Stirile din ziua: 8 decembrie 2017

Cinematograf Victoria, Piața Bălcescu

Primaria Timisoara ia inapoi oficial, de la RADEF, cele 7 foste cinematografe

Primaria Timisoara ia inapoi oficial, de la RADEF, cele 7 foste cinematografe

La aproape un an de când a pierdut procesul cu Primăria Timișoara, RADEF a semnat, în sfârșit, protocolul de predare-primire pentru cele șapte cinematografe. Săptămâna viitoare începe efectiv preluarea acestora de către municipalitate.

Fetita din Iasi bolnava de cancer si condamnata de propriii parinti la moarte va fi adusa la Timisoara

O fetiţă de 8 ani din Iaşi, diagnosticată cu cancer la rinichi, va fi tratată la Timişoara. Este decizia instanței, după ce Protecția Copilului a cerut ca părinții micuței să fie obligați să accepte asistența medicală. Aceștia se opuneau oricărei intervenții, pe motiv că fetiței ar fi urmat să-i fie furate organele.

Primaria pregateste poligonul RATT. Puteti face propuneri pana in luna ianuarie

La doi ani de când a anunțat prima dată că vrea să construiască, pe strada Gării, un centru administrativ pentru RATT, Primăria Timișoara face primii pași. A apărut Planul Urbanistic de Detaliu, la care oricine poate face observații. El include și poligonul unde copiii să poată învăța regulile de circulație.

colterm

Primaria cere de asta primavara de la guvern 34 de milioane de lei pentru Colterm, dar a fost ignorata

Primăria Timișoara și Colterm au trimis, încă de astă-primăvară, mai multe documente la București, pentru ca societatea de termoficare să primească bani de la guvern, dar demersurile au fost ignorate. Primarul Nicolae Robu îl contrazice astfel pe șeful CJ Timiș, Călin Dobra.

E simplu sa fii frumoasa. Primul pas e sanatatea pielii tale

Nu e deloc greu să fii frumoasă, iar frumusețea începe chiar cu pielea ta. Trebuie să acorzi atenție fiecărui semnal pe care ți-l trimite corpul tău, pentru că doar așa vei reuși să arăți întotdeauna așa cum îți dorești. Este concluzia la care câteva zeci de timișorence cochete au ajuns în urma unei întâlniri speciale.

Marilen Pirtea cheama parlamentarii de Timis sa fie solidari la votul bugetului

Deputatul PNL Marilen Pirtea îi invită pe aleșii din Timiș să susțină proiectele Timișoarei în momentul în care se votează bugetul pentru anul 2018. El prezintă o listă scurtă de proiecte, invitându-i și pe alți parlamentari să o completeze cu alte propuneri. Pe lista lui Pirtea sunt autostrada Belgrad – Timișoara, Centura Timișoarei și Gara de Nord.

Hoata prinsa la Targul de Craciun

O suceveancă a fost săltată de polițiștii locali din plin centrul Timișoarei, unde tocmai încercase să înșele o vânzătoare de la Târgul de Crăciun. Ea pretextase că vrea să cumpere o bijuterie și a crezut că poate scăpa și cu banii, și cu lănțișorul pe care îl voia.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului, care verificau alături de cei de la societatea de salubrizare modul în care se respectă curățenia la Târgul de Crăciun, au fost nevoiți să intervină într-un caz de cu totul altă natură. Ei au auzit strigătele unei vânzătoare de la o căsuță, care cerea ajutor pentru reținerea a două persoane. Polițiștii locali s-au deplasat la fața locului, unde au identificat două persoane, R.M., de 64 de ani, și R.L., de 13 ani, ambele din Suceava. Vânzătoarea care a strigat să fie prinse cele două a reclamat faptul că femeia de 64 de ani a înșelat-o, spunând că vrea să cumpere un lănțișor din argint. Ea primise restul pentru suma de 200 lei plătită, după care s-a razgândit, cerând banii înapoi și rămânând și cu restul de 100 lei. Când i-a solicitat banii, femeia a încercat să fugă. Cele două hoațe au fost reținute și au fost predate polițiștilor de la Secția 1.

Radu Birlica va fi noul presedinte la ACS Poli. Robu: Se vorbeste prea mult despre bani

Sorin Drăgoi a plecat, a venit Radu Birlica! Acesta este noul președinte al lui ACS Poli și moștenește o situație deloc roz. Primarul Nicolae Robu spune că așteaptă mobilizare din partea tuturor și că la club ar trebui să se vorbească mai mult despre fotbal, și nu despre bani.

Editorial de Ino Ardelean

Doamna Gorghiu si USR-ul

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu a fost prezentă live joi în redacția unui site aflat în siajul PSD, dar asta e problema cea mai mică. Printre altele, fostul președinte al PNL a crezut de cuviință – poate și pentru a face plăcere gazdelor – să treacă la un atac dur la adresa USR.

Colterm

Nu avem termene pentru sala de sport sau centura, dar Tudose spune ca Primaria Timisoara lasa Colterm sa moara

Încă o serie de promisiuni: asta a primit Timișul din partea premierului Mihai Tudose, care s-a întâlnit, joi seară, în drum spre Belgrad, cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra, și prefectul Eva Andreaș. Singurul lucru concret: Primăria Timișoara nu și-a făcut treaba și Colterm nu primește sprijin de la guvern.

#possibiliTREE. In Piata Libertatii rasare o padure de brazi / FOTO

Capace de bere sau de suc. CD-uri. Roți de biciclete. Anvelope. Pahare din plastic. De fapt, lucruri pe care le aruncăm la gunoi. Cu puțină imaginație și un pic de muncă, toate au devenit materie primă pentru cea mai neobișnuită „pădure” care va răsări la Timișoara: cea de brazi reciclabili din Piața Libertății.

Top