Stirile din ziua: 30 mai 2017

Pietre, procuratura, sampon. Lupta pe Sala Polivalenta intre Robu si PSD continua.

Pietre, procuratura, sampon. Lupta pe Sala Polivalenta intre Robu si PSD continua.

Cu… pietricica la plenul CL. Așa a venit marți consilierul PSD Gabriela Popovici, președintele de ședință, drept răspuns la o afirmație făcută de primarul Nicolae Robu. A fost doar un nou episod al războiului dintre edil și social-democrați, care a ajuns într-un punct critic, din cauza sălii polivalente.

Dermatologia nu primeste 6 milioane de euro de la UE. Robu: Vom aloca bani de la bugetul local

Proiectul de reamenajare a fostei clinici de dermatologie de pe strada Mărășești a fost respins de la finanțarea europeană. Proiectul nu a fost considerat eligibil, pentru că o parte din clădire este încă spital și, în plus, spațiile nu pot fi acordate fără licitație.

Strada pe care locuieste primarul Robu intra in santier: va avea patru benzi si pasaje pietonale

Strada Mareșal Constantin Prezan, fostă Lidia, ar putea intra în șantier chiar din acest an. La finalul lucrărilor, strada va avea patru benzi și vor apărea noi sensuri giratorii, dar și pasaje pietonale. Nicolae Robu spune că, în sfârșit, așa vor fi făcute și locuri de parcare decente.

Sala Polivalenta nu poate avea inca teren la Giroc. Razboiul PSD – PNL e tot mai dur la CJ Timis

Epopeea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri a intrat într-o nouă fază. Compania Națională de Investiții a cerut oficial teren, dar proiectul a iscat discuții foarte aprinse în plenul CJ. Liberalii s-au opus, proiectul a trecut, însă nu și cele care ar fi trebuit să se asigure că terenul va fi liber de sarcini.

La Filarmonica Banatul s-a stricat armonia. Directorul si instrumentistii, in conflict deschis

Conflict deschis între o parte din artiștii instrumentiști ai Filarmonicii Banatul și directorul Ioan Coriolan Gârboni. Primii spun că nu mai pot lucra cu un om care îi insultă permanent, Gârboni susține că nu face decât să respecte legea, iar viceprimarul Dan Diaconu a fost deja mediator.

In Piata Marasti mai e nevoie de un acord de mediu. Pentru inca o banda trebuie taiati niste copaci

Anunțatul șantier din Piața Mărăști, cel pentru amenajarea încă unei benzi de circulație, mai așteaptă puțin. Proiectul e gata de două luni, dar primăria nu are toate avizele. În scurt timp ar trebui obținut un acord de mediu, pentru că ar trebui sacrificați câțiva copaci de pe Calea Aradului.

Schimbari pe santierul spitalului de copii. Ministrul Sanatatii: Pot face orice imbunatatiri

Până în noiembrie ar trebuit cheltuite toate cele 7 milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății pentru șantierul de la spitalul de copii. Între timp, proiectul ar putea suferi unele modificări. Noul corp de clădire va fi dat în funcțiune anul viitor.

market

Controale in supermarketuri, ca sa nu mai luati teapa la casa

Tot mai mulți timișoreni reclamă că una văd la raft și alta plătesc la casă, niciodată însă în favoarea portofelelor lor. Prefectul Mircea Băcală a cerut celor de la Protecția Consumatorilor să facă mai multe controale, astfel încât numărul celor trași pe sfoară să fie cât mai mic.

Inghetata ca-n Italia, la Timisoara. Cremeria Emilia, raiul aromelor racoritoare

Temperaturile au urcat mult în termometre, așa că nimic nu e mai bun pentru a vă răcori decât o înghetață. Acum, acest delicios desert poate fi savurat într-o varietate de arome şi combinaţii care or să vă lase gura apă. Totul, la Cremeria Emilia, gelaterie deschisă de curând în zona food court a Iulius Mall Timişoara.

aquatim

Fara apa rece in Iosefin

Aquatim anunță că marţi, 30 mai, între orele 9 și 15, va executa lucrări de reabilitare la reţeaua de apă, la intersecţia străzilor Bariţiu cu Nicolae Titulescu, în cadrul proiectului de reabilitare reţea apă şi branşamente pe Splaiul Nicolae Titulescu. Apa rece va fi oprită pe străzile Bariţiu, Gării și Nicolae Titulescu, între Pop de

apa calda

Apa calda oprita in mai multe zone, din cauza lucrarilor de la Popa Sapca

Colterm anunță că, în vederea pregătirii lucrărilor de investiții la pasajul Popa Șapcă, va întrerupe marți, 30 mai, între orele 8 și 18, furnizarea apei calde la PT 22A, 25, 26, 49, 49A, 30 și 31. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele în Piața Doicești, Piața Mărăști și străzile Eugeniu de Savoya, G.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat marți, 30 mai, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. A. Bacalbașa (p), N. Paganini, Podgoriei (p), Alma C. Ionescu (p), Vasile Georgevici, Vasile Nicolescu, N. Filimon, Fragilor, Piața Petofi Sandor (p), N. Andreescu (p), orele 9 – 17; Bucovăț (p), Bazoșu Nou – Aquatim Foraje 20, 23, 25, 27,

Top