CJ Timis vrea sa faca ordine la Cioca. Acum se cauta consiliu de administratie la Aviatia Utilitara

Consiliul Județean Timiș vrea să resusciteze Aviația Utilitară, societate pentru care vechiul consiliu de administrație propunea intrarea în lichidare. Până la sfârșitul lunii februarie ar trebui să existe un nou CA, dacă se vor arăta persoane interesate să se înhame la o astfel de aventură.

La începutul lui 2017, SC Aviația Utilitară, societate cu acționar unic CJ Timiș, era în prag de colaps: nu mai erau bani de salarii, nu mai exista personal și nici activitate, iar consiliul de administrație propunea intrarea în lichidare voluntară. S-au făcut, anul trecut, verificări ale bilanțurilor financiare și de activitate din 2015 și 2016, totul, pentru a putea pune la punct un plan de reorganizare. „Nu-mi doresc ca Aviația Utilitară să se dizolve, cred că ar fi o decizie greșită. Cred într-o bună reorganizare, într-o reașezare serioasă a lucrurilor și într-un management mult mai performant. Sunt convins că vom găsi soluții pentru ca Aviația Utilitară să fie resuscitată”, declara președintele CJ, Călin Dobra. La finele lui noiembrie 2017, plenul CJ a votat o hotărâre privind „aprobarea profilului consiliului de administrație”. Selecția se face pe bază de matrice, al cărei scop „este de a asigura, pe baza analizei sistematice, a existenței unei proceduri de selecție transparente, formale, competitive și comprehensive din punct de vedere decizional”.

Societatea, în prezent, nu mai dispune de fonduri bănești în vederea achitării salariilor (…) Societatea duce o lipsă acută de personal specializat, fapt ce duce la imposibilitatea desfășurării activității principale autorizate, aducătoare de venituri (…) În urma actului de control al Curții de Conturi nr. 872/19.12.2016 rezultă foarte clar că sunt o serie de impedimente în vederea continuării activității societății, iar planul de măsuri va fi unul greoi, chiar imposibil de realizat, prin lipsa acută de personal și nedefinirea situației patrimoniale asupra terenului și clădirilor (…) Practic, în momentul de față, societatea este în imposibilitate totală de a desfășura a activitate și este doar generatoare de cheltuieli, fără a deține mijloace bănești pentru achitarea acestor cheltuieli.
Consiliul de Administrație Aviația Utilitară, februarie 2017

CJ Timiș organizează, în sfârșit, dacă tot are matrice, procedura de selecție pentru membrii CA de la Aviația Utilitară. CJ Timiș, cinci la număr. Candidații trebuie să aibă cetățenie română sau a altor state membre UE, să cunoască limbii române, să aibă capacitate deplină de exercițiu, stare de sănătate corespunzătoare, studii superioare de lungă durată atestate prin diplomă de licență sau echivalent, experiență în administrarea sau managementul unor regii autonome sau societăți, inclusiv societăți din domeniul privat, și să nu fie funcționari publici sau alte categorii de personal din instituții publice. Dosarele de candidatură se vor depune în plic, închis și sigilat, la sediul CJ Timiș, până pe 8 februarie. Pe plic se va menționa «Procedura de selecție / evaluare pentru poziția de membru al CA la SC Aviația Utilitară». Selecția dosarelor de înscriere se va desfășura până în 19 februarie. Candidații selectați care se vor regăsi pe lista scurtă vor depune o declarație de intenție în care își vor prezenta viziunea și programul privind dezvoltarea Aviației Utilitare. În 2018 ar trebui rezolvată și problema autorizării pistei aerodromului de la Cioca. „Am pregatit pentru 2018 autorizarea pistei, avem materialul pregătit în proporție de 99%. Am înștiințat Autoritatea Aeronautică despre acest lucru și am contactat Aeroclubul Român. Ne oprește finanțarea acestui lucru, care se va face pe bugetul din 2018”, declara, la finele lui 2017, vicepreședintele CJ Traian Stancu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (ianuarie 11th, 2018 at 16:06 )

Şeful C.A rămâne dl procuror Pompiliu Stanciu? Că fostul şef, Herr Wolff, a fost trecut în pensie preventiv… Membrii C.A. vor primi, ca până acum, indemnizaţii? Distinsul preşedinte Călin Dobra e convins că Aviația Utilitară fi „resuscitată”, adică va fi readusă la viaţ din colapsul în care se află definitiv…. Soluţia prezidentului lugojan: un C.A. bazat pe o „selecție transparentă, formală, competitivă și comprehensivă din punct de vedere decizional”. O selecţie comprehensivă va putea duce cu siguranţă la un membru al CA inteligent, deștept, vioi, ager, pătrunzător, pe scurt comprehensiv. Selecția făcută pe bază de matrice are un risc, totuşi, don’ Călin, c’aşa-i în tenis: dacă m=n, matricea este pătrată! Hooo, oameni buni, liniştiţi-vă! Prea multă algebră strică, einşteinilor!

 
Zota a spus: (ianuarie 13th, 2018 at 00:00 )

Smecherii cu avioane private isi fac in continuare de cap , cu nesimtire poluand si punand in pericol vietile oamenilor din Dumbravita si Timisoara Nord, platind mai nimic pentru folosirea pasunii vaco-ovine dintre case numita Cioca , ca aeroport cu vaci pe el, nu s-a vazut inca. Asteptam ca Dobra sa fie „comprehensiv ” si sa faca Aquaparcul, sau Polivalenta si sa dispara nenorocitii astia ‘szburatori’ care nu aduc nimic bun zonei, ci doar placerile lor periculoase si poluante. Sau poate mai degraba vine LAE si face. DNA cred ca trebuie sa faca niste vizite la smecherii de pe Cioca, primul vizat Stancu cel care le tine partea.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La ceva mai mult de o lună de când primarul Nicolae Robu a anunțat că SDM trebuie să facă un proiect pentru o parcare subterană în zona Hotelului Central, societatea de drumuri a municipalității primește, prin atribuire directă, și terenul respectiv. Cât costă, când și dacă se poate face acolo o astfel de investiție o să aflăm.
Citeşte tot articolul Citeste articolul SDM primește terenul de la Hotel Central. Ca să facă parcare subterană, trebuie să-și caute asociat
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top