Jurnal de campanie (13): Plagiatul loveste nimicitor in PNL Timis!

Scandal cât casa-n PNL Timiş! Cu o săptămână înainte de alegeri, au apărut dovezi greu de contestat că liberalul Marilen Pirtea a plagiat mai multe articole ştiinţifice. Adică acel Pirtea pe care mulţi îl vedeau ministru al Educaţiei într-un viitor guvern. De n-o fi Pirtea, vor fi Alin Popoviciu şi Ionuţ Nasleu, cărora Nicolae Robu le-a făcut cadou funcţii de secretar de stat? Apropo de Popoviciu, în plină campanie electorală el a plecat la schi.

marilen pirtea

O adevărată furtună s-a abătut asupra PNL Timiş în acest început de săptămână. Iar lovitura năprasnică primită de liberali e cu atât mai dură cu cât este încasată acolo unde se aşteptau mai puţin. Mai exact, rectorul UVT, Marilen Pirtea, deschizătorul de listă pentru Camera Deputaţilor, este acuzat de plagiat. Şi nu e vorba de un fapt singular, aparte, ci de o practică. Astfel site-ul pressone.ro publică un amplu şi documentat articol în care se demonstrează că Pirtea a plagiat cel puţin patru articole ştiinţifice. Materialul este semnat de jurnalista Emilia Şercan, care a acuzat-o şi pe şefa DNA Laura Kovesi că ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Dovezile prezentate de Şercan sunt fără echivoc, ele demonstrând că Pirtea a copiat aproape cuvânt cu cuvânt din publicaţii străine. Mai mult, de domeniul ridicolului, deşi este economist şi nu are studii de chimie, Pirtea apare ca fiind co-autor a trei articole de specialitate. Dincolo de faptul că scandalul vine cu mai puţin de o săptămână înainte de alegeri, acuzaţiile de plagiat vin în contextul marelui scandal privind-o pe Kovesi, al cărei doctorat a fost luat chiar la universitatea condusă de Pirtea. Aşadar tăvălugul e pe cale să se prăvălească. Mai trebuie spus că numele lui rectorului timişorean era foarte vehiculat pentru preluarea Ministerului Educaţiei în cazul în care PNL va participa la viitoarea guvernare. Or, în acest moment e clar că Pirtea şi-a luat adio de la acest vis.

Dacă nu-i Pirtea, vor fi Alin și Ionuţ?
Alin Popoviciu(dr) deputat, Nicolae Robu 01
Dându-i-se impresia că el chiar contează în PNL, primarul Nicolae Robu a început să împartă tot felul de funcţii pentru perioada post-electorală. Se ştie, el a „făcut-o”, de exemplu, pe Alina Gorghiu şefă a Senatului, chit că liderul PNL habar n-avea de acest lucru. Înainte de asta însă, acelaşi Robu i-a făcut „cadou” şi lui Alin Popoviciu funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Ei bine, având această funcţie în buzunar, aproape toată campania, Popoviciu a împărţit promisiuni cu bani de la minister ori pe unde a trecut. Spunem aproape întreaga campanie, nu fiindcă ar fi avut perioade în care ar fi stat pe fundul lui şi n-a promis nimic. Nu, au fost câteva zile în plină campanie electorală în care, spre uimirea colegilor, Popoviciu a mers la… schi. Că doar totul funcţiona în partid! Dar Popoviciu nu este singurul om „cadorisit” de Robu. Chiar şi bodyguardul său Ionuţ Nasleu are antamat de la primar un scaun de secretar de stat. Acum mai trebuie să-şi aleagă şi ministerul. Poate se înfiinţează unul al lăutarilor, atâta timp cât un ziar central a scris despre Nasleu că e „cântăreţ de manele”. Din păcate pentru el – şi aici nu-i nimic de râs – nici Nasleu n-a putut să-şi pună în valoarea în ultima perioadă inestimabilele virtuţi electorale după ce a trecut printr-un accident de circulaţie, o maşină condusă de o femeie intrând în Smart-ul său. Prin urmare, dacă pe motiv de plagiat, Timişoara a pierdut un ministru, în schimb, cu ajutorul lui Robu, va avea doi secretari de stat.

Degetele-i Greblă se făcu!

pozitia-1

De la 1 la 3 sunt doar doi pași, dar cât de mult pot ei însemna. 1 e ALDE, 3 e PNL – asta pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ordinea a fost trasă la sorți la începutul lunii noiembrie, dar, aparent, o faimoasă liberală din Timiș a avut oarece dubii în ceea ce privește identitatea adevăraților urmași ai lui Brătianu. Vorbim despre Sanda Greblă, mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu, nelipsită, alături de alte „grații” angajate pe Loga 1, de la acțiunile electorale ale partidului. Probabil într-un moment de confuzie ideologică, domnișoara Greblă și-a îndemnat prietenii de pe Facebook să voteze, nici mai mult, nici mai puțin, decât „poziția numărul 1 de pe buletinul de vot”! E la fel de adevărat că ilustrația era de sorginte gorghino-liberală 100%, galben-albastră, dar totuși… Postarea a fost ștearsă destul de repede, cu o apăsare de unghie manichiurată ca la carte, așa că le mulțumim colegilor de la Radio Erevan TM pentru promptitudinea cu care au surprins, pentru posteritate, momentul de rătăcire al tinerei și dedicatei liberale. Spunem moment de rătăcire, fiindcă n-o putem bănui că ar fi făcut vreo pasiune pentru Marian Cucșa sau Traian Stancu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

unda verde a spus: (decembrie 5th, 2016 at 12:53 )

Ce ironie! Omul care a lasat praf in urma lui pe unde a fost, este si plagiator. Marilen Pirtea, zis si Robu 2, a vazut ca tine treaba cu rectorii in politica si a zis sa-si incerce sansa. Omul nu este multumit cu salariu de 5.500 euro si ca este in top 3 cei mai bine platiti rectori la nivel national, vrea mai mult. Probabil s-a plictisit sa stea degeaba pe un scaun sa incaseze salariu, vrea sa doarma in parlament.

 
Dacul a spus: (decembrie 5th, 2016 at 13:26 )

Va rog, pentru conformitate, numele real al rectorului – plagiator – candidat PNL este Marilen Pîrțea, nicidecum Pirtea. „Pirtea” este varianta de arivist a unui nume străvechi românesc din zona Bihariei – Crișana.

…mai mare rușinea, tovarășe rector!

 
Klaus a spus: (decembrie 5th, 2016 at 15:40 )

Mein Gott, nein, nu se poate asa ceva! În Rromanica doar Ponta și pesedistii plagiază! Nein PNL, nu Marlene Pirtea. Ino, zi și tu ce ne face Merlene. Entschuldigung!

 
Anonim a spus: (decembrie 5th, 2016 at 17:37 )

In Timis e stop joc la aceste alegeri dupa plagiatul lui Partzea. Pai n au spus liberalii ca a plagia e de neiertat ?

 
groapa comuna, pnl a spus: (decembrie 5th, 2016 at 20:29 )

pnl a trecut razant pe langa extinctie cand a facut pasul la ofsaid din guvernarea pnț-cd. erau praf si-atunci. nu s-au trezit, in continuare partidul era reprezentat de asa-zișii liberali, toti copiii comunismului, iar monstrul a iesit la suprafata – USL.
si cum banul le-a luat mintile, nu ideile cum ar fi fost firesc, au iesit din usl si s-au unit pe pielea qulii gasca lui blaga.
nici nu ma mir ca-s condusi de proasta asta, si de mai câțiva, care se ascund dupa fusta ei.

dupa alegerile astea marele pnl va arata ca o groapa comuna cum numai comunistii stiu sa faca. si-o merita din plin!

 
wanda a spus: (decembrie 6th, 2016 at 18:49 )

Toată suflarea academică a UVT a primit azi acest mail, de la Cabinetul Rectorului:
„Dragi colegi,
Vă invit să participați mâine, 7.12. 2016, de la ora 10:00, în Aula Magna, la ședința reunită extraordinară a Consiliului de Administrație și Senatului UVT ce are ca punct unic pe ordinea de zi: Poziția instituțională a UVT cu privire la informațiile din presă la adresa mai multor membri ai comunității academice din UVT și a instituției rectorului.
Cu prețuire,
Marilen Pirtea” (desene animate, adică un .gif animat cu semnătura)

Apoi și telefoane: să fiți prezent! … Am ore!… Se suspendă – să fiți prezent!

Într-o țară normală la „capi”, Senatul ar fi trebuit să fie cel care să facă această convocare, după orele de curs, seminar, laborator, etc… De exemplu chiar acum (06.12.16, de la orele 18), la OPERĂ (transmisiune LIVE pe situl UVT), în loc de nu știu ce fel de gală a premiilor subiective…

Ce sună la fel de imbecil ca și scuzele și aruncarea problemei pe acarii păun – referirea la instituția rectorului. Nu rectorul a fost atacat, nu instituția – ci prof. dr. M. Pirtea, în calitate de luminos cercetător.

Că e moment politic – foarte bine! E normal ca ochii să fie ațintiți pe cei care se jură că nu fură, pentru poziții chiar și mai călduțe și nemeritate, în Parlament… Sper să le vină rândul, cât mai repede, și celor din eșaloanele doi, trei, etc… Hai să ne ocupăm și de prorectori, decani, foști sau actuali etc… Mai toți au devenit „măreți cercetători științifici” abia după ce au devenit șefi… Cazul patologic e Ecaterina Andronescu… Pentru oricine are acces la graficele SCOPUS, WOS, GoogleScholar (ăsta e la liber) – furtul intelectual, de toate spețele, e indubitabil.

https://scholar.google.ro/citations?hl=en&user=lrmLjBUAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate

 
Bazil a spus: (decembrie 8th, 2016 at 12:06 )

In 2016 D-na Andronescu este coautoare pe 33 lucrari, cam una la 11-12 zile. Plus activitatea din Sparlament, plus activitatea de presedinte al Senatului Universitatii politehnica din Bucuresti, plus activitatea didactica (poate ca are si plata cu ora), plus activitatea de cercetare (responsabila la 56 contracte). Cu ce se drogheaza de poate lucra atat de mult? Din 1972 pana in prezent este coautor la 330 lucrari (cf. google scholar). Din 2011 a inceput sa explodeze stiintific – 199 lucrari. In ultimii 5 ani a publicat 170 lucrari, cu o medie de 34/an. Ma mir ca nu este inca membru al Academiei. Daca este, iar eu nu stiu – scuzele mele. Nu inteleg de ce d-na Andronescu tine secreta reteta care ii permite sa lucreze minim 48 de ore zilnic, inclusiv duminica.

 
wanda a spus: (decembrie 8th, 2016 at 17:33 )

@Bazil

Este membru al Academiei Oamenilor de Știință (AOSR), șefa secției de Științe Chimice.

Ia de aici:

https://pressone.ro/academiile-de-intretinuti/

Sf. Google ne ajută… să găsim multe adevăruri, dacă avem cuvinte cheie potrivite în rugăciune :)…

http://www.romaniacurata.ro/jaf-cu-dedicatie-in-bugetul-ministerului-educatiei-nationale-si-cercetarii-stiintifice-in-favoarea-unui-ong-adoptat-de-stat-academia-oamenilor-de-stiinta-din-romania/

 
wanda a spus: (decembrie 12th, 2016 at 18:25 )

Aș fi ieșit, ieri, la vot – dacă în cei doi ani de Iohannis și unul de Cioloș – ar fi fost măcar puțin audiată și Abramburica… audiat și Băsescu… Ăștia-s pietre tari, bolovani de neatins… Deci, jale…. 🙂 Neagră de furie sunt. https://www.youtube.com/watch?v=5AOZNjFLQB4

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

România, victorie în fața Croației la Campionatul European U21

România, debut fulminant la Campionatul European U21! Victorie la scor în fața Croației

Debut excepțional pentru România U21 la Campionatul European de tineret. „Tricolorii” antrenați de Mirel Rădoi, deși outsideri în partida de astăzi disputată în fața reprezentativei similare a Croației, în San Marino, au obținut victoria și au plecat ca din tun în grupa de foc, în care se mai află Anglia și Franța. A fost 4-1,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, debut fulminant la Campionatul European U21! Victorie la scor în fața Croației

Social vezi arhiva Social

Accident mortal în Timiș

Accident mortal în Timiș. O femeie a fost izbită în plin de o autoutilitară

Sfârșit crunt și neașteptat pentru o femeie din Timiș, în această după-amiază. În vârstă de 69 de ani, aceasta a murit într-un accident rutier care a avut loc în apropiere de localitatea Birda. Vârstnica se afla în mașină alături de fiul său. La un moment dat l-a rugat să tragă pe dreapta, pentru că i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal în Timiș. O femeie a fost izbită în plin de o autoutilitară

Economic vezi arhiva Economic

Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord

Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord pentru domeniul auto la Timişoara / FOTO

Americanii de la Visteon au găsit la Timişoara terenul propice pentru dezvoltare. Au închiriat birouri în una dintre cele mai moderne clădiri office din oraş, au selectat echipa cu care să demareze procesul de cercetare şi dezvoltare, pentru ca în acest moment să fie în curs de dezvoltare a activităţii. Dacă veţi conduce un autoturism...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Americanii de la Visteon proiectează viitorul instrumentelor de bord pentru domeniul auto la Timişoara / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În data de 20 iunie, între orele 18.00 și 21.00, în localitatea Sânmihaiu Român, aflată în apropierea Timișoarei, va avea loc o adunare publică, organizată de către Asociația Mișcarea Sinergistă, ONG înființat conform legii, și de grupul local de inițiativă civică „Adoptăm Sânmihaiu Român”. Adunarea publică, care va avea loc începând cu ora 18.00, la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adunare publică la Sânmihaiu Român. Se discută problemele comunei, de la utilități la instalarea bancomatelor
O nouă ediție a Zilelor Lacului Surduc este pe cale să înceapă. Mai sunt câteva zile până când pe malul și pe suprafața lacului din Timiș se va da startul manifestărilor. Vor fi concerte, concursuri și ridicări cu balonul cu aer cald. Doritorii au transport gratuit la dispoziție! Veți putea să-i vedeți performând pe scenă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Programul complet al Zilelor Lacului Surduc: Subcarpați, ridicări cu balonul cu aer cald, plimbări cu barca, târg cu produse tradiționale
Mai sunt două zile până când pe străzile Martirilor şi Bulevardul Liviu Rebreanu îndrăgostiţii vor putea vedea cerul şi stelele seara fără să vadă cablurile furnizorilor de internet în faţa ochilor. Primăria Timişoara ameninţă şi pregăteşte din nou ghiliotina: daţi jos cablurile sau le tăiem noi! Până pe data de 20 iunie mai au timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara ascute din nou ghilotina!
În cadrul seriei de acţiuni dedicate proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană s-au organizat, pe bani publici, evenimente lipsite de vizibilitate şi cu un impact în comunitate redus, care să justifice aceşti bani, spun cei de la USR Timişoara. Ei solicită să ştie pentru ce s-au cheltuit banii pentru pregătirea acestui proiect, adică zece milioane lei,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timişoara vrea să ştie ce şi cine a făcut ceva pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2019
Un bărbat care încerca să vândă produse false în Piața Flavia din Timișoara a fost luat la întrebări de jandarmii aflați în patrulă, la sfârșitul săptămânii trecute. Acțiunea oamenilor legii a avut loc duminică, 16 iunie, cu scopul de a combate comerțul cu produse contrafăcute sau neaccizate. Asupra bărbatului în vârstă de 39 de ani,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Parfumier”, prins când vindea produse false, în Piața Flavia din Timișoara
Zeci de persoane din Timiș au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecționase Victor Babeș din Timișoara. Aceștia au avut nevoie de tratament, fiind înțepați de căpușe. Conform reprezentanților spitalului, 34 de pacienți s-au prezentat cu înțepături de căpușă, în săptămâna care a trecut, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Acestora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de timișeni au ajuns la spital, după ce au fost înțepați de căpușe
Un singur cetăţean a picat în plasa armatei secrete de agenţi de la Poliţia Locală Timişoara care veghează în civil găsirea cetăţenilor răi care aruncă gunoaie în gropi clandestine pe stradă. Influenţa anunţului că poliţiştii în civil caută asemenea contravenienţi s-a răspândit repede şi oamenii au devenit civilizaţi, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei. El s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali secreţi au descurajat aruncarea gunoaielor pe stradă. Firma de salubritate stradală, lăudată de cetăţeni
Primarul Timişoarei insistă că trecerea deplasării prin oraş a cetăţenilor să se mute dinspre autoturism spre transportul local şi biciclete, dar nu oferă parcări publice unde oamenii să-şi lase vehiculele pentru a se urca în autobuz sau tramvai. El recunoaşte că nu există nimic mai mult decât intenţii şi niciun plan concret pentru parcări pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara e hotărâtă să dezvolte transportul public, cu autobuze, tramvaie şi trotinete noi. Parcări de tranzit – deocamdată zero
Top
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com