Stirile din ziua: 17 octombrie 2015

Cum se printeaza 3D un dinozaur? Care e teoria bulelor de sapun? Aflati la Zilele Stiintei / FOTO

Cum se printeaza 3D un dinozaur? Care e teoria bulelor de sapun? Aflati la Zilele Stiintei / FOTO

Timișoara este, în acest sfârșit de săptămână, gazda unui eveniment spectaculos. Este vorba despre Zilele Științei, unde curioșii vor putea să asiste la o mulțime de experimente interesante, să vadă cum se printează 3D un dinozaur, să asculte curiozități despre jocurile pe calculator sau să descopere teoria bulelor gigantice de săpun.

Masinile de epoca au poposit in centrul Timisoarei, la Retroparada / FOTO

„Retroparada Toamnei”, devenită deja tradiție pentru locuitorii orașului de pe Bega, a reunit în centrul Timișoarei câteva zeci de bijuterii pe patru roți. Mașinile de epocă au fost expuse în Piața Victoriei, unde au fost admirate de sute de curioși. De aici, vehiculele au plecat în parada pe bulevardele urbei.

Consilierii locali au aprobat in unanimitate cum si cat cresc impozitele in 2016 la Timisoara

Taxele și impozitele pentru 2016 au fost aprobate în unanimitate vineri de consilierii locali. Unii proprietari vor scoate mai mulți bani pentru locuințele care le dețin și, deoarece Codul Fiscal permite, cei care își lasă în paragină casele și terenurile vor fi supraimpozitați, urmând să plătească, în unele cazuri, chiar și de cinci ori mai mult!

Caraghios. Sportul suflatului in iaurt este finantat legal de Primaria Timisoara

Sportul timișorean este plin de talente, iar valoarea sectorului juvenil poate fi măsurată în lei, euro sau aur curat, impresarii și managerii știu deja asta. La o astfel de concluzie ar ajunge un bănățean fălos, fără să devină un păcălici, cum se mai întâmplă uneori când noi, cei de aici, ne lăudăm fără acoperire.

Cablurile mai stau pe stalpi cel mult doi ani, desi ar fi trebuit sa dispara din… 2012

Teoretic, gata cu cablurile agățate pe toți stâlpii și copacii din Timișoara! Consilierii locali au votat vineri un nou regulament, interzicând montarea de noi „fire” și stabilind un termen de doi ani pentru îngroparea celor existente deja, precum și amenzi pentru furnizorii de servicii.

Top