Stirile din ziua: 29 octombrie 2015

Sarbii din vestul tarii ii cer lui Ponta sa nu accepte primirea Kosovo in UNESCO

Sarbii din vestul tarii ii cer lui Ponta sa nu accepte primirea Kosovo in UNESCO

Uniunea Sârbilor din România îi cere premierului Victor Ponta ca România să nu accepte primirea Kosovo în UNESCO. Reprezentanții uniunii susțin că statul Kosovo este, de fapt, inexistent, iar intrarea acestuia în UNESCO ar fi o jignire la adresa poporului sârb.

Clinica ORL va avea de la anul lift! Ca sa nu mai fie dusi bolnavii cu targa pe scari

Peste jumătate de milion de euro – de atât este nevoie pentru reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea Clinica ORL a Spitalului Municipal. Investiția urmează să fie aprobată vineri de consilierii local și să fie pusă în practică anul viitor. La finalul ei, bolnavii nu vor mai fi purtați cu targa pe scări.

E oficial: hardughia din Parcul Alpinet trebuie sa dispara!

Cu buldozer sau fără, terasa construită ilegal în Parcul Alpinet mai are cel mult o săptămână de viață! Construcția ridicată pe o suprafață aproape dublă decât cea licitată va trebui pusă la pământ. Ea aparține italianului Antonio Pasarelli, care a încercat un „artificiu” pentru a-și salva investiția.

Castelul Huniade, tot in reabilitare! Muzeul ramane inchis cel putin pana in 2017 / FOTO

Castelul Huniade este în reabilitare de mai mulți ani. După pauze, întârzieri și proiecte la care s-a renunțat, reprezentanții CJ Timiș spun că lucrurile au intrat pe făgașul normal. Prima parte a reabilitării ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului. Muzeul nu se va redeschide însă mai devreme de 2017.

Nu vom avea prea curand aquapark la Dudestii Noi! UE prefera statiunile balneare

Aquaparkul de la Dudeștii Noi nu va prinde viață în viitorul apropiat. Deși ghidurile de finanțare nu au apărut încă oficial, pe viitorul exercițiu financiar se pare că UE nu va mai finanța astfel de proiecte decât în stațiuni balneare. Primarul Alin Nica spune însă că nu s-a renunțat la idee.

targ de craciun

Vine Craciunul: primaria asteapta comerciantii sa se inscrie la targ

Ediția a noua a Târgului de Crăciun, organizat de Primăria Timișoara, va avea loc, în acest an în perioada 1 decembrie 2015 – 2 ianuarie 2016. La fel ca și la edițiile trecute, căsuţele vor fi amplasate în Piaţa Victoriei şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr. 30. Comercianții interesați sunt așteptați să se înscrie în această perioadă.

Pentru a evita intrarea fotbalului romanesc in colaps, FRF se implica in problema finantarilor! Poli Timisoara, vizata direct

Mai bine de jumătate din echipele ce evoluează în Liga I sunt susţinute din fonduri publice. Printre acestea se numără şi Poli Timişoara, singura pusă însă la zid de Curtea de Conturi, care spune că finanţarea din bani publici este ilegală. Ca să nu rămână fără obiectul muncii, FRF încearcă să găsească o soluție.

CJ Timis are garnizoana! Urmeaza sa gaseasca bani ca s-o transforme in biblioteca

E oficial: Consiliul Județean Timiș a preluat Garnizoana din Piața Libertății. Aici va fi mutată, la un moment dat, biblioteca județeană, însă proiectul de transformare a vechiului imobil într-un centru multifuncțional nu va putea fi susținut pe fonduri locale.

Invitatie la psihanaliza societatii romanesti, la UVT

Vineri, 30 octombrie, de la ora 17, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest, va fi organizată dezbaterea cu tema „Trauma colectivă, moștenirea nevăzută a «experimentului» comunist în societatea românească”. Aceasta este organizată de Societatea Română de Psihanaliză, Societatea Timișoara și Centrul de Diagnoză Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT. Coordonatorii dezbaterii

Curatenia de toamna: unde intervin echipele Retim

Primăria Timișoara și RETIM Ecologic Service SA organizează, în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie, campania de curățenie generală de toamnă. În cea de-a doua săptămână (26 octombrie-3 noiembrie) se acționează în zona situată la nord de Canalul Bega. Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic și gospodăresc și

Intreruperi de curent

Enel nu a programat joi întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Giroc (p), Biled (p), Pădureni (p), orele 9 – 17; Lugoj – blocuri zona Timișorii C1-6; D1-5, orele 8 – 16; Semlacu Mare, Semlacu Mic, orele 8 – 18; Pietroasa Mare, Lăpușnic, Dobrești, Bara, Dubești, Ohaba Lungă, Rădmănești, Ohaba

Top