Noul corp de clădire al Spitalului de Copii va fi gata în acest an, dar el va deveni funcțional doar în 2018. Cu o condiție: ca guvernul să aloce bani pentru aparatură. Pe bugetul din acest an, investiția ar avea alocați de la executiv 10 milioane de lei. Restul sumei vine de la bugetul local.
Primarul Nicolae Robu susține că, în perioada următoare, se va lucra în mod susținut la spitalul de copii. Acum, că a fost adoptat bugetul, constructorul poate fi și plătit. „Firma așteaptă să-i facem o plată, că s-au cumulat sume importante pe care nu le-am putut plăti până la adoptarea bugetului. Vom face în zilele următoare o plată consistentă, practic vom plăti tot ce este de plătit. Sperăm ca asta să și pună firma în mișcare la alt nivel de mobilizare”, afirmă edilul. Robu nu știe însă detalii legate nici de execuție, nici de termeunul de finalizare. „Nu am o evaluare clară a ceea ce s-a făcut, însă directorul (Ovidiu Adam, managerul spitalului de copii – n.r.) îmi spune că sunt serioși. Nu știu care este termenul de finalizare, nu am văzut cum a fost făcută planificarea după ce s-a preluat lucrarea”, a mai declarat acesta. Robu e optimist, dar spune că deschiderea propriu-zisă a spitalului depinde de guvern. „Se va termina anul acesta. Dacă ne vin bani de la guvern pentru aparatură, de anul viitor spitalul va putea funcționa”, a conchis acesta.
Din noiembrie 2016, constructorul oficial al noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” este Sulfatim SA. În mai 2014, Primăria Timișoara a predat către Prompt SA, firmă care câștigase, la un preț de puțin peste 10 milioane de euro, licitațis organizată pentru această investiție. Lucrările au început cu o pauză, după ce a fost descoperite întâi o fundație de beton, iar apoi s-au găsit vestigii. În aceste condiții, amplasamentul a fost liber de sarcini doar în februarie 2015. Prompt a lucrat până în noiembrie 2015, ducând clădirea până la ultimul nivel, minus acoperiș. Corpul B va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Imobilul va avea demisol, parter și șase etaje. Conform primarului Nicolae Robu, până în noiembrie 2016, au fost făcute lucrări în valoare de 11,3 milioane de lei. Spitalul de copii ar trebui să primească de la bugetul național, în acest an, 10 milioane de lei.
Comentarii prin facebook