Stirile din ziua: 22 ianuarie 2018

PSD mai da o palma Timisoarei. Face muzee, sala polivalenta si opere in Bucuresti, Cluj, Iasi si Craiova

PSD mai da o palma Timisoarei. Face muzee, sala polivalenta si opere in Bucuresti, Cluj, Iasi si Craiova

Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2021, nu intră în vederile Executivului PSD. Programul de guvernare al PSD se modifică și i se adaugă șase „obiective culturale majore și nu numai”. Acestea vizează însă doar Bucureștiul și alte trei orașe.

Primul consilier local USR din afara Bucurestiului este la Lugoj

Jurnalistul Liviu Brîndușoni a devenit consilier local USR, după constituirea filialei locale a acestui partid. Acest lucru este o premieră, Brândușoni fiind primul ales local USR din afara Capitalei. El a candidat la Lugoj ca independent, astfel că trecerea la USR nu se află sub incidența legii care interzice traseismul la aleșii locali.

Scandal pe muchie de bisturiu la Spitalul Judetean Timisoara. Inca un episod din razboiul Ionac vs. Craina

Scandalul continuă la Spitalul Județean Timișoara. În centru se află medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, acuzat de asistente și infirmiere că le vorbește urât. Ionac spune că totul este o înscenare din partea conducerii spitalului, cu care se judecă de altfel pentru că i-a fost redus salariul cu 10%.

cj timiș

CJ Timis a impartit 55 de milioane de lei catre primarii. Consilier UNPR: Sa lasam politicul si sa facem administratie!

Ședință extraordinară de numai câteva minute la CJ Timiș. S-au împărțit, în doi timpi și trei mișcări, cele 55,6 milioane de lei, provenind din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. A existat o singură obiecțiune, a unui consilier UNPR care n-a fost de acord cu banii primiți de o primărie liberală.

Blocaj total in Piata Badea Cartan. Ar putea fi organizata o noua licitatie de lucrari / FOTO

Piețe SA așteaptă de trei luni rezultatul unei expertize care să stabilească exact ce trebuie făcut pe șantierul deschis în Badea Cârțan. Lucrările au fost oprite după ce s-au prăbușit două grinzi, vestea proastă fiind că ele ar putea fi relicitate, asta după ce va fi modificat în prealabil proiectul. Între timp, comercianții îngheață în Piața Traian.

Guvernul Dancila se naste cu forcepsul. Nominalizarea viitorilor ministri a fost amanata

Liderii PSD n-au reușit să ajungă la un compromis privind numele viitorilor miniștri. Nominalizarea membrilor Cabinetului Vasilica-Viorica Dăncilă se face mult mai greu decât se aștepta, după ce Liviu Dragnea a promis funcții tuturor baronilor care l-au ajutat în războiul cu Mihai Tudose.

Trag sau nu pe dreapta autobuzele si tramvaiele? Vatmanii si soferii au primit promisiuni ca li se platesc salariile

Sindicatul Armonia din STPT a depus, luni, o petiție la Primăria Timișoara, cerând plata imediată a salariilor restante. În caz contrar, oamenii nu exclud o grevă care ar paraliza orașul de pe Bega. Primarul Nicolae Robu spune că în 10 zile vor fi achitate toate datoriile, câte puțin în fiecare zi. Dacă acest lucru îi mulțumește pe sindicaliști vom vedea pe 24 ianuarie.

Sanda Grebla evalueaza viitorii angajati care se vor ocupa in PMT de Capitala Culturala

Primăria Timișoara angajează trei consilieri în viitoarea unitate de implementare a proiectelor legate de Capitala Culturală Europeană. Concursul pentru structura care va fi în subordinea directă a primarului Nicolae Robu are loc în scurt timp, iar candidații vor fi evaluați de Sanda Greblă și Rodica Aurelian. Edilul a atacat de curând activitatea echipei conduse de Simona Neumann.

Editorial de Eugen Sasu

Celor care se vand pentru cateva sute la leafa

Haideți să ne imaginăm pentru o clipă că noi greșim și unii concetățeni ai noștri au dreptate când ne cer puțintică răbdare cu duduia Viorica Vasilica. Chiar așa, de unde știm noi că duduia Viorica Vasilica nu va stabiliza economia cum nu n-am fi visat, astfel că raportul euro-leu să revină la 4,43, iar ROBOR să se domolească sub o unitate?

Doua orase de poveste, patru concerte de neuitat. Surprize in Budapesta si Viena / FOTO

Două orașe superbe, în care fiecare vizită înseamnă o nouă bucurie pentru suflet, și o primăvară care se anunță extrem de colorată, din punct de vedere muzical. Vă puteți rezerva de acum locurile pentru câteva city-breakuri pe care n-o să le uitați niciodată.

Poli a inceput seria amicalelor cu doua victorii

Început bun în testele de pregătire ale iernii. Prim-divizionara Poli Timişoara a învins sâmbătă ACS Ghiroda din liga a III-a cu 1-0, prin golul talentatului Lucian Oprea. Duminică, Poli a trecut mult mai clar, cu 4-0 la Sebiș, de echipa locală Naţional, în al doilea test din această iarnă. Au punctat Bîrnoi, Drăghici, Zaluschi și Popovici.

Top