Stirile din ziua: 1 noiembrie 2018

huniade

Castelul Huniade și Opera, bune de primit bani de reabilitare de la București. Ambele au însă mari probleme

Castelul Huniade și Opera, bune de primit bani de reabilitare de la București. Ambele au însă mari probleme

Sună bine, cel puțin teoretic. Două dintre cele mai importante clădiri din Timișoara vor fi readuse la vechea glorie cu bani de la București. Este vorba despre Castelul Huniade și Palatul Culturii, care au intrat pe lista scurtă a Institutului Național al Patrimoniului. Ambele sunt însă cu cântec.

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua termică primară, va întrerupe vineri, între orele 8 și 17, furnizarea apei calde de consum la PT Romanilor, 10, 10A, 10B, 10C, 10D și Torac. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor Andrei Șaguna, Baba Dochia, Lunei, Musorgski, I. Neculce, Ștefan cel Mare, St. O. Iosif,

retim

Curat murdar. Primăria Timișoara are 1,2 milioane de euro datorii către Retim

Timișoara a rămas și fără firmă care să măture străzile, și, în plus, este și datoare vândută vechiului operator. Primăria a anunțat, pe 1 noiembrie, Retim că nu mai plătește serviciile cu începere de la… 1 noiembrie. Nu că ar fi plătit foarte bine până acum, pentru că restanțele sunt de peste 1,2 milioane de euro.

Robu nu mai vrea bilete de autobuz. Mesaj către timișoreni: Obișnuiți-vă să plătiți cu telefonul

Primarul Timișoarei nu renunță: el anunță, din nou, sfârșitul biletelor de transport în comun pe hârtie. În ultima sa postare pe Facebook, edilul le transmite călătorilor să se obișnuiască să plătească doar cu telefonul, pentru că în curând nu se va mai putea altfel.

Editorial de Eugen Sasu

Biserica pe „mute”. Doar a zis că Timișoara nu e un campus monastiresc

Când zicea că Timișoara nu e campus monastiresc să ne rugăm în prea multă liniște, Nicolae Robu dădea cumva un cec în alb organizatorilor de distracții, lăsându-și alegătorii riverani mallurilor și piețelor centrale să se roage în gălăgie să vină iarna și să se termine cu festivalurile de tot soiul.

E oficial: la Timișoara nu mai mătură nimeni pe străzi până la anul. Cei de la Horticultura vor goli doar coșurile de gunoi

Se anunță vremuri grele la Timișoara, cel puțin din punct de vedere al curățeniei. Nu există contract, pentru că primăria n-a reușit să finalizeze licitația, așa că n-o să mai măture nimeni pe străzi, până prin ianuarie. Angajații Horticultura vor goli totuși coșurile de gunoi. În rest… poate ninge!

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 1 noiembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Renașterii (p), Telegrafului (p), Lorena (p), Gh. Barițiu, N. Titulescu (p), orele 9 – 17; Cutina (p), Fârdea Baraj (p), Begheiu Mic, Comloșu Mare (p), Beregsău Mic – casnici, Dudeștii Vechi – casnici, Jebel (p), Sculia, Aquatim – forajele 20, 23,

Top