată de cetăţeni
Primarul Timişoarei insistă că trecerea deplasării prin oraş a cetăţenilor să se mute dinspre autoturism spre transportul local şi biciclete, dar nu oferă parcări publice unde oamenii să-şi lase vehiculele pentru a se urca în autobuz sau tramvai. El recunoaşte că nu există nimic mai mult decât intenţii şi niciun plan concret pentru parcări pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara e hotărâtă să dezvolte transportul public, cu autobuze, tramvaie şi trotinete noi. Parcări de tranzit – deocamdată zero
Top
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com