Stirile din ziua: 15 decembrie 2017

colterm

Robu, despre situatia de la Colterm: Nu mai exista riscul intreruperii furnizarii gazului

Robu, despre situatia de la Colterm: Nu mai exista riscul intreruperii furnizarii gazului

Primarul Nicolae Robu crede că timișorenii racordați la Colterm nu vor avea probleme la iarnă. Edilul susține că s-a găsit înțelegere din partea furnizorului de gaz, astfel încât să nu fie închis robinetul când va fi gerul mai mare.

șantiere

Timisoara, promisiunea unui urias santier in 2018: doua poduri, doua pasaje, fantana cantatoare si multe altele

Planuri mari pentru 2018. Anul viitor ar trebui să înceapă lucrările la cele două poduri anunțate, la pasajele Solventul și Piața Consiliul Europei, stadion, bazine de înot. Nu vor fi uitate fântâna muzicală din Parcul Botanic, complexurile sportive din cartiere și reabilitarea Operei. Nicolae Robu spune că vor fi bani în buget, dar nu a putut estima o sumă.

Primaria nu mai are bani. Robu: Nu a mai existat asa o situatie de cand sunt primar

Primăria Timișoara va intra în 2018 cu mai multe facturi restante. De vină, spune Nicolae Robu, ar fi încasările din cota de TVA, cu șapte milioane de lei mai puțin decât se estima. Plățile vor fi făcute în ianuarie, baza fiind timișorenii care se vor grăbi să-și achite taxele și impozitele locale.

Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO

În anii comunismului, dar și în primii ani post-decembriști, stațiunea Buziașul a căzut, la un moment dat ajungând o ruină. În ultimii ani a început însă să renască din propria cenușă precum Pasărea Phoenix, nume care, nu întâmplător, a fost dat ultimului hotel de patru stele ridicat aici. Dar mai este mult până departe, respectiv mai este de muncit până când Buziașul își va regăsi faima și strălucirea de altădată.

Marian Cucsa

Cucsa (ALDE): Tariceanu n-are legatura cu dezincriminarea marturiei mincinoase, e pentru orice cetatean

Dezincriminarea mărturiei mincinoase ține de prezumția de nevinovăție a oricărui cetățean al României. Asta susține deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, al cărui șef de partid, Călin Popescu-Tăriceanu, este, culmea, trimis în judecată de DNA pentru… mărturie mincinoasă!

Colegiul Ion Mincu din Timisoara va fi desfiintat. ISJ si-a dat acordul

Soarta Colegiului „Ion Mincu” a fost decisă joi, în Consiliul de Administrație al ISJ Timiș, care a dat aviz pozitiv pentru desființare. Argumentele aduse de profesori, părinți și elevi nu au fost îndeajuns de convingătoare.

Editorial de Eugen Sasu

Eugen Dogariu, domnii Diaconu, Simonis, Pau, madam Gavrilita? E totul OK?

Parlamentarii PSD, alegătorii și simpatizanții acestui grup politic organizat au două variante de încadrare a logicii și conștinței dumnealor. Prima, cea mai des vorbită, e cea că acest partid este un partid care protejează infractorii.

Dezastru la CNAIR: zero pe linie in 2017, la autostrazi, drumuri nationale, variante ocolitoare

Nimic. Zero kilometri de autostradă, centură sau drum național. Acesta este bilanțul de final de an al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru 2017. Asociația Pro Infrastructură cere ministrului Transportului să dea afară incompetenții din CNAIR și să aducă oameni care să mai salveze ceva, măcar în ceasul al 12-lea.

Mass-media timișoreană în revoluție și după

Lucian-Vasile Szabo, lansare de carte la Orizont

Vineri, 15 decembrie 2017, ora 12:00, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Revoluției de la Timișoara, Lucian-Vasile Szabo va lansa volumul Mass-media timișoreană în revoluție și după. Volumul apare la editura Memorialul Revoluției 1989. „Scopul acestui volum este de a evidenția modul cum mișcările revoluționare declanșate la Timișoara în decembrie 1989, răspândite apoi în alte câteva

Sustineti propunerea ca Bd. Republicii sa devina Bd. Regele Mihai I. Motivatia a fost inregistrata oficial la PMT

Timișoara e mai aproape de un bulevard care să poarte numele Regelui Mihai I. Solicitarea lui Flavius Boncea a devenit oficial expunere de motive pentru un proiect de HCL, fiind depusă de consilierul local Sorin Gabriel Ionescu. O puteți susține, trimițând mesaje către primărie, pentru ca schimbarea să intre cât mai repede pe ordinea de zi.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat vineri, 15 decembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Martirilor (p), Apicultorilor (p), orele 9 -17; Utvin, orele 9 – 17; Giarmata Vii, Stamora Germană, orele 9 – 15; Gruni, orele 9 – 15; Lugoj – str. 1 Mai, T. Vladimirescu (p), Bârzavei, Fdt. Bârzavei, Margaretelor, orele 9 – 17;

Top