La Filarmonica Banatul s-a stricat armonia. Directorul si instrumentistii, in conflict deschis

Conflict deschis între o parte din artiștii instrumentiști ai Filarmonicii Banatul și directorul Ioan Coriolan Gârboni. Primii spun că nu mai pot lucra cu un om care îi insultă permanent, Gârboni susține că nu face decât să respecte legea, iar viceprimarul Dan Diaconu a fost deja mediator.

Ultimele două concerte ale Filarmonicii Banatul, inclusiv cel festiv de duminică seară, s-au desfășurat în condiții mai puțin obișnuite. O parte din artiști protestează împotriva managerului Ioan Coriolan Gârboni și au purtat banderole albe. Printre ei, și prim-violonista, dar și dirijorul Gheorghe Costin. „Este un protest vizavi de conducerea Filarmonicii Banatului, de jignirile care ni se aduc în fiecare zi de către directorul instituției, despre abuzul în serviciu, discriminările între colegi și comportamentul neadecvat pentru filarmonică (…) Ne face nemernici, golani, duplicitari, ne amenință că ne desface contractele de muncă… (…) Conflictul durează de un an. Am vrut să-l «cumințim» aici (…) Avem înregistrări în care suntem făcuți golani, mincinoși. Ne face bolnavi mintal, sunt multe”, spune Florin Lupulescu, artist instrumentist contrabas și liderul sindicatului Filarmonicii Banatul.

Problemele ar fi foarte diverse. „În fiecare zi de luni suntem liberi din partea dânsului. Nu ne lasă să semnăm condica. Apoi ne spune că avem de recuperat 18 zile și ne cheamă din concediu, vara, pentru că nu am fost la muncă în mai multe zile de luni. Cântăm la concerte extrastagiune, în care suntem obligați să cântăm neplătiți sau, dacă suntem plătiți, suntem plătiți la negru. Am fost plătiți pe hol, la negru. Când am spus că vrem să facem contracte civile, să plătim impozite, ne-a spus că nu, că e mai bine să nu plătim impozite. Ne bagă prin Asociația Pro Philarmonia, care este scutită de taxe până la 600 de lei (…) Pe stagiune (adică timp de 10 luni – n.r.) sunt minimum 30 de concerte în plus. În 2017, avem 30 de concerte date doar până acum (…) Noi nu știm ce este în contract, nu știm dacă suntem obligați să mergem să cântăm. Aceste contracte sunt făcute în majoritate prin Pro Philarmonia”, mai spune Lupulescu. Declarațiile lui sunt întărite și de unul dintre violoniști. „Actualul director are un comportament dictatorial și discreționar. Zece ani ne-am înțeles foarte bine, dar comportamentul din ultima vreme este unul dictatorial, contra artiștilor, ca și cum n-ar fi venit din aceeași orchestră, ca și cum ar fi venit din afară (…) Este evidentă reaua intenție. Nu ne dă voie să plecăm, deși există o lege care spune că, în momentul în care instituția se poate lipsi de unul dintre artiști, el poate colabora și să realizeze drepturi conexe de autor și cu alte instituții din țară sau din străinătate. Or, acest lucru la noi, pentru unii dintre colegi, nu se mai întâmplă”, susține, la rândul lui, Călin Nanu.

Domnul viceprimar a spus că va încerca să medieze o conciliere între noi, dar nu vedem altă soluție decât schimbarea directorului. Dan Diaconu a aflat sâmbătă ce se întâmplă aici. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni care este atmosfera aici. Nu cred că directorul este evaluat pe comunicarea între colegi. Nouă nu ne place să facem bâlci, suntem artiști. Din păcate, bâlci face el.
Florin Lupulescu, artist instrumentist contrabas

Directorul Ioan Coriolan Gârboni vorbește însă despre o adevărată campanie împotriva sa. „Colegii mei protestează din cauza unei legislații schimbate, care nu le permite să se deplaseze ca și până anul trecut, în diferite colaborări în țară sau în străinătate. Avem o condică și unii dintre colegii noștri o consideră opresivă (…) Jignirile nu se referă la ei, se referă la cei care au trimis anonime fără număr, de peste un an. Au trimis către toate organele posibile, reclamând cum că ar fi o acțiune împotriva unei comunități baptiste, că sunt cu ortodocșii, numai prostii. Au fost trimise la DNA, peste tot, și nimeni nu le-a luat în seamă (…) Primăria are împreună cu mine, ca director, un contract de management, dus până în 2021, care a primit nota 10 și este «ghidul», dacă vreți, al primăriei de a face concerte. Noi ne numim Filarmonica Banatul și, ca atare, suntem finanțați și de CJ pentru concertele din județ. Colegii mei nu vor să cânte. Suntem singura filarmonică care avem 8 turnee pe an în Olanda, Franța, Germania, care sunt plătite. Nici acolo colegii mei nu mai vor să meargă”, ne-a declarat Gârboni. Acesta susține că există, în momentul de față, un vid legislativ. „Se va încerca modificarea regulamentului interior. Deocamdată nu avem nici contract colectiv de muncă și toate normele de la Ministerul Culturii au fost abrogate. Eu nu sunt dictator, dar este dictatura legii, care trebuie respectată. Nu sunt pus aici să fac nimănui favoritisme. Răspund patrimonial cu casa și cu libertatea mea, pentru fiecare semnătură”, mai afirmă directorul filarmonicii.

Viceprimarul Dan Diaconu a încercat deja o mediere a conflictului. „Am avut o primă întâlnire sâmbătă, care a durat patru ore. A rămas că vom trata fiecare punct în parte. Împreună cu Ștefan Sandu, membru în consiliul de administrație, am reușit să identificăm două puncte mai mari, pentru că au fost o mulțime de elemente personale. Pe de o parte, colaborările. La propunerea lui Ștefan Sandu, am acceptat ca, în CA, să existe o discuție cu fiecare instrumentist care își dorește să colaboreze cu alte instituții. Cealaltă problemă este legată de spectacolele din afara stagiunii și din afara celor care sunt realizate pentru primărie, care se poate rezolva printr-o procedură internă. Ne vom întâlni din nou în această săptămână”, ne-a declarat Diaconu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Aurel a spus: (mai 30th, 2017 at 13:34 )

Oare cine ii invata pe diversi indivizi din institutiile publice cum sa faca o razmerita ca sa scape de un sef neagreat ? Neagreat de unii.

filarmonist a spus: (mai 30th, 2017 at 14:02 )

poate sa fie si faptul ca este la andopauza iar nevasta l-a parasit acum ceva vreme…!
se aduna toate la un moment dat.

Florin a spus: (mai 30th, 2017 at 17:19 )

Probabil ca adevarul este undeva la mijloc, dar fiecare vede doar raul din celalalt.

@filarmonist: Ar trebui sa stii ca se numeste andropauza, nu andopauza.

B.C.R. a spus: (mai 30th, 2017 at 19:42 )

Tovarasul Garboni,ca de domn nu poate fi vorba,trebuie consultat de un psihiatru,la modul cel mai serios vorbind. Este inapt din punct de vedere medical-mental sa mai conduca o institutie. Fac parte din orchestra si va spun ca de aproape un an e de nerecunoscut,am fost amici,dar din pacate omul a inebunit. COLEGI ,SA FIM UNITI !!!

Geo a spus: (mai 30th, 2017 at 20:55 )

E.. de aia nu pot unii sa isi vada de treaba. Ca is prea multi pocaiti la filarmonica.

B.C.R. a spus: (mai 30th, 2017 at 22:25 )

Nu pocaitii sunt problema filarmonicii acum, trebuie sa schimbam dictatura, la cativa pasi de noi a inceput revolutia din ’89, si azi dupa 27 de ani e iarasi dictatura. Nu exista oameni de neinlocuit, ne trebuie un manager si un director muzical adevarat,nu un simulacru de secretariat muzical. E de ajuns 11 ani tovarase Flex. Nu te mai vrem!!!

ciurtin viorel a spus: (mai 30th, 2017 at 22:39 )

Se vede de lo o posta ca il provocati,ce aveti cu viata lui privata,sa despartit de sotie in modul cel mai civilizat si chiar daca nu ar fi asa,nu va intereseaza pe voi asta,il faceti nebun spunand ca trebuie consultat de un medic psihiatru,…nu va este putin rusine,ca vreti ca nu vreti este DIRECTORUL VOSTRU SI DEOCAMDATA EL RASPUNDE,sa va fie rusine.

Alex a spus: (mai 30th, 2017 at 23:32 )

Omul asta este pe departe cel mai bun manager cultural din tm. Sindicatul filarmonicii este clar manipulat din afara institutiei. Sunteti vai de capul vostru. Locul vostru e la fanfara

Anti B.C.R a spus: (mai 31st, 2017 at 09:13 )

Pentru cei cu banderole – ar trebui sa spuneti si urmatoarele:
1. Pana de curand nu aveati nici macar condica si veneati cand doreati la lucru – nu prea stiati ce e ala program de lucru.Cazul fericit cand veneati la 11 si plecati la 13. Erati plecati la concerte in afara si voi erati pontati la lucru
2. De cand trebuie sa aveti 8 ore pontate deja nu mai este bun directorul. Nu mai puteti face un ban ca trebuie sa fiti la lucru
3. De ce nu spuneti adevarul ca dupa marirea salariilor voi aveti 5000 lei dar la Opera au 8000 si atunci vreti si voi la fel. Ca asta e singura problema si va luati de director de parca el ar avea bani in buzunar si nu vrea sa vii dea.
4. Ati uitat ca acum 10 ani era vai de voi si Flex va ridicat din buda asa dictatorial cum este el
5. Ati deschis procese aiurea contra lui pe care le pierdeti cu succes. Asa ca sa va aflati in treaba si sa ii dati de lucru. Dati un exemplu de proces castigat de voi.
Ma mir de Costin ca si-a scos iar la inaintare fata desi voi stiti ca daca nu era fata lui tata nu ajungea asa repede concertmaistru. Dar asta e nepotismul e in flare si la voi. Ma asteptam ca macar el sa fie mai rezervat ca doar stie cate interventii sau facut pt fata lui.
Dragilor ganditi ca niste manelisti nu vedeti decat ca si calul la un metru in fata, de parca nu ati fi facut o facultate si ar trebuie sa aveti o cultura si o gandire mai clara. Dar banul este la putereeeee!
Sunteti doar penibili.

Impartial a spus: (mai 31st, 2017 at 11:34 )

Limbajul si atitudinea d- lui director Garboni Coriolan sunt inacceptabile in raporturile de munca care le are cu angajatii Filarmonicii Banatul. In momentul in care vor fi facute publice acele inregistrari , acesta va pierde mult din credibilitate si imagine. Indiferent care ar fi divergentele profesionale sau de opinie dintre acesta si subordonati, nimeni nu are dreptul sa se exprime astfel! In ceea ce priveste concertele extrastagiune la care sunt obligati sa participe atat membrii Orchestrei cat si cei ai Corului , aceste activitati sunt , asa cum se stie la bunul plac al d- lui director, lipsind un calendar clar de desfasurare , insa ceea ce nemultumeste angajatii este faptul ca aceste concerte desi sunt sustinute de Filarmonica Banatul sunt organizate de alte persoane juridice, iar castigurile ocolesc bugetul filarmonicii. Indiferent de suma nemultumirilor , repet, nimeni nu are dreptul sa aduca injurii si sa profereze asemenea insulte unei intregi orchestre sau corului…

panseluta a spus: (mai 31st, 2017 at 13:46 )

Am sa raspund punctual tuturor celor care au postat pro Garboni sa vedeti ca nu e chiar asa de Harap Alb ‘distinsul’ director,’lumina’ managementului artistic si as incepe cu inceputul.Celor care au uitat cum a ajuns fericitul director,asa se prezenta azi intr-o sedinta fulger,in fruntea bucatelor din Filarmonica,le aduc aminte ca a existat un puci impotriva fostului director care-l avea mentor pe cine altcineva decat Garboni,el fiind nemultumit de calitatea de conducator a ‘fostului’,el,Garboni, fiind un ilustru modest intr-ale fagotului,cu dese concedii si lipsuri nejustificate de la repetitiile saptaminale.Echipa care a pus umarul la debarcarea fostului director si mai ales cei mai vocali dintre contestatari se regasesc azi printre cei care au beneficiat de sinecuri timp de 10 ani,adica solisti pe nemerit,Popa Gabriel,Doru Roman,Petrescu Sorin[TRIO CONTRASTE] si altii[sefi de partida]care s-au cocotat in posturi platite bine,nefiind obligati sa-si justifice LIPSA de la programele Filarmonicii.Un sustinator fervent al directorului este si unul dintre cei mai longevivi ‘linge blide’,lider de sindicat si un dusman declarat al cantatului la cbass!Nimeni altul decat celebrul sot al celebrei sef contabile,Stan Victor!
Anti BCR;1.la lucru se venea functie de ce prevedea partitura.Nu a lipsit nimeni din cei care trebuiau sa fie pe scena.Probabil esti unul din ‘ultrasii’ lui Stan si scrii ptr ca te maninca degetele,dar in afara de subiect.
2.Nu stam 8 ore la lucru ci doar 4 ore.Cine vrea sa castige in plus are resurse de timp sa o fac si acum!!
3.La punctul 3 nu am ce sa-ti raspund pt ca esti tot pe dinafara.

panseluta a spus: (mai 31st, 2017 at 14:34 )

5.Ia mai intereseaza-te de procese,unele inca nu sunt pe rol iar unul,in prima instanta l-a castigat tubistul de la Fila.Daca ‘esti cu muzica’ si nu esti chiar zugrav,nu poti spune ca fata lu’ Costin a intrat pe pile.Ti-am spus,doar daca il ai icoana a interpretarii muzicale pe ‘ilustrul’ cbasist de care facui vorbire mai adineaor,poti declara asa ceva.Daca toti violonistii din orchestra ar stapani instrumentul precum fata lu’ Costin,am putea spune ca intr-adevar avem o generatie de instrumentisti de exceptie.Dat tu [anti BCR] ai absovit Facultatea de muzica prin corespondenta,sectia seral-nocturn,ai probleme si cu eliberarea instrumentului din cutie,de restul ce sa mai vorbim!!IMi-a placut aplombul tau de la sfarsitul ‘gandirii’,aia cu manelistii!Sa fii sanatos si sa te bucuri de managementul unui urechist manelisto-comunist!Si daca-ti place asa mult,ia-l acasa!!Sa-ti spun ca esti penibil ar fi prea putin si chiar onorant ptr tine,’anti BCR’.

Jiji a spus: (mai 31st, 2017 at 16:00 )

Ala o fi dictator dar nici voi nu sunteți mai sfinti si aruncați piatra. Dar de muzica se mai ocupă cineva? Dacă faci o orchestra la baicoi suna mai bine ca a voastră ba muzicantilor. numa politică faceti. Mari liberali care striga libertate în 2017. Penibil. Luați 4000 lei lunar si tot nu sunteti mulțumiți.

Cosmina a spus: (mai 31st, 2017 at 23:43 )

Daca vagabondul de Luipulescu si a lui sleata a ajuns sa ne fie lider ne meritam soarta. Daca pt programul de gravide de max 3 ore pe zi ne plangem atunci suntem chiar penibili … oricum nu mai mergea treaba ca si dupa maririle de salarii sa mergem la ciubucuri cu alte orchestre si salariul sa ne mearga. Domnul director inafara faptului ca a ajuns un infumurat si trateaza lucrurile de sus trebuie sa ne gandim cu totii ca e directorul nostru si a facut atatea pt noi. Nu putem da crezare acestui lider de sindicat cu dunga rosie pe buletin, Luipulescu. Atentie si fiti intelepti!

abramburica a spus: (iunie 1st, 2017 at 09:31 )

‘Cosmina’:de unde stii tu ca Lupulescu e vagabond si nu,de exemplu,alt lider de sindicat din Filarmonica?Nu uita ca ‘alt lider’ ti-a tocat ani la rand banii din cotizatii fara sa-ti dea vreo explicatie,a deschis un proces de ochii lumii ca sa-si traga un ‘mic’ beneficiu financiar si va bucurat cu cele doua renumite chefuri,cu acelasi renumit meniu!Asta este acum aliatul principal al directorului.Ti se pare normal?Eu stiam ca sindicatul apara drepturile salariatilor in eventuale conflicte cu ordonatorul de credite.La capitolul asta esti cam varza.In alta ordine de idei,daca esti draguta,scrie-ne si noua ce mari chestii a infaptuit Garboni in cei 10 ani de directorat.Ai vazut cum arata foaierul in care repeta corul,ai vazut in ce hal se prezinta cabina dirijorului,ai vazut cum arata gradina de vara,ai vazut ce tiganie e in parcarea ‘fraierilor’,in cealalta sunt parcati ‘baietii cu limba’!Cat priveste ‘sleata’ vagabondului,te anunt ca majoritatea sunt sefi de partida,exceptandu-i pe cei care stau in pozitia capra!!

abramburica a spus: (iunie 1st, 2017 at 09:39 )

‘Ciurtin Viorel’,ma,tu dupa nume esti fotograf la nunti!Gresesc?Ma intreb ce te mana pe tine in lupta,sau ti-a promis cineva din Filarmonica ca-ti ofera exclusivitate ca pozar al evenimentelor artistice?Asa s-ar justifica interesul tau ‘artistic’!!

Cosminuta a spus: (iunie 1st, 2017 at 15:03 )

Departe gandul de a jigni prin ”sleata” muzicienii de valoare din filarmonica si colegii mei. Dar mai intreb odata: Luipulescu are dunga rosie in buletin?Da sau Nu

Dreptate si Justitie a spus: (ianuarie 11th, 2018 at 11:19 )

Domnul ANTI BCR, a raspuns destul de corect. Nu cunosc conflictul de acolo si comportamentul ambelor parti, dar din ce am citit si legislatia pe care o cunosc destul de bine in domeniu sta in felul urmator : toti angajatii indiferent ca sunt solisti, artisti instrumentisti, instrumentisti, au in contractul de munca 8 ore/zi si sunt obligati conform legii sa vina la locul de munca pentru indeplinirea sarcinilor trasate si proiectelor artistice dispuse de manager. Problema artistilor este ca revendica ca nu sunt lasati sa mai munceasca si in alta parte, dar nu este legal conform OG nr. 21/2007-actualizata, intrucat acestia doresc sa fie lipsa de la program, dar in schimb sa fie platiti in acelasi timp la locul de munca. Acest aspect nu se poate, intrucat se suprapune peste programul de lucru unde acestia detin functia de baza. Indiferent cate concerte au pe an, angajatii au obligatia sa realizeze norma de munca de 8 ore/zi. Colaborarile externe in alte locatii, conform legii de mai sus, se face numai cu aprobarea managerului, intrucat acesta justifica pontajul la locul de munca si lipsa nejustificata a acestora. Nu poti sa afirmi ca atat timp cat nu ai concert, pot6i sa fi si in alte locuri, intrucat atat timp cat in CIM ai 8 ore/zi, salariatul este obligat sa fie la locul de munca si sa faca orice alt proiect dispus de conducere. Acestia nu au nici cea mai mica scuza, intrucat daca se face vreo reclamatie si se dovedeste ca un salariat obtine venituri din alte parti, in timpul programului de la functiua de baza si acesta a fost pointat la fiind prezent, cel care a semnat pe pontaj raspunde penal (managerul, resusre umane, si cel care si-a pus viza de CFPP ca a verificat pontajul cand de fapt stia ca acestia sunt lipsa). Acesta este realitatea ! Vrei colaborari in alta parte, iti faci contractul de munca pe 2 ore pe zi. In aceasta situatie, managerul castiga fluierand impotriva salariatilor care vor cantari in timpul programului de munca normat (8 ore/zi) ! de fapt angajatii nici nu ar face dovada cand pot sa fie prezenti fizic in atatea locatii si vor raspune si ei platind drepturile salariale din urma luate nejustificat !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Mașină furată din Timișoara, găsită pe un câmp de lângă Bacova

Polițiștii din Buziaș anchetează doi tineri, ambii în vârstă de 31 de ani, bănuiți de furtul unui autoturism. În data de 13 mai, în jurul orei 01:00, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii orașului Buziaș i-au identificat pe cei doi tineri care au furat o mașină din Timișoara. Autovehiculul a fost găsit apoi abandonat pe câmp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mașină furată din Timișoara, găsită pe un câmp de lângă Bacova
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Cum poate capitalul privat să dezvolte comunităţile locale. Conferinţă internaţională la Buziaş

Primăria Buziaș, Revista Patronatului Român și International Development Institute – S.U.A. organizează în zilele de 27 şi 28 mai Conferința internațională “Implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale”. Aceasta se va desfăşura în sistem mixt: live la Buziaş și sesiune ZOOM ce va fi transmisă live (parțial) online pe pagina de social media. Evenimentul se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum poate capitalul privat să dezvolte comunităţile locale. Conferinţă internaţională la Buziaş

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Buziaș, Revista Patronatului Român și International Development Institute – S.U.A. organizează în zilele de 27 şi 28 mai Conferința internațională “Implicarea capitalului privat în dezvoltarea comunităților locale”. Aceasta se va desfăşura în sistem mixt: live la Buziaş și sesiune ZOOM ce va fi transmisă live (parțial) online pe pagina de social media. Evenimentul se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum poate capitalul privat să dezvolte comunităţile locale. Conferinţă internaţională la Buziaş
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în această seară, noile măsuri de relaxare care vor intra în funcţiune chiar din acest weekend. Astfel, din 15 mai se elimină portul măștii la exterior (cu câteva excepții), se elimină restricțiile de circulație noaptea și magazinele revin la program normal. De asemenea, se deschid stadioanele pentru un grad de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din weekend, se elimină restricţiile de noapte, iar masca nu mai e obligatorie în exterior. Klaus Iohannis a prezentat noile măsuri de relaxare
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJUS), convocat astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile. În cadrul ședinței de astăzi s-au analizat majorările de incidență și s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scenarii modificate pentru mai multe comune din Timiş
Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, joi, 13 mai, la Casa Fotbalului, tragerea la sorţi a programului celei de-a doua etape a barajului de menţinere / promovare în Liga 3. În această fază se întâlnesc 21 de campioane județene și cele mai slabe 21 de echipe din acest sezon de Liga 3 încheiat înainte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adversari grei pentru echipele din Timiș la baraj
Bienala Art Encounters se va desfășura pentru a treia oară consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, între 1 octombrie și 14 noiembrie 2021, la Timișoara. Ceremonia de acordare a diplomei de Înalt Patronaj a avut loc într-un cadru restrâns, adaptat situației actuale, și a constat într-un eveniment hibrid. Astfel, Bienala se înscrie din nou...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cea de-a patra ediții a Bienalei Art Encounters din Timișoara se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României
În judeţul Timiş există șase focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Față de ziua de ieri, nu au apărut focare noi de covid. Focare active sunt la: CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul „Dimitrie Leonida” TIMIȘOARA– 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere FIRMĂ PRIVATĂ LUGOJ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut focare noi de coronavirus în județul Timiș
Rata de infectare în Timişoara este azi 1,10, la fel ca în ziua precedentă. La nivelul judeţului, rata este azi 1,02, în foarte ușoară urcare comparativ cu ziua de ieri, când era 1,01. Cel mai mare coeficient de infectare din Timiș se înregistrează azi la Nădrag: 5,69.  Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata de infectare rămâne constantă azi la Timișoara
La o săptămână și o zi după ce viceprimarul Cosmin Tabără anunța că Direcția Patrimoniu, care îi este în subordine, a reziliat contractul de administrare pentru două cimitire timișorene, cele din Calea Șagului și Rusu Șirianu, Primăria Timișoara ne anunță joi aceiași măsură, dar luată de primarul Dominic Fritz. ”Primarul Timișoarei a reziliat contractul de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reziliere…. cu repetiţie pentru contractul de administrare a două cimitire timișorene
În ultimele 24 de ore, în Timiș, s-au administrat 3.910 vaccinuri: 183 Moderna, 1.057 AstraZeneca, 288 Johnson&Johnson, restul Pfizer. Astfel, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-au administrat 44 de vaccinuri. În cadrul etapei a II-a s-au administrat 1.010 vaccinuri. De asemenea, în cadrul etapei a III-a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape 300.000 de vaccinuri împotriva Covid, administrate în judeţul Timiș
Top