În întreaga lume, patriotismul se măsoară în fapte, nu în vorbe, urlete, declarații sforăitoare sau… îmbrăcat costume populare. Cu o singură excepție: România, țară unde cu cât ești mai vocal, cu cât zbieri mai tare că ești patriot, cu atât lumea te crede mai mult. Nu contează că n-ai făcut nimic pentru țara asta, eventual ai furat-o, dacă însă lumea te vede cântând, chiar fals, „Noi suntem români”, imediat ești considerat mare român. Dacă îi mai și înjuri pe Soros, UE, multinaționale, meriți chiar și o statuie de „patriot”.
Cei din PSD chiar știu aceste lucruri, învățați uneori în acest sens de… evrei. În week-endul trecut le-am putut vedea pe Litoral, la o școală de vară, într-un spectacol oarecum indecent, pe mândrele reprezentante ale social-democrației îmbrăcate în cămăși populare. Carevasăzică erau mari patrioate, acesta era mesajul. Ba, i-au îmbrăcat la fel și pe Liviu Dragnea și pe Mihai Tudose, alți mari doi „patrioți”. Acasă, în fața televizorului dat pe Antena 3 sau RTV, românului – în general asistat social – i s-a ridicat instantaneu fibra patriotică văzând acest spectacol grotesc și-a mai dat pe gât o jumătate de sticlă de alcool. Vă mai amintiți sloganul „Mândri că suntem români” al PSD din perioada în care Victor Ponta era președintele partidului? Așa „mândru” și „patriot” cum era, Ponta pupa la acea vreme papucii lui Erdogan mai abitir decât o făceau domnitorii fanarioți cu imineii sultanilor. Fiindcă asta însemna trecerea de la vorbe la fapte. Și ce fapte de „patriotism” a făcut PSD în ultimele șapte luni?
„Patrioți” cum sunt ei, pentru a-și regla un război intern (moțiunea de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu) unde aveau nevoie de UDMR, liderii PSD au vrut să legifereze 15 martie ca zi națională. Or, pentru românii din Transilvania, 15 martie a însemnat o zi de doliu, dar pentrru „patrioți” asta nu conta și doar câteva revolte iscate în Ardeal i-au oprit. Același „patriotism” riscă să ducă din nou România în criză printr-o guvernare absolut iresponsabilă. În doar șapte luni, România s-a împrumutat cu zece miliarde de euro. Bani care au intrat în consum, nu în investiții care ar putea să ajute și sectorul privat. Sector care va fi împilat și mai mult pentru cheltuielile necesare cu clientela PSD. La un moment dat însă, trebuie și acești bani returnați. În acest sens, fiindcă ai ajuns la fundul sacului, a fi patriot nu înseamnă să furi banii din Pilonul II de pensii, mințind cu nerușinare că acesta n-ar avea randament. A fi patriot nu înseamnă ca pentru 100.000 de „speciali”, cuantumul pensiilor să fie egal cu al celor pentru restul de patru milioane de pensionari. Fiindcă PSD a inventat și reinventat pensiile speciale pentru cei din instituțiile de forță. S-a ajuns astfel ca, după numai 20 de ani de muncă, unii români să aibă pensii de invidiat chiar și în Suedia, iar alții, cu 45 de ani de muncă în spate, să aibă pensii precum în Congo. A fi patriot nu înseamnă să faci declarații total iresponsabile, precum cea a premierului Tudose că băncile nu sunt sigure. O astfel de declarație, într-o țară normală, te trimite acasă.
Să-ți pese cât de cât de țara asta și de viitorul ei ar însemna să te îngrijești de doi mari piloni ai oricărui stat: sănătatea și educația. În domeniul medical s-au majorat salariile, e adevărat, dar spitalele arată mai rău ca pușcăriile. Investiții în domeniu se fac doar din gură. În educație e dezastru. Profesorii au fost din nou umiliți cu legea salarizării. Pentru ei majorarea s-a amânat din nou, ajungându-se la ora actuală ca un portar dintr-o primărie să câștige mai mult decât un dascăl. Ca batjocura să fie la cote inimaginabile, în fruntea ministerului de resort a fost numit un individ semiretard („Genunche”), pe care într-o țară normală nu l-ai pune nici măcar om de ordine la o școală. Dar, nu e un lucru nou, PSD nu și-a dorit, nu-și dorește și nici nu-și va dori un popor instruit. Fiindcă un electorat instruit… nu va vota niciodată PSD.
A fi patriot nu înseamnă ca întreaga guvernare să se învârtă în jurul eliberării infractorilor din pușcării. Mai ales a celor care și-au demonstrat „patriotismul” furând această țară. Nu înseamnă nici să-ți subordonezi Justiția, astfel încât să dai undă verde hoției din bugetul oricum secătuit al țării. A fi patriot nu înseamnă să exporți modelul Teleorman la nivelul întregii țări. Din contra, ar trebui să civilizezi și acea zonă. Dar, fac trimitere la exemplul educație, civilizarea înseamnă pierdere de electorat pentru PSD. Nu în ultimul rând, a fi patriot nu înseamnă ca țara să fie condusă de un tătuc infractor dovedit, care se pregătește să intre la pușcărie. Cu sau fără ia primită de la doamnele PSD-iste.
Comentarii prin facebook