Până în noiembrie ar trebuit cheltuite toate cele 7 milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății pentru șantierul de la spitalul de copii. Între timp, proiectul ar putea suferi unele modificări. Noul corp de clădire va fi dat în funcțiune anul viitor.
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a vizitat, la o săptămână după premierul Sorin Grindeanu, șantierul noului corp de clădire al spitalului de copii. „Am discutat cu echipa managerială, cu viceprimarul, cu echipa care face managementul proiectului și mi-au fost prezentat o serie de modificări pe care doresc să le solicite pentru a îmbunătăți cheltuielile de mentenanță ale spitalului în viitor. Le-am spus să facă toate îmbunătățirile pe care le consideră necesare. Ministerul Sănătății are toată disponibilitatea pentru a finaliza acest obiectiv. În 2017 am alocat 7 milioane de lei, firma care lucrează s-a angajat ca, până la sfârșitul anului, până în noiembrie, să execute toți acești bani”, a declarat Bodog. Din noiembrie 2016, constructorul este Sulfatim SA. În mai 2014, Primăria Timișoara a predat către Prompt SA, firmă care câștigase, la un preț de puțin peste 10 milioane de euro, licitația organizată pentru această investiție. Lucrările au început cu o pauză, după ce a fost descoperite întâi o fundație de beton, iar apoi s-au găsit vestigii. În aceste condiții, amplasamentul a fost liber de sarcini doar în februarie 2015. Prompt a lucrat până în noiembrie 2015, ducând clădirea până la ultimul nivel, minus acoperiș, dar a reclamat pe parcurs diferite erori din proiect.
Acum, proiectul ar putea suferi, într-adevăr, unele modificări. „Este vorba, de fapt, de perfecționări ale proiectului, propuse de constructor și proiectant. Urmează ca personalul tehnic din primărie, alături de proiectant și constructor, să analizeze fiecare element. În general, este vorba despre automatizări suplimentare și controlate ale sistemelor de răcire, de aer, de încălzire, dar și de o înlocuire a sistemului de telecomunicații din proiect, care era destul de vechi”, explică viceprimarul Dan Diaconu. Conform acestuia, nu ar trebui să apară costuri suplimentare. „Dacă vor fi adăugiri la proiect, pe care toată lumea să le considere necesare, vor fi scoase la licitație separat. Repet, numai dacă va fi cazul”, a mai spus Diaconu.
Corpul B va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Imobilul va avea demisol, parter și șase etaje. Șantierul a început pe bani de la bugetul local, iar primarul Nicolae Robu a reclamat, în mai multe rânduri, faptul că guvernul nu susține această investiție. „Din 2013 începând, până acum, doar de la guvern, au fost alocate 23 de milioane (de lei – n.r.) și au fost cheltuite sub 10. Din diverse cauze”, l-a contrazis însă premierul Sorin Grindeanu. Robu spune că noul corp de clădire va fi deschis anul viitor. Clădirea va fi finalizată în 2017, dar urmează să fie mobilată și dotată cu aparatură. „Dacă ne vin bani de la guvern pentru aparatură, de anul viitor spitalul va putea funcționa”, a declarat edilul.
Comentarii prin facebook