Stirile din ziua: 5 mai 2017

laborator

Arta cu poveste de o zi sau de-o viata. Art Encounters transforma Timisoara

Arta cu poveste de o zi sau de-o viata. Art Encounters transforma Timisoara

A doua ediție a bienalei Art Encounters anunță o toamnă interesantă la Timișoara. Timp de o lună și jumătate, capitala Banatului va deveni o imensă galerie, iar timișorenii mici și mari sunt invitați să descopere artiști și spațiile care vor desena traseul acestei ediții.

ACS Poli, salvata de Guvernul Grindeanu? Ordonanta privind finantarea sportului, pana la finele lunii mai

Până la finele lunii mai, legislația legată de finanțarea sportului de către autoritățile locale ar trebui să fie, în sfârșit, clarificată de guvern. Premierul Sorin Grindeanu a promis acest lucru în martie, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, în fața primarilor nemulțumiți.

Primaria Timisoara va avea o super-directie de dezvoltare. Organigrama intra luni in plenul CL

Noua organigramă a Primăriei Timișoara are, în sfârșit, „verde” de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și va fi supusă votului consilierilor locali în viitorul plen. A durat aproape un an, iar marea noutate va fi înființarea unei super-direcții care să coordoneze dezvoltarea orașului.

Ignaz Bernhard Fischer, o viata ca-n filme: deportat la 18 ani, decorat la 90

La 18 ani, ar fi trebuit să dea examen la franceză și latină. A fost însă smuls din confortul căminului său și a ajuns să îndure iadul în Uniunea Sovietică. Ignaz Bernhard Fischer are acum 90 de ani și și-a dedicat viața sprijinirii camarazilor săi de suferință. Vineri, el a fost decorat, la Timișoara, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Ceau, Cinema! are nevoie de 2.000 de euro! Timisorenii care iubesc filmele pot da acum o mana de ajutor

Ceau, Cinema! le propune timișorenilor un nou pariu: îi cheamă să-i fie alături și să se implice în organizarea festivalului. E vorba despre un apel de strângere de fonduri, pentru a aduce în fața publicului, la Timișoara, mai mulți invitați din frumoasa lume a filmului.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni, va întrerupe vineri, 5 mai, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde la PT 45. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor Bucovina, Dirijorului, Învățătorului, Ion Vidu, M. Basarab, Oboiului, Operetei, Rubinului și Torontal.

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat vineri, 5 mai, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Lipovei Bl. B55, Bd. L. Rebreanu (p), Bd. Constantin Brâncoveanu (p), Eneas (p), Hebe (p), Snagov (p), orele 9 – 17, str. Renașterii (p), orele 9 – 15; Ghiroda (p), Săcălaz – antena Orange, vile MFA, Gasitrans, vile Duma, Chevereșu

Top