Consilierul local Flavius Boncea se autodenunta la DNA in cazul finantarii lui Poli

Fostul purtător de cuvânt al primăriei, Flavius Boncea, crede că numărul persoanelor care ar trebui să răspundă în fața DNA în cazul finanțării clubului Poli în timpul lui Marian Iancu e mult mai mare. Printre cei care ar trebui să fie chemați la DNA, Boncea îi enumeră pe actualul ministru Sorin Grindeanu, fostul viceprimar Adrian Orza, primarul Nicolae Robu și inclusiv pe el.

miting-poli

Apropiat al fostului primar Gheorghe Ciuhandu, actualul consilier local independent (ex-PNȚCD) Flaviu Boncea solicită, prin intermediul unei postări pe Facebook, să fie anchetat de DNA în cazul asocierii Consiliului Local cu societatea lui Marian Iancu. Alături de el, Boncea face o listă cu mai multe persoane, mai mult sau mai puțin implicate, în respectiva finanțare. Amintim că pe numele lui Gheorghe Ciuhandu și al secretarului Primăriei, Ioan Cojocari, a început urmărirea penală în cazul finanțării clubului Poli, cei doi având pus sechestru pe imobile sau conturi. „Revin la cazul DNA – Ciuhandu – finanțare Poli. Asta după poziția exprimată în Consiliul Local de un coleg pe care, de altfel, nu îl simpatizez în mod deosebit (Ciprian Jichici), dar care, de data asta, are dreptate. Pentru că, până la urmă, cine naiba este un procuror care se pronunță asupra oportunității unei hotărâri de Consiliu Local? (…) Ei, vin în ajutorul acestui domn procuror cu o listă de persoane la care, dacă dorește să își facă treaba competent, trebuie să extindă cercetarea penală”, arată Boncea în postarea sa.

În enumerarea sa, Boncea amintește: Marian Iancu și „grupul de interese” din jurul acestuia; comisia Consiliului Local care a negociat asocierea; restul consilierilor care au votat asocierea; toți funcționarii care au semnat referatele care însoțesc proiectele de HCL prin care s-au dat bani clubului; cei doi prefecți (Ovidiu Drăgănescu și Mircea Băcală) care nu au atacat hotărârile ca fiind ilegale; auditorii Curții de Conturi care au verificat asocierea și n-au găsit nimic ilegal; șefa departamentului juridic al Curții de Conturi care a dat în scris că finanțarea este legală; angajații Trezoreriei care au făcut plățile către club; cei doi reprezentanți ai CLT și, respectiv, primarului în Consiliul Director al clubului; ceilalți membri remunerați din Consiliul Director. Reprezentantul CLT în Consiliul Director a fost actualul președinte al PSD Timiș, ministrul Sorin Grindeanu, iar al primarului Ciuhandu a fost ex-viceprimarul Adrian Orza, actualmente consilier local. De asemenea, printre membrii CD al lui Poli s-a numărat deputatul PNL (ex-PDL) Alin Popoviciu. Printre membrii comisei care a negociat asocierea au făcut parte consilierul județean Adrian Pășcuță (pe atunci consilier PRM), Ovidiu Ciuhandu (consilier PNL), Eugenia Tonenchi (PSD).

Boncea nu se mulțumește însă cu cei de mai sus, implicați direct, adăugând și alte persoane pe lista sa, în total câteva mii de oameni: toți cei care au pus presiune pe autoritățile locale pentru finanțarea clubului: galerie, rectorul de atunci al Politehnicii (actualul primar Nicolae Robu), mass-media; toți cei care au primit policarduri și invitații la meciuri; sponsorii clubului; jucătorii lui Poli; reprezentanții UEFA care au permis participarea în cupele europene; procurorii care nu s-au sesizat asupra unei ilegalități comise timp de trei ani. „Lista rămâne deschisă dar, cu voia dumneavoastră, ultimii pe listă, mă trec pe mine și pe Levente Balint, purtătorii de cuvânt ai primăriei și, respectiv, clubului și care am dat declarații și comunicate vizavi de situația la data respectivă. Cam așa ar arăta o listă completă de acuzați în cazul în care, contrar logicii, actelor și faptelor s-ar considera că, totuși, asocierea a fost ilegală”, își termină Boncea postarea, la care a adăugat și un filmuleț din acea perioadă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

blue a spus: (septembrie 25th, 2015 at 13:23 )

ce zicem si ieri: incep sa se simta incoltiti si sar la gatul DNA.
Sa fie clar: problema nu e daca a fost oprotun sau nu, ci ca au sponsorizat ceea nu aveau voie sa sponsorizeze. Au incalcat legea cu buna stiinta.

@blue a spus: (septembrie 25th, 2015 at 13:35 )

sa fie clar: aceiasi curte de conturi a spus in repetate randuri ca finantarea este legala. acum nu mai este? ne razgandim peste noapte? vreau sa stiu in cazul asta ce patesc cei care au da ok-ul ca sponsoriyarea e legala.

dani a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:06 )

mai flavius ,..ce incerci tu sa faci e o nazdravanie fara margini !intelegem datoriile tale fata de primarul fara numar,care sigur ca te-a numit pe baza competentelor tale nenumarate,dar intelege si tu,desi sunt convins ca ti greu,ca legalitatea nu are nici o legatura cu incercarile tale de a minimalize raspunderea celor implicate…desigur autodenuntul tau trebuie luat in seama si ar trebui sa raspunda TOATA administratia CIUHANDU,P-ACALA,ETC…,care au facut din banul public un buzunar propriu…fiti solidary baieti…ca e loc pentru toti…

@dani a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:16 )

Dar proiectul lui Nicolae Robu e mai bun? A, tu esti in cealalta tabara, am inteles. Daca e sa fim corecti pana la capat si merg pe ideea ta, atunci sa mearga toti la puscarie, inclusiv cei din actuala administratie. Dar si Adrian Orza si ministrul Sorin Grindeanu. Toti sunt complici.

Noni a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:16 )

Da, asta e buna cu anchetarea celor de la curtea de conturi care au dat in scris pe vremea aceea ca asocierea este legala…pai cum vine asta… voi curte de conturi ati spus ca ceva este legal si acum spuneti ca nu e legal si mai si stabiliti prejudicii pentru anii in care s-a functionat asa cu acordul vostru…ca doar ati spus ca e legal…sunt convins ca tara asta nu este atat de stricata incat sa castige cei care fac astfel de abuzuri, dar la fel sunt convins ca pana sa castige adevarul ei vor provoca stricaciuni iremediabile si probabil nu-i va taxa nimeni…

teo musante a spus: (septembrie 25th, 2015 at 14:19 )

Daca din banul public alocat TIMISOAREI respectiv din 455 lei {nu mai punem zerourile} s-au dat 5 lei ptr sport este LEGAL ! Banii s-au dat ptr sustinerea SPORTULUI LOCAL ! Cel putin 30% din barbatii {si nu numai} acestei comunitati sunt FANI AI SPORTULUI . Fotbal , baschet , handbal etc . Merita si acesti cel putin 30% din platitorii de taxe , impozite si biruri catre stat , sa le revina indarat aprox 1,5 % ? NORMAL CA MERITA ! Cu acesti 1,5 % dati sportului s-ar fi CONSTRUIT AUTOSTRAZI , S-AR FI REPARAT DRUMURILE EXISTENTE , S-AR FI CONSTRUIT SPITALE , SCOLI , BISERICI , S-AR RENOVA CLADIRI ISTORICE ????!!!??? NORMAL CA NU ! ATUNCI DATI-VA DEMISIA INCOMPETENTILOR ! A-ti facut ordine in tara si a-ti ajuns la concluzia ca bietul cetatean nu se mai poate bucura nici macar de vre-o echipa de fotbal sau baschet din propria localitate ! Cred ca cei ce decid astfel de bazaconii n-au autorizatie de RESPIRAT AER . Daca au , sa le fie RADIATA !

Bula a spus: (septembrie 25th, 2015 at 15:42 )

pey boncia e unul din patroni lu ACS ASU Poli,cu cie banii

blue a spus: (septembrie 25th, 2015 at 15:46 )

Curtea de Conturi nu a spus NICIODATA ca ceea ce s-a facut a fost legal. A recunoscut pana si Robu ca a fost vorba doar de o parere PERSONALA a unei angajate de acolo. Adica fix ZERO.

anteconbega a spus: (septembrie 25th, 2015 at 16:04 )

Flavius, spre deosebire de Radu Ţoancă, are, în acest caz, cojones. Şi dreptate. Cât despre Bulă, ăsta rămâne Bulă, n-ai ce-i face.

@blue a spus: (septembrie 26th, 2015 at 00:20 )

angajata era directoarea curtii de conturi si nu era o parere personala care nu are relevanta, ci era opinia institutiei pe care o reprezenta. draga blue, te cam pripesti.
daca cineva incalca legea nu esti tu cel ce are de constatat asta ci un judecator, printr-o sentinta, e greu de inteles?
lasa-ne.

@@ dani a spus: (septembrie 26th, 2015 at 01:32 )

Complici la ce? La faptul ca ai avut fotbal in Timisoara care a facut cinste orasului si a facut inconjurul lumii? Ca am avut si noi ceva cu care sa stim ca suntem impreuna? Cand nu o sa mai ai nimic o sa te bucuri? Sau e mai importanta ura si frustarea fata de x sau y? De unde stii tu ca au furat pentru ei cei care au sustinut pe Poli? Stii sau crezi?

++ a spus: (septembrie 27th, 2015 at 11:27 )

nu-i de mirare ca PNȚCD-ul a pierdut toate alegerile imaginabile cu astfel de personal.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Guvernul Românieri se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche

Joi, 25 aprilie, săptămânal şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul Românieri se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Joi, 25 aprilie, săptămânal şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul Românieri se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Top