Sustainable Timișoara este campania care se va derula în luna iunie, în organizarea UrbanizeHub România și a colaboratorilor săi, organizații, instituții și specialiști din diverse domenii. Vor fi conferințe, întâlniri și tot felul de propuneri pentru viitorul orașului de pe Bega.
Este în derulare un proiect de mobilitate propus de un grup de experți, arhitecți și peisagiști. Se numește „Timişoara Sustenabilă – Capitala Mobilităţii Durabile din România” și este, de fapt, un proiect-platformă care integrează experiențele specialiștilor cu acelea ale cetățenilor, în scopul remodelării transportului urban. Vor fi cinci grupuri colaborare pe cinci arii de interes: transportul cu bicicleta, transportul public cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, vaporetto, transportul cu autovehiculele nepoluante, traficul pietonal și traficul auto. „Deși Planul de Mobilitate Urbană a fost aprobat, inițiatorii acestui proiect doresc să aducă în discuție unele propuneri ce țin de transport urban sustenabil, prin expertiza pe care o pun la dispoziție”, spune Grațian Mihăilescu, din partea UrbanizeHub România.
Între timp, marți, 6 iunie, de la ora 18, sunteți așteptați la Ambasada, la un eveniment organizat de UrbanizeHub și Banca Mondială. Este vorba despre „Orașe magnet”, un studiu prezentat de Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la WorldBank. Se va vorbi despre dezvoltarea orașelor din Romania, dar și despre cum ar trebui să evolueze Timișoara pentru a deveni un oraș sustenabil și inteligent. Pe 7 iunie la FEAA (Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor) va avea loc o a doua dezbatere despre rolul orașelor magnet în dezvoltarea economică a României, iar în 9 iunie un studiu elaborat de sociologi și experți ai Centrului de Politici Publice din Cadrul Universității de Vest va fi lansat după consultarea cetățenilor din Timișoara.
Comentarii prin facebook