Mai puțin de 70% din străzile din localitățile urbane ale României sunt aduse la standardele anului 2018. Există însă 8 orașe în care procentul este 100%, iar două dintre ele sunt în Timiș! La Timișoara continuă dezvoltarea în forță.
Datele centralizate de Institutul Național de Statistică arată că, la finele lunii decembrie 2017, lungimea totală a străzilor din localităţile urbane ale României era de 31.262 km. Străzile modernizate, în lungime de 21.413 km, reprezentă 68,5% din total. Sunt 320 municipii şi oraşe, dar numărul celor pentru care ponderea lungimii străzilor modernizate este de 100% este de numai 8. Vorbim despre Făurei, Jibou, Ştei, Oţelul Roşu, Plopeni şi Pâncota, dar și despre orașele timișene Buziaş și Deta. Ambele au primari liberali, Sorin Munteanu, aflat la primul mandat, respectiv Petru Roman, în funcție din anul 2008.
La Timișoara, în luna aprilie, primarul Nicolae Robu anunța că „încep, în curând, marile șantiere, ediția 2018”. Robu susținea că urmează să fie deschise diverse șantiere, fără a oferi o cronologie a acestora. În plus, edilul declara că prioritatea din acest an este modernizarea a nu mai puțin de 100 kilometri de trotuare. „Suntem la iminența începerii unor noi mari lucrări de modernizare a orașului nostru. Consolidarea, reabilitarea și lărgirea la patru benzi a podurilor Dragalina și Eroilor, lărgirea la trei benzi a sensului giratoriu Mărăști, lărgirea la trei benzi a străzii Martin Luther, lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Arieș, crearea unei legături directe, în afara orașului propriu-zis, între Calea Torontalului și Calea Aradului sunt doar câteva dintre aceste lucrări. Lor li se vor adăuga amenajările de parcaje între blocuri, în toate cartierele, reabilitările de parcuri, reabilitările de trotuare (100 Km în acest an!)”, a anunțat primarul Timișoarei. Suntem la jumătatea lunii august, iar din lucrările anunțate au fost deschise șantierele de la podurile din Iosefin și cel din Piața Mărăști.
Comentarii prin facebook