Stirile din ziua: 8 noiembrie 2018

futsal

Informatica reuşeşte scorul etapei la futsal

Informatica reuşeşte scorul etapei la futsal

Conform planului. Campioana en-titre la futsal a dat recital în faţa Clujanei Cluj în etapa a 8-a a sezonului regulat. După un meci pe care l-a dominat autoritar disputat în Sala „Constantin Jude”, trupa viola s-a impus cu 11-1 (6-0), cel mai mare scor al acestei runde.

apa calda

Fără apă caldă și căldură

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua termică primară, va întrerupe vineri, 9 noiembrie, între orele 9 și 14, furnizarea apei calde și a încălzirii la PT Vulturilor. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor Banatul, Bran, Cetinei, Clăbucet, Gorunului, Pogonici, Prahova, Smeuriș, Transilvania, Vlasiei și Vulturilor.

Alina Gorghiu

Gorghiu, despre alegerea primarilor in 2 tururi: Este singurul sistem democratic

Primarii PNL de municipii nu ar avea niciun motiv să se teamă de revenirea la sistemul de alegeri în două tururi. Este părerea senatorului de Timiș Alina Gorghiu, care consideră că acesta este sistemul cu adevărat democratic pentru desemnarea unui edil-șef. Nicolae Robu este unul dintre cei care se opun revenirii la această modalitate.

Primăria Timișoara

PSD anunță apocalipsa la Timișoara! Matei Suciu: Primăria are datorii de 200 de milioane de euro

PSD a decis să scoată la atac, în lupta sa cu primarul Nicolae Robu (PNL), o voce autorizată a unui parlamentar de Timiș. Cu avânt și revoltă, Matei Suciu susține, nici mai mult, nici puțin, decât că datoriile municipalității sunt de 200 de milioane de euro! Adică două treimi din bugetul pe 2018.

tren

În loc de metroul lui Robu, trenul lui Sârbu

Timişoreanul Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, susţine că soluţia pentru a lega aeroportul de Gara de Nord nu este un metrou, cum vrea primarul Nicolae Robu, ci un tren de suprafaţă. Sîrbu a fost promovat în această funcţie de ALDE, în trecut el fiind angajat al Primăriei Timişoara.

suciu

Matei Suciu vrea funcție la PSD Timiș, dar nu pe cea a lui Dobra

Nu se știe dacă vor fi alegeri în acest an în filiala PSD Timiș, dar un candidat este sigur. Deputatul Matei Suciu vrea funcție, dar nu vrea să-i fie contracandidat lui Călin Dobra. Suciu spune că PSD trebuie să continue lupta cu „dezorganizarea” structurii mafiote care a făcut ca inclusiv ca parlamentul să fie de… decor.

containere

Peste 1,3 hectare în zona Ovidiu Balea, pentru containerele-adăpost pentru oamenii străzii ale Primăriei Timișoara

Primăria Timișoara va da Direcției Sociale un teren de 1,3 hectare, pe care vor amplasate containerele metalice destinate oamenilor străzii. Acestea trebuiau puse în altă zonă a orașului, dar era prea complicat de făcut documentația, așa că s-a preferat altă soluție.

pravilă

Despre pravilă, cu arhimandritul Iustin și ieromonahul Pantelimon de la Mănăstirea Oașa

La Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud, județul Alba, va avea loc o conferință în care se va vorbi despre Părintele Teofil, în cinci puncte. Vor vorbi călugări de la mănăstirea Oașa. Dacă nu ajungeți acolo, puteți urmări conferința și pe Internet.

statui

Inflație de… statui în Timiș. De ce n-a apărut o cruce înaltă de 16 metri în fața Spitalului Județean

Orașele și comunele din Timiș s-au umplut de statui. Așa au avut poftă edilii locali, fără avize, fără nimic, pur și simplu! Direcția de Cultură a spus însă „nu” unei cruci din beton, înalte de 16 metri, care ar fi trebuit amplasată în fața Spitalului Județean!

Călin Popescu Tăriceanu

Două milioane de euro ar fi fost șpaga luată de Tăriceanu în dosarul Microsoft

Miercuri seara, mai întâi „pe surse”, apoi informația a fost confirmată, a explodat bomba: șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal pentru luare de mită în dosarul Microsoft. DNA a și cerut aviz Senatului pentru urmărirea penală a celui de-al doilea om în stat.

aquatim

Apă rece oprită

Aquatim anunță că ioi, 8 noiembrie, între orele 9 și 13, va întrerupe furnizarea apei în Ianova, pentru lucrări de întreținere a stației de pompare a apelor uzate. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm să nu se

Top