Stirile din ziua: 11 decembrie 2017

Victoria capitanului! „Leii din Banat” se impun meritat la Oradea

Victoria capitanului! „Leii din Banat” se impun meritat la Oradea

Pe terenul uneia din cele mai bune echipe din Liga 1 din ultimele sezoane, BC SCM Timişoara obţine cel mai important succes din actualul sezon. Gruparea viola a învins CSM CSU Oradea, după un meci echilibrat, dar pe care l-a dominat în mare parte.

Copii geniali din Timisoara, calificati in finala unui concurs organizat de NASA. Ii putem ajuta sa ajunga acolo

Sunt cât se poate de buni, dar sunt aproape să nu-și poată demonstra talentul! Echipa Liceului „Grigore Moisil”, calificată în finala mondială a unei competiții organizate de Institutul Tehnologic din Massachusetts, NASA şi ESA, are nevoie de ajutor pentru a putea ajunge la acest concurs.

Pro Musica si Phoenix, la Rock for Revolution

Dacă aveați chef de încă o întâlnire cu veteranii rockului din Timișoara nu mai aveți de așteptat decât câteva zile. Trei trupe, pentru a marca o zi importantă. Pe 20 decembrie 1989, Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. Pe 20 decembrie 2017 are loc o nouă ediție a Rock for Revolution.

Legendele Timisoarei, povestite de Ioan Hategan, au ajuns la volumul al treilea

Oraș cu o istorie care se întinde de-a lungul câtorva secole, Timișoara are o mulțime de legende. Era nevoie doar de cineva care să le scoată la lumină, cu răbdare și talent de povestitor. Acel cineva este istoricul Ioan Hațegan, care lansează acum al treilea volum al unei serii foarte îndrăgite.

Mircea Bacala

Fostul prefect Mircea Bacala, pus de Mihai Tudose sa aduca bani europeni in Timis

Printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, adoptată la ultima ședință de guvern, fostului prefect Mircea Băcală i s-a dat, ca atribuție de serviciu, atragerea fondurile europene. S-a întâmplat la patru luni după ce Băcală a demisionat din funcția de prefect, pentru a fi numit inspector guvernamental.

Descarcarea de la Sinandrei e doar praf in ochi: nu e aprobata si n-are nici fila de buget in 2018. Asta sustine deputatul USR Catalin Drula

Premierul Mihai Tudose a făcut, la Timișoara, noi promisiuni legate de descărcarea de pe autostradă de la Sînandrei, dar, practic, această investiție nu este prevăzută nici în bugetul pe 2018! E vorba iarăși doar despre praf în ochii timișenilor.

sala polivalentă

CJ Timis se pregateste teoretic de demolarea Stadionului Dan Paltinisanu

CJ Timiș se apucă să facă documentația pentru noul stadion. În viitorul plen, consilierii județeni vor avea un proiect care propune exact inițierea acestor proceduri. Vechea arenă „Dan Păltinișanu” ar putea fi demolată, dar mai e mult până atunci. Momentan, totul e doar teorie.

Bulevardul Regele Mihai I al Romaniei, la Timisoara. Se putea din 2013, Flavius Boncea revine cu o noua solicitare

Timișoara ar putea avea un bulevard care să poarte numele Regelui Mihai I. De altfel, l-ar fi putut avea încă de acum patru ani, dacă solicitarea depusă de Flavius Boncea ar fi fost luată în seamă de reprezentanții primăriei. Boncea revine acum cu o nouă cerere și, dacă sunteți de acord, puteți susține acest demers.

Amendamente de peste 221 de milioane de euro pentru Timis, depuse de PNL la legea bugetului

Reprezentanții PNL Timiș au depus luni amendamentele la legea bugetului pe 2018 și cer sprijinul tuturor parlamentarilor de Timiș pentru promovarea acestora. Este vorba, printre altele, de trei investiții în Lugoj, dar și de Centura de Sud sau Gara de Nord din Timișoara.

Cercurile increderii, de Radu Popescu, este piesa anului la concursul organizat de TNTm

Cea mai bună piesă a anului la concursul de dramaturgie inițiat de Teatrul Național Timișoara este „Cercurile încrederii”, de Radu Popescu. Au fost inițial 40 de propuneri, din care patru au fost dezvoltate în atelierele de dramaturgie ale FEST-FDR.

Top