Lucian-Vasile Szabo, lansare de carte la Orizont

Mass-media timișoreană în revoluție și după

Vineri, 15 decembrie 2017, ora 12:00, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Revoluției de la Timișoara, Lucian-Vasile Szabo va lansa volumul Mass-media timișoreană în revoluție și după. Volumul apare la editura Memorialul Revoluției 1989.

„Scopul acestui volum este de a evidenția modul cum mișcările revoluționare declanșate la Timișoara în decembrie 1989, răspândite apoi în alte câteva centre urbane ale României, au fost reflectate în presa locală, națională și internațională. Cercetarea se dovedește și mai ambițioasă, urmând relația extrem de complicată (și înainte, și după căderea lui Ceaușescu) dintre mass-media și organismele puterii (politice și administrative) în comunism și postcomunism.”

Evenimentul va avea loc în sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, piața Sf. Gheorghe (deasupra Băncii Transilvania). Intrarea este liberă.

Lucian-Vasile Szabo este prozator, critic literar, jurnalist, profesor şi cercetător în domeniul comunicării. În activitatea sa a abordat teme complexe, cum ar fi: relaţia dintre literatură şi mass-media; evoluţia unor mari scriitori şi gazetari; conflictele cu puterea şi represaliile la care au fost supuşi importanţi scriitori şi publicişti (români şi străini) pentru activitatea lor ca oameni de presă; viitorul publicisticii (literare şi generaliste) în condiţiile evoluţiei tehnologice. A publicat volume privind teoria comunicării şi de istorie literară: Libertate şi comunicare în lumea presei (1999), Jurnalişti, eroi, terorişti (2009), Mass-media, represiune şi libertate (2010), Capcane ale comunicării (2011), Născuţi în lanţuri (2011), Un alt Slavici (2012), The Facts in the Case E. A. Poe (2013), Sindromul Timişoara 1989: Adevăr şi imaginar (2013), Complexul Slavici (2013), E. A. POE: romantism, modernism, postmodernism. Implicaţii jurnalistice, fantastice şi science fiction (2014), Revoluţia din 1989 în spitalele timişorene (2014), Imaginea militarilor și a victimelor în Revoluția de la Timișoara (2015), Recurs în dosarul Ioan Slavici (2015). Ca prozator s-a afirmat cu volumele Seninul cerului de sticlă (2000), Arta de a muri pe timp de pace (2008), Zile senine, zile străine (2015). Ca editor a realizat volumul Fantome. Zece bijuterii fantastice scrise de autori români (2008), precum şi ediţii din Urmuz, Gib I. Mihăescu, Ovidiu Pecican, George Şerban, Costel Baboş, H. P. Lovecraft, M. R. James, Edwin A. Abbot sau Enrique Anderson Imbert. Președinte al Clubului Helion.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

roxana lucaciu

Roxana Lucaciu, campioană mondială la dans sportiv chiar acasă, la Timișoara

Timișoara a găzduit, în ultimul weekend, Campionatul Mondial de Dans Sportiv Under 21 Standard, dar și alte competiții importante, cu licențe internaționale. Românii și-au demonstrat valoarea, iar perechea Paul Rednic – Roxana Lucaciu este, din nou, campioană mondială.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Roxana Lucaciu, campioană mondială la dans sportiv chiar acasă, la Timișoara

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

centură

Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Procesul Centurii de Sud are, în sfârșit, un nou termen. Și un alt complet de judecată. Tot la Curtea de Apel București, unde se blocase la finele lunii septembrie. Licitația pentru centură este încheiată în luna februarie și, de atunci, rezultatul se „plimbă” prin instanțe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

N-a durat o săptămână de când distribuitorul de gaz care acoperă zona Deta comunica Prefecturii Timiș că nu vor mai fi probleme. Acum, că urmează o răcire a vremii, locuitorii din Deta au rămas din nou fără gaz. Luni are loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei. UPDATE: OMV Petrom este dispusă să rezolve problema în această iarnă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de oameni din Timiș au rămas fără gaz, când vremea de afară se răcește. Intervine OMV
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top