Stirile din ziua: 14 decembrie 2017

1 milion de euro pentru analize si radiografii gratuite in luna decembrie, in Timis

1 milion de euro pentru analize si radiografii gratuite in luna decembrie, in Timis

Timișenii care n-au reușit pe durata anului să-și facă analize sau să ajungă la un tomograf ar putea avea noroc în decembrie. Casa Judeţeană de Sănătate Timiş a anunţat că a suplimentat bugetul alocat laboratoarelor şi furnizorilor de servicii de imagistică medicală.

Turistii platesc din 2018 o taxa speciala. Primaria Timisoara cauta bani de promovare

Primăria pune, de la anul, taxă pe turism, așa cum este și alte orașe mari. Banii vor fi folosiți pentru promovarea Timișoarei și evenimente care să contribuie la programul pentru Capitală Culturală Europeană 2021. O taxă specială similară a fost aplicată până acum doi ani, adunându-se cam 2,5 milioane de lei anual.

vaporașele

Vaporasele, la o noua pasuire. Primaria Timisoara asteapta vara ca sa le dea drumul pe Bega

Încă jumătate de an! Primăria Timișoara are timp până la 30 iunie 2018 să facă funcțional transportul în comun cu vaporașe. Data limită a proiectului „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega” a fost prelungită a patra oară. Între timp, Primăria Timișoara așteaptă o hotărâre de guvern.

Reviste Science Fiction Timișoara

Reviste Science-Fiction și Fantasy timișorene

Parcursul revistelor de Science-Fiction din Timișoara este lung și sinuos. El începe în noiembrie 1972, odată cu apariția primului număr al fanzinului Paradox, și continuă până în zilele noastre cu revistele tipărite Paradox și Helion și revista Helion Online, fratele mai mic și mai dinamic al revistei tipărite. De curând au apărut numere noi ale

Marilen Pirtea rector UVT

Rectorul UVT acuza: Vor fi redeschise fabricile de diplome universitare

Domeniul universitar românesc este în pericol să se întoarcă înapoi în timp cu 20 de ani, la perioada fabricilor de diplome, avertizează rectorul UVT, Marilen Pirtea. Conform acestuia, este în curs de aprobare o ordonanţă de guvern care va duce la crearea unor structuri de învăţământ paralele.

Robu spune ca Grindeanu a vrut sa-si faca sala polivalenta acasa. In numele Timisoarei, vrea pact cu Dobra

Sala de sport s-a mutat de la Timișoara la Giroc doar pentru că era Sorin Grindeanu premier! Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune și că ar vrea stadionul „Dan Păltișanu”, dacă tot intenționează CJ Timiș să-l demoleze. Totuși, edilul ar dori să încheie un „pact de colaborare administrativă” cu șeful CJ, Călin Dobra.

Antologia Helion nr. 5 - 2017

O nouă antologie de proză S.F. realizată de Asociația Culturală Helion

Vineri, 15 decembrie în prima parte a reuniunii clubului Helion, va fi lansat volumul al 5-lea din seria de antologii Helion, realizată de Asociația Culturală Helion și editura Eurostampa, în cadrul colecției INSOLIT. Volumul cuprinde o selecție din prozele scurte (povestiri) apărute între anii 2011-2016 în revista tiparită Helion. Selecția textelor a fost facută de

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat joi, 14 decembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Lugoj – str. 20 Decembrie 1989 – Bloc Turn, Spl. Coposu Bl. 15, 14, 11; A. Iancu, E. Murgu, Valeriu Braniște, Pasaj Pieții, Flanco, antene GSM (bl. Turn str. 20 Decembrie), orele 9 – 17; Belinț, Coștei,

Top