Jichici vs DNA si Curtea de Conturi: Ce mai caut eu in Consiliul Local Timisoara?

Consilierul local liberal Ciprian Jichici a avut, în ultimul plen, o ieșire vehementă la adresa DNA și a Curții de Conturi. El și-a detaliat poziția pe Facebook, susținând, în continuare, că acțiunile celor două instituții „calcă în picioare autonomia și prerogativele consiliului local”, dar și că lucrurile ar putea să devină mult mai grave.

cipi jichici2

Liberalul Ciprian Jichici a anunțat, în ultimul plen al CL, că va întocmi un proiect de hotărâre prin care consiliul local să ia atitudine împotriva DNA și ale Curții de Conturi, care, susține el, acționează în pur stil politic, fără nicio legătură cu actele administrației publice. Consilierul local și-a explicat ieșirea într-o postare pe Facebook. „Să fie clar de la bun început: poziția mea extrem de vehementă la adresa DNA Timișoara și Curții de Conturi Timiș nu are nicio legătură cu legalitatea acțiunilor administrației publice. O spun clar și răspicat, toți nenorociții care fură din banul public merită să primească cea mai aspră pedeapsă prevăzută de lege (…) Problema mea cu cele două instituții se referă la oportunitate și interes cetățenesc”, a scris Jichici pe rețeaua de socializare.

Niciuna din cele două instituții nu are atribuții în evaluarea oportunității și/sau gradului de servire al interesului cetățenesc. Principiile fundamentale ale democrației, precum și prevederile legale spun că singurul organism abilitat în acest sens (în cazul unui municipiu reședință de județ) este Consiliul Local (…) Din nefericire, în Timișoara, cele două instituții calcă în picioare fără nicio sfială autonomia și prerogativele CL. S-a ajuns până acolo încât referatele DNA si rapoartele CC fac analize (și trag concluzii) legate de cât de oportune sau nu sunt anumite decizii și în ce măsură sau nu servesc ele intereselor cetățenilor din Timișoara”, mai notează liberalul. Acesta face referire și la cazul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, ajuns la DNA pentru finanțarea acordată echipei de fotbal Poli Timișoara, în perioada lui Marian Iancu. „Cei care mă știu cunosc faptul că am fost cel mai vehement (și de foarte multe ori singurul) contestatar al fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu. Nu mă interesează dacă și în ce mod domnia sa a încălcat legea, pentru asta avem instituții abilitate și justiție. Dar mă interesează în cel mai înalt grad că un primar de oraș din România este trimis în judecată și pentru că nu a fost oportun ceea ce a facut”, consideră Ciprian Jichici.

Liberalul spune că, dacă lucrurile continua în aceeași notă, s-ar putea ajunge la situații cu adevărat absurde. „Mâine poate nu va fi vorba despre sport și despre cultură (…) Poate nu va fi oportun să asfaltăm o stradă sau poate nu va fi oportun să plantăm un copac. (…) Cine își imaginează că abuzurile instituțiilor de forțăa pot fi oprite odată ce toți cei care merită ajung după gratii se înșală amarnic. Urmează toți ceilalți. (…) Ceea ce încerc eu să fac cu această vehemență și chiar agresivitate este să trag un semnal de alarmă legat de ceva ce nu este în regulă (…) Eu voi mai fi o vreme unul dintre proștii care țipă și nu înghit derapaje. Nu știu cât, pentru că, sincer, sunt pe undeva pe la capătul puterilor și sunt cam singur. Vă rog doar să nu uitați un lucru: democrația moare în aplauzele mulțimii”, a conchis consilierul local.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Ion a spus: (septembrie 24th, 2015 at 10:29 )

Corecta atitudinea. Respect!

Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:17 )

Corect! Bravo! Curtea de conturi si DNA trebuie sa se asigure ca legea este respectata nu sa faca legea! E o diferenta uriasa intre cele 2!

blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 11:56 )

@Noni draga, te cam contrazici. Chihandu e anchetat pentru ca a incalcat legea.

Iar Juchici asta probabil se simte cu musca pe caciula.

INO a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:27 )

BEY!CU TOT RESPECTUL PENTRU DNA!ACEST OM ARE DREPTATE!DAR PENTRU CĂ SERVICIILE AU PRIMIT O DIRECTIVĂ DUPĂ VIZITA DIN SUA SĂ FIE ÎN CONTINUARE SPRIJINITĂ JUSTIȚIA,CODRUȚA PE CARE TOATĂ LUMEA O RESPECTĂ ȘI VEDE CA ȘI PE UN LEGIUITOR DREPT DNA-UL ȘI TOATE INSTITUȚIILE ABILITATE RISCĂ SĂ SE TRANSFORME ÎN CĂI ABUZIVE ȘI FOLOSITE ABUZIV DE SERVICII ÎMPOTRIVA ORICĂRUI FACTOR NU AR FI PE PLACUL LOR! NU ESTE O GLUMĂ ÎN MAI TOATE ȚĂRILE LUMI AȘA ZISE CIVILIZATE TOT SERVICIILE CONDUC.VEZI -CIA -FBI-MOSAD -MI5 -SCOTLAND YARD-SIE -SRI ASTEA TOATE COLABOREAZĂ ÎMPREUNĂ ÎN PLUS CELE RUSEȘTI ȘI GERMANE PE DE ALTĂ PARTE! DECI ÎNCHIPUIȚIVĂ CINE SE POATE BĂGA ÎNTRE DECI FIECARE INTERES NATIONAL ESTE SPRIJINIT DE ACEST COMPLEX DE UNDE INFORMAȚIILE CURG ÎN ȘI DINSPRE ACESTE SERVICII!DE AICI ȘI DECIZIA ȘI GRIJA DE A PROTEJA O INSTITUȚIE DE CĂTRE SERVICII POATE FI PERICULOASĂ ȘI ADUCE MARE DEZAVANTAJ UNUI STAT SLAB ȘI FĂRĂ PUTERE DE DECIZIE,UNEI INSTITUȚI SLABE ȘI FĂRĂ PUTERE!VEDEȚI VOI AMERICANI NE AU LUAT SUB ARIPA LOR SĂ NE FOLOSEASCĂ DAR PE PLAN INTERN ȘI INTERNAȚIONAL NU AU FĂCUT NIMIC PENTRU ROMÂNIA ESTE DOAR O UTILIZARE DE NEVOIE ROMÂNIA FIIND UN STAT DE INFLUENȚĂ ÎN PARTEA DE EST A EUROPEI ȘI DECI ESTE NEVOIE ȘI DE SPIONI AMERICANI ȘI NUMAI RUȘI PRIN ROMÂNIA!ÎNSĂ TOATE ACESTE LUCRURI NU ADUC NIMIC NOU ÎN ROMÂNIA VIAȚA NU SE VA SCHIMBA VREODATĂ IAR ROMÂNIA VA FI O ȚARĂ CONDUSĂ DE ACESTE SERVICII OPORTUNISTE CARE VOR FOLOSI ORICE INTERES ÎN SCOPURI RARISIMO DE CULEGERE ȘI MANEVRARE DE INFORMAȚII SPRE UNELE STATE VECINE SAU PESTE OCEAN! DE AICI ȘI SIGURANȚA DNA ȘI CODRUȚA CU PIEPTUL UMFLAT PARCĂ IAR FI SPUS O MIE DE BĂRBAȚI CĂ-I FRUMOASĂ ÎNSĂ SĂ NU UITE CĂ ASEMENEA COMPLIMENTE O POT ATRAGE ȘI SPRE CĂDERE! DECI MARE GRIJĂ NU ARE CE CĂUTA DNA -UL, CC -UL, ÎN TREBURI ALE CJ SAU PMT! LĂSAȚI ACEȘTI OAMENII SĂ ÎȘI FACĂ SERVICIUL CINSTIT IAR VOI ȘI SERVICIILE VEGHEAȚI LA LINIȘTEA CETĂȚEANULUI CĂ AȘA VOR AMERICANII!?CĂ DACĂ NU VIN RUȘI PESTE VOI! AȘA CĂ MAI BINE VĂ PĂCĂLESC ȘI MINT AMERICANI! BĂ FRAIERII MAI SÎNTEȚI ROMÂNI !NIMENI NU AJUTĂ ROMÂNIA CU NIMIC O DOAR. ÎNTREBUINȚEAZÂ FIECARE DUPĂ NEVOI PENTRU CĂ ROMÂNIA ARE O POLITICĂ DE KKT ȘI OAMENII CARE POT FI CUMPĂRAȚI UȘOR! CE SĂ FACI ASTA ESTE POLITICA SE DAU ȘI ROMÂNI CU CINE SE POATE ASTA ESTE!BEY! ĂIA DIN PRIMĂRIE FACEȚI CE TREBUIE ȘI NU VĂ SPERIAȚI DE DNA SAU CC DACĂ VREODATĂ VIN EU INO LA PUTERE LE DESFIINȚEZ PE AMÂNDOUĂ VĂ JUR!!ORICUM ASTA URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÎMPLE DACĂ VOR ABUZA DE PUTERE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

@blue a spus: (septembrie 24th, 2015 at 12:48 )

blue draga, te cam contrazici. Ciuhandru nu e anchetat pentru ca a incalcat legea ci doar e suspectat ca a facut asta, mare diferenta.
dealtfel totul pleaca de la „calitatea” legilor rominesti, 150 de corecturi are legea impozitului, dupa estimari prezidentiale. o cifra impresionanta, care te face sa cam banuiesti ce personal priceput face astfel de legi. probabil ca mai intervine si „ambitia” locala si atunci situatia e cea de acum. interesant ca astfel de probleme nu sint semnalate si la Tg. Mures, Iasi, Voluntari, Craiova, Chiajna si Tg. Jiu ci doar la Timisoara.
dealtfel cred ca Jichici are perfecta dreptate.

@noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:55 )

Noni, esti cam pe langa. Ciuhandu si Johny al sau sunt urmaruti penal. Ancheta e in desfasurare, iar cand ancheta va fi finalizata, instanta va decide daca sunt vinovati sau nu. Pana atunci beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Juchici a inceput sa dea din gura pentru ca simte ca va fi nevoit sa scota o gramada de bani din buzunar pentru a acoperi gaura.

@Noni a spus: (septembrie 24th, 2015 at 13:57 )

DNA si Curtea de Conturi NU fac Legea! EI doar constata incalcarea ei si trimit constatarile mai departe! Daca acestea sunt fabulatii se vor „face de rusine” in instante!
Stimabilul Jichici ar trebui sa gandeasca (poate, de prostie nu il suspectez!) de ce unele hotarari de CL au fost date fara respectarea legii (dar cu respectarea „Legii tata Jean”)!!! Sa nu o dai pe partea cu prefectura care nu a contestat HCL-urile ca nu tine… au fost interese comune! Oare de ce???

Daniel Duduman a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:01 )

Ce jegos acest Jichici! Cum adica ma bouleana, legea poate fi incalcata de voi imputitii de politicieni! Adica daca esti consilier local poti face ce vrei cu banii orasului! Ce mentalitate. La parnaie ma nemernicilor. Zeci de ani sa stati la parnaie. Puteati – foarte bine – sa renovati tot centrul de banii bagati in burdihanul imens a lui Iancu! Auzi la el, sa arunce bani pe o echipa de fotbal profesionista este in interesul cetatenilor. Care cetateni ma sfecla! Da bani de la tine daca esti asa de darnic! Zece de scoli puteau fi termoizolate sau dotate cu buzi! Voi v-ati cacat in capul nostru si acum vreti respect. La puscarie nemernicilor! Vivat DNA! sa va blocheze toate conturile si sa va confiste tot ce aveti. Vai de noi ce animale proaste am votat!

PS Poli e Poli si oricat v-ati muncit sa o manjiti tragand-o in o multime de scandaluri nu ati reusit sa o aruncati din inima noastra. Politicieni jegosi, pe orice puneti mana stricati si murdariti! JOS MANA DE PE POLI!

gura pacatosului a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:08 )

Gura pacatosului adevar graieste!!! chiulaul chiulailor, jichici, uita un lucru: DNA si Curtea de conturi NU are nimic impotriva lucrurilor cinstite finantate de primarie, dar domnia sa si altii din CL sunt acolo doar pentru afacerilor lor si acolitilor lor, bugetul local fiind capusat de ei si afacerile de partid(e)! NU PENTRU ASTA ATI FOST TRIMIS IN CL DE TIMISORENII DE BUNA CREDINTA tov.utecist guraliv si chiulau jichici! readuti-va aminte tov.utecist jichici: ,,Un consilier local risca sa-si piarda mandatul din cauza absentelor la Timisoara” / Absenteismul lui Ciprian Jichici din Consiliul Local încurcă! Va lua sau nu primarul Robu măsuri împotriva liberalului?”

Joker a spus: (septembrie 25th, 2015 at 10:41 )

Observ ca sunt tot mai multi cei care, poate din neputinta si frustrare, considera ca in tara asta, daca ai facut bani, obligatoriu ai furat. Este atitudinea omului frustrat, incapabil sa isi depaseasca mizera conditie. Jichici are dreptate. Nici mie nu mi-a fost simpatic Ciuhi, ba chiar il consider cel mai slab primar ever. Insa legea sportului a generat cadrul legal pentru finantarea activitatilor sportive. Cat de oportun a fost sa fie sprijinita Poli, ramane sa judece alegatorii. E drept ca sunt multi care tipa pe media „hotii”, insa fiecare dintre noi putem discerne fara sa ne indobitocim.

dani a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:14 )

mare e gradina ta doamne…toti au inceput sa se autodenunte…acum cand vrem sa construim canalul Dunare-Bucuresti!!…ptiu,..pica exact la..tanc ! mai JI..CHICI…mai…banul public NU este buzunarul vostru !…iar echipa NU era a Timisorenilor!…era o entitate privata,iar cum s-au decontat banii publici,ar trebui sa stii sau sa te intereseze chiar pe tine ,care ai aprobat finantarea …ori daca nu ,du-te langa Iancu si refaceti echipa de vis….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Mall
Iulius Mall

Sport vezi arhiva Sport

Ripi, rămasă fără antrenor principal, bate U Cluj şi urcă în clasament după o nouă revenire

Ripensia câștigă cu 2-1 meciul cu ”U” Cluj, după ce a întors din nou rezultatul. Echipa e la primul joc după demisia lui Cosmin Petruescu, acesta renunţând la post vineri seara după o întrevedere cu patronul Dumitru Mihu. Cu acest rezultat, Ripensia, care profită de eşecul echipei din Recea de la Farul (1-3), acumulează 30...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripi, rămasă fără antrenor principal, bate U Cluj şi urcă în clasament după o nouă revenire
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Nu țin cont de pandemie! 30 de petrecăreți, amendați la Moșnița Nouă și Giarmata

Amenzi foarte mari, de aproape 150.000 de lei, date de polițiștii timișeni duminică seara, după ce au descins la două petreceri. Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara aflați pe teren s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în curtea unui imobil din localitatea Moșnița Nouă are loc un eveniment...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu țin cont de pandemie! 30 de petrecăreți, amendați la Moșnița Nouă și Giarmata
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

De Paști, Iulius Town a pregătit mii de premii în valoare de 20.000 de euro

Primăvara aceasta reinventează-ți garderoba cu piese fresh pline de culoare, iar noile colecții din Iulius Town sunt inspirate din natură și propun piese în culori neutre sau vibrante și pattern-uri impresionante, ce te vor ajuta să-ți păstrezi Your Natural Beauty. Iar dacă ai început deja pregătirile pentru Paște și urmezi tradiția de a te înnoi cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De Paști, Iulius Town a pregătit mii de premii în valoare de 20.000 de euro

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În comuna Jebel a fost depăşită rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori, astfel că localitatea  intră în scenariul dur de restricţii. Asta înseamnă că circulaţia va fi interzisă după ora 20.00, cu unele excepţii, iar magazinele se închid la 18.00. Localităţile Biled şi Dudeştii Vechi au depăşit rata de infectare de 4...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comuna Jebel intră în scenariul dur de restricţii, după ce a depăşit rata de infectare de 7,5
În judeţul Timiş există șapte focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică.                         Faţă de ziua precedentă n-a apărut niciun nou focar. Focarele active sunt: FIRMĂ PRIVATĂ UTVIN –  35 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere PENITENCIAR TIMIȘOARA– 21 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere CĂMIN PRIVAT PENTRU...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut focare noi de coronavirus în județ
Rata de infectare în Timişoara este azi 3,75, în scădere faţă de ziua precedentă, când era 4,05. La nivelul judeţului, rata este azi 3,37, tot în scădere față de ieri, când era 3,6. Cel mai mare coeficient de infectare din Timiș se înregistrează azi la Peciu Nou: 10,19. Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata de infectare a scăzut sub 4 la Timișoara
Ripensia câștigă cu 2-1 meciul cu ”U” Cluj, după ce a întors din nou rezultatul. Echipa e la primul joc după demisia lui Cosmin Petruescu, acesta renunţând la post vineri seara după o întrevedere cu patronul Dumitru Mihu. Cu acest rezultat, Ripensia, care profită de eşecul echipei din Recea de la Farul (1-3), acumulează 30...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripi, rămasă fără antrenor principal, bate U Cluj şi urcă în clasament după o nouă revenire
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 2.265 persoane, fiind efectuate doar 13.677 de teste RT-PCR şi 5.742 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.475 pacienţi. Până astăzi, 18 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 2.265 de persoane infectate şi 160 de decese, în ultimele 24 de ore
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, 89 persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate însă doar 1.200 de teste, dintre care 491 teste rapide. Rata de infectare a scăzut la 3,37, după ce în ziua precedentă a fost 3,60. Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore pe localităţi: Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, 89 de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore, fiind efectuate doar 1.200 de teste
În ultimele 24 de ore, în Timiș, s-au administrat 4.159 vaccinuri (440 Moderna); (593 AstraZeneca), restul Pfizer. Astfel, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-au administrat 106 vaccinuri. În cadrul etapei a II-a de vaccinare s-au administrat 2.124 vaccinuri. De asemenea, în cadrul etapei a III-a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amețeală și stare generală de rău provocate de teamă, ultimele reacții adverse raportate în Timiș la vaccinare
Primăria Timișoara se pregătește să ceară mai mulți bani de la cetățeni pentru impozite, taxe și amenzi. Consiliul Local Timișoara se pregătește să aprobe, la pachet cu noul buget al orașului pe 2021, și indexarea taxelor și impozitelor cu rata inflației pentru anul 2022, adică 2,6%. La ședința de plen de joi, aleșii vor avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește majorarea taxelor și impozitelor din Timișoara. Are loc indexarea cu rata inflației
Top